Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πρωταθλητής χειμώνα ο Αμύντας στις γυναίκες

Οι παίκτριες του Αμύντα παίζοντας υποδειγματικά, κυρίως στον ανασταλτικό τομέα, συνέτριψαν τον Εθνικό Κοζάνης με 27-10, κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και μάλιστα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς.
Με μια αδιαπέραστη Κόρρα στην εστία, την άμυνα να αναχαιτίζει κάθε επιθετική ενέργεια του Εθνικού και γενικά καμία παίκτρια -ακόμα και όσες προήλθαν από τον πάγκο- να μην υστερεί αγωνιστικά, ο Αμύντας Αμυνταίου δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην νεανική ομάδα του Γιώργου Παπαδόπουλου, που είδε την ομάδα του να κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της σεζόν.
Οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου είχαν από την αρχή πολύ καλή απόδοση, με αμυντική διάταξη 5-1, κράτησαν μακριά από την εστία τις παίκτριες του Εθνικού, αλλά και όσες φορές κατάφεραν να διεισδύσουν προς το τέρμα, βρήκαν απέναντι τους μια αποδοτική Κόρρα, παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να οικοδομηθεί μια διαφορά 6 τερμάτων (12-6) με την ολοκλήρωση του Α μέρους.
Στην επανάληψη οι παίκτριες του Γιώργου Παπαδόπουλου υπέστησαν ολοκληρωτική καθίζηση, οι γηπεδούχες ανέβασαν στροφές και με την ψυχολογία με το μέρος τους, δημιούργησαν διαδοχικά σερί, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο.
Ενδεικτικό του εκνευρισμού του προπονητή της Κοζάνης, για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν η ομάδα του, ήταν η κλωτσιά που έδωσε σε μπουκάλια με νερό , γεγονός που του απέφερε την κόκκινη κάρτα στα μισά του β μέρους.
Με τις Σκόδρα (8γκ) και Τσιομπάνου (6γκ) να τραβούν το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος, ο Αμύντας έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, ικανοποιώντας παράλληλα και τον κόσμο που βρέθηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου, για να παρακολουθήσει τον τελευταίο αγώνα της ομάδας για το 2012.
Η παίκτρια του Αμύντα Φρειδερίκη Ηλιάδου σχολίασε: Πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση, την οποία χαρήκαμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο για να μας στηρίξει. Το 2012 ήταν γενικά μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα, καθώς την περσινή αγωνιστική σεζόν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην Β Εθνική και στο φετινό πρωτάθλημα κατέχουμε το απόλυτο. Εύχομαι με το καινούργιο έτος να συνεχιστούν οι επιτυχίες για τον σύλλογο.
Δεκάλεπτα: 4-2, 7-5, 12-6 (ημίχρονο), 17-6, 22-9, 27-10
Διαιτητές: Κάργατζης Α. – Κυριακου Ζ.
ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Ν. Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Γιαπουτζή (τφ), Μπάντη 2, Γεωργιάδου 1, Παπαβασιλείου 2, Σκόδρα Τζ. 8, Γαλμπάδη 3, Ηλιάδου, Τσένκο 3, Τσιομπάνου 6, Πάνου 1, Σκόδρα Τ. 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Γ.Παπαδόπουλος): Μπαλασούδη, Σανιγιασοβα, Παπαργύρη, Καλαιτζόγλου, Τσανακτσίδου 4, Καραγιαννίδου 2, Χαζ Χαμουντ-Βενσιάρη, Ιωαννίδου Γ., Γεροκώστα, Σουλιου 1, Ιωαννίδου Ειρ., Ντάπμες 3
Δίλεπτες: 5- 2, Πέναλτι: -/- - 3/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.