Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

«Τοπικά προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές»

Ημερίδα επιμόρφωσης 130 ενηλίκων με θέμα «Τοπικά προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές» διοργάνωσε την Παρασκευή στη Φλώρινα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης, σε συνεργασία με τα 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας και της σημασίας τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι εισηγήσεις ήταν οι εξής:
Τοπικά προϊόντα και περιβάλλον
Νικολάου Νίκος (Δ/ντής 1ου ΣΕΚ Φλώρινας)
Διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων
Ζούμπου ΄Ελενα (Διαιτολόγος)
Διατροφική αξία των μανιταριών
Δαϊκόπουλος Γιάννης (Δ/ντής 2ου Δημ. Σχολείου Φλώρινας)
Τοπικά προϊόντα-Παραδοσιακές συνταγές: Ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.
Κασίδου Στέλλα (Σχ. Σύμβουλος Α/θμιας Εκ/σης Φλώρινας) & Γκόλια Παρασκευή (Δ/ντρια 5ου Δημ. Σχολείου Φλώρινας)
Βαλκανική κουζίνα (της Ιωάννας Πιτόσκα) – Παρουσίαση βιβλίου
Όλγα Μούσιου Μυλωνά (Σχ. Σύμβουλος Α/θμιας Εκ/σης Φλώρινας)
Αμέσως μετά ακολούθησαν εργαστήρια παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.
Δείτε εδώ τι δήλωσε ο υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Νικόλαος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.