Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συναγερμός για την έλλειψη πετρελαίου σε σχολικά συγκροτήματα

Με «λουκέτο» κινδυνεύουν πολλά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου, εν μέσω ψύχους και πολικών θερμοκρασιών. Οι δήμαρχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον δύσκολο χειμώνα και για την ανάγκη πολύμηνης θέρμανσης των σχολικών συγκροτημάτων.
Στη Φλώρινα τα σχολεία έμειναν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της χιονόπτωσης και της χαμηλής θερμοκρασίας που έφτασε τους -5°C.
«Για καλή μας τύχη ο φετινός χειμώνας ως τώρα δεν ήταν ιδιαιτέρως βαρύς. Επομένως, η θέρμανση στα σχολεία δεν χρειαζόταν να λειτουργεί το ίδιο εντατικά με τις προηγούμενες χρονιές» τονίζει ο δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος. Ο κ. Βοσκόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τη συνέχεια της φετινής σχολικής χρονιάς. «Αυτή τη στιγμή τα χρήματα αρκούν για πετρέλαιο έως τα Χριστούγεννα. Αν δεν πάρουμε την τέταρτη δόση και κυρίως αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση τα σχολεία θα αναγκαστούν να μείνουν κλειστά».

Newsroom ΔΟΛ

7 σχόλια:

  1. Και έτσι πρέπει να γίνει! Επιτέλους, ας έρθουν οι υπεύθυνοι προ των ευθυνών τους. Αν χρειαστεί,ας κλείσουν τα σχολεία. Δεν νοείται να μένουν σχολεία ανοιχτά, στο νομό Φλώρινας, χωρίς θέρμανση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό είναι, πως τα παιδιά θα μένουν στο σπίτι και θα κάψουν οι γονείς περισσότερο πετρέλαιο για θέρμανση, γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι απλά ανύπαρκτος.

    Πάλι ο μικρός θα την πληρώσει, όπως πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιαυτο καπιοι να μην κλαψουριζουν επειδη ζηταμε να ειναι κλειστα αφου τα σωματα αναβουνε για 3 ωρες και μετα παγωνια κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιαυτο καπιοι να μην κλαψουριζουν επειδη κοβουν τα παντα και αβριο δουλια δεν εχει

      Διαγραφή
  4. διλαδη αμα εχουμε μεσα στα χιονια σχολειο θα εχουμε δουλεια???? lollllllllll!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. arxes noembriou ekamna kati xartia ston dhmo florinhs k ekei mesa ebraze!!!!!!!!!!!!!! Ta parathira htan anoixta k oi ypallili forousan kontomanika, eleos..........droph tous k ta paidia mas na pagonoun.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να κλεισουν τα σχολεια αφου δεν εχει πετρελαιο γιατι να ειναι ανοιχτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.