Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη επί του πρωτοπόρου Παναιτωλικού για τον Αμύντα

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Αμύντα, οι παίκτες του Ζαφείρη Μπεκερίδη μετά το άτυχο αποτέλεσμα της Κοζάνης, επιβλήθηκαν στο Αμύνταιο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας (του 4ου Ομίλου της Β Εθνικής) Παναιτωλικού με 25-22, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το τρέχον έτος.
Οι παίκτες του Αμύντα εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έδειξαν διάθεση και πάθος στο παιχνίδι τους, υπερτερώντας έναντι του αντιπάλου σ όλους τομείς, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα 35-50 όπου αγωνίζονταν μονίμως με παίκτη λιγότερο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Μιχάλη Ζαραβίνα, μειώνοντας τη διαφορά στο γκολ (22-21 ) 9λεπτα πριν τη λήξη. Η συμβολή του κόσμου και οι εύστοχες επιλογές στα τελευταία λεπτά, ήταν καθοριστικές για να φτάσουν οι γηπεδούχοι στη νίκη.
Ο Αμύντας με αμυντική διάταξη 6-0 κατάφερε από την αρχή να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε με 13-7 στο 20 λεπτό και παρά την αποχώρηση του Λευτέρη Ελευθεριάδη (ρήξη αχίλλειου τένοντα), η ομάδα συνέχισε να είναι αποτελεσματική τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +7 (17-10).
Στην επανάληψη, με τον Μιχάλη Ζαραβίνα να βρίσκεται στις κερκίδες του γηπέδου, μετά την κόκκινη που αντίκρισε στο το 26λ του Α ημιχρόνου, οι παίκτες του Παναιτωλικού βγήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν την τροπή του παιχνιδιού.
Mε αιχμή του δόρατος τον Γεωργίου (11γκ) και αξιοποιώντας παράλληλα τα λάθη των παικτών του Αμύντα στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς, φέρνοντας τη διαφορά στο γκολ 22-21 στο 52λεπτο του παιχνιδιού.
Τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τις δυνατές άμυνες να διαδέχονται η μια την άλλη και τον κόσμο να παρακινεί τους παίκτες του Αμυνταίου να φτάσουν στη νίκη.
Με κορυφαίους τους Παναγιωτίδη (10γκ), Χατζηπέτρου (5γκ) και Δημητρίου (3γκ) ο Αμύντας, έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά και με επιμέρους σκορ 3-1 έφτασε κατάκτηση του δίποντου.
Μάλιστα 30δευτ. πριν το φινάλε ο παίκτης του Αγρινίου Κων/νος Ράικος εξήλθε με φορείο από το αγωνιστικό χώρο, όπου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Ο παίκτης του Αμύντα Λευτέρης Ελευθεριάδης δήλωσε: συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη, έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όπως αποδεικνύει και το σκορ (17-10). Στην επανάληψη ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του Αγρινίου, που όμως δεν δικαιολογία σε κανένα σημείο τη νευρικότητα που δείξαμε δεχόμενοι πολλές δίλεπτες αποβολές και βάζοντας ουσιαστικά τον Παναιτωλικό ξανά στο παιχνίδι. Τέλος καλό όλα καλά για την ομάδα, δυστυχώς ο τραυματισμός μου είναι σοβαρός, κατά συνέπεια δεν θα μπορέσω να προσφέρω άλλο τις υπηρεσίες μου στον σύλλογο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη του και του ευχόμαστε καλές γιορτές.
Δεκάλεπτα: 4-3, 13-7, 17-10 (ημίχρονο), 21-16, 22-20, 25-22
Διαιτητές: Μαυρίδης Π. – Ευφραιμίδης Α.
ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Ζ. Μπεκερίδης): Λιάσης (τφ), Κάντσης 2, Παπαιωάννου, Παναγιωτίδης 10, Δημητρίου 3, Κοσμίδης 1, Ζαφειρίδης, Χατζηπέτρου 5, Τόιτος, Ψωμάς 1, Ηλίας 2, Ελευθεριάδης 1, Πετρίδης, Θεοχαρίδης (τφ).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ.Ζαραβίνας): Σπυρόπουλος, Ράικος Σπ., Μπαζουλας, Δήμου, Πυρπύρης 3, Γουργολίτσας, Λιόκαυτος, Ραμμόπουλος 2, Νταούρος 3, Ραικος Κ. 1, Λαγός 2, Γεωργίου 11
Δίλεπτες: 12-2, Πέναλτι: 1/1 – 2/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.