Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Το ΕΒΕ Φλώρινας σε Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης στη FYROM

H Δ.Ε. και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φλώρινας συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης (28 & 29/ 11/ 2012) στον γειτονικό Δήμο Demir Kapjia- Fyrom στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Fyrom 2007-2013 με τίτλο έργου CENET.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Σ. Σαπαλίδης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Φλώρινας καθώς επίσης και προτάσεις για ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και του δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των δύο εταίρων δήμου Demir Kapjia και Επιμελητηρίου Φλώρινας. Στόχος των προτάσεων ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας και η προώθηση του τουρισμού στα Βαλκάνια. Στο Διεθνές Τουριστικό Συνέδριο συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης Ευρωπαικών Προγραμμάτων, η Υφυπουργός Οικονομικών -Fyrom, Υφυπουργός Τουρισμού- Fyrom, εκπρόσωποι της Σερβίας, Βουλγαρίας, Ιταλίας, Λουξεμβούργου και ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση των πλεονεκτημάτων και τουριστικών υποδομών του νομού μας από τον Πρόεδρο, καθώς επίσης και τα τοπικά προϊόντα της Φλώρινας που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και θα παραμείνουν στον εκθεσιακό τους χώρο.
Ακολούθησε γευσιγνωσία όπου τα προϊόντα του νομού μας κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων των παρευρισκομένων. Ξεχώρισαν τα βιολογικά προϊόντα, τα γλυκά κουταλιού και όλα τα κρασιά.
Το Επιμελητήριο στην προσπάθεια εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων συμμετέχει δυναμικά σε ενέργειες και δράσεις όπως η παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.