Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ημέρα προσφοράς προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές

Η καθιέρωση της Τρίτης, ως ημέρα προσφοράς των προϊόντων των καφετεριών και ταβερνών σε χαμηλότερη τιμή, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιωάννης Αντωνιάδης με τους επαγγελματίες της Φλώρινας.
Ο κ. Αντωνιάδης πρότεινε η μείωση να είναι της τάξης του 50%. Τελικά, μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα πως η μείωση θα είναι:
α) 30% στις καφετέριες
β) 20% σε ταβέρνες – εστιατόρια
Η εφαρμογή της απόφασης θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα στηρίξει την πρωτοβουλία μέσω της προβολής της, αλλά και με την έκδοση σχετικών αυτοκόλλητων που θα έχουν τα καταστήματα.

4 σχόλια:

  1. Γιατι μονο την Τριτη και οχι καθε μερα?
    αφου μπορειτε να εχετε τετοιες τιμες, κρατηστε τες παντα χαμηλες.
    τις υπολοιπες μερες που αισχροκερδειτε καλα ειναι?
    καλα λετε...που θα πανε οι μ@λ@κες, δωσε μια μερα προσφορες και το Σαββατο θα βγαλουμε τα σπασμενα.
    εφοσον θελετε εστω και την στοιχειωδη κινηση στα παντως ειδους καταστηματα σας συνελθετε!!

    3€ καφες, 3.5€ μπυρα (αγορα 16€ το κιβωτιο) 7€ το ποτο, 30€ για 2 μεριδες φαφητου,2 σαλατες 2 μπυρες?
    ΟΙ Μ@Λ@Κ@Σ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δέν προσέξατε μία σημαντική λεπτομέρεια..ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαν 7 μαγαζάτορες σε 7 εκλεγμένους και 2 3 παρατρεχάμενους "δημοσιογράφους" ...Απλά ήταν μία συνεδρίαση επιπέδου μιάς τρύπας στο νερό. σιγάαα ρε προηγούμενε 3.48 όχι και 3 ευρώ ο φραπές για ένα ποτήρι νερό με δύο κουταλιές ζάχαρη και ένα κουταλάκι χύμα νέσκαφέ! που ζείς στο κολονάκι? πολύ ματσό πρέπει να είσαι! 1,5 με 2 ευρώ και πολύ τους είναι...πάρα πολύ θα έλεγα για τα δεδομένα της φλώρινας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 7.28 ο προηγούμενος δεν εννοούσε ότι τόσο θα έπρεπε να πωλούν τον καφέ. Εννούσε το ακριβώς αντίθετο, αυτό που προφανώς εννοεις εσύ. ότι είναι υπερβολική τιμή και ότι δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή οποιοδήποτε άλλο μισθωτού και άσχετος από επιχειρήσεις, σου είναι αδύνατο να καταλάβεις για ποιο λόγο έχει 3 ευρώ ένας καφές ή ένα σάντουιτς. Όσοι όμως έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο, ή έστω κάποιος δικός τους άνθρωπος, καταλαβαίνουν ότι η εστίαση ΔΕΝ είναι εμπόριο αλλά ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Τα 3 ευρώ που δίνεις δεν είναι για την αξία μιας κουταλιάς καφέ και λίγων ml νερού. Είναι το ποσό που απαιτείται για να καλυφθεί το κόστος απόσβεσης μιας τεράστιας επένδυσης δεκάδων (και κάποιες φορές εκατοντάδων) χιλιάδων ευρώ, το υψηλό ενοίκιο, η ΑΕΠΙ, η καθαρίστρια που διατηρεί καθαρό το χώρο και τους εξοπλισμούς, η σέξι σερβιτόρα που θέλετε να σας σερβίρει, το τέλος επιτηδεύματος, το ΦΠΑ, οι δημοτικοί φόροι, ο φόρος εισοδήματος του επιχειρηματία (έως και 45%), οι συνεχείς βλάβες σε μηχανήματα και υποδομές, οι ανακαινίσεις, ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδων ευρώ, το διαφημιστικό κόστος, οι πάσης φύσεως χορηγίες, οι ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ προμήθειες, και ένα σωρό άλλα που δεν μπορώ να απαριθμήσω λεπτομερώς. Και στην τελική, η (γεννημένη από δημοσιογράφους και πανίβλακες) θεωρία της "αισχροκέρδιας" των καταστηματων εστίασης, δε εξηγεί το παράδοξο φαινόμενο -δηλαδή αφού αισχροκερδούν και κονομάνε τόσα πολλά, γιατί κλείνουν; Γιατί κλείσανε 7 χιλιάδες καφετέριες, φαστ φουντ και εστιατόρια; Ίσως πήραν την κονόμα τους και άραξαν στο Μαϊάμι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.