Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία

Χθες το πρωί αρκετοί από τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας συγκεντρωθήκαμε στον κύκλο, στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο, όπου έγινε μία συζήτηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των πληρωμών μας.
Η απόφαση που πήραμε είναι να παρουσιαζόμαστε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας κανονικά, ΑΛΛΑ να ΜΗΝ εργαζόμαστε μέχρι να δούμε τα χρήματα στους λογαριασμούς μας. Οι υπεύθυνοι του Εργατικού Κέντρου δεσμεύτηκαν ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε στην πράξη αυτή χωρίς να έχουμε κυρώσεις, καθώς εργοδότης μας είναι η ΙΝΕ-ΓΣΣΕ και όχι οι τοπικές αρχές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.
Καλούμε, λοιπόν, ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους εκφοβισμούς ή εκβιασμούς.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι απέχουμε από κάθε κομματικό συμφέρον, δεν είμαστε κόκκινοι, πράσινοι ή γαλάζιοι, είμαστε άνθρωποι που απλά βλέπουμε κάθε μέρα την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή μας να χάνεται.
ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αυτονόητο.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕIΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

8 σχόλια:

  1. τα βυσματα και οι γλειφτες διαμαρτυρονται.. αν ειναι δυνατον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είσαι τόσο μάγκας και τόσο ακριβοδίκαιος βγες με το όνομά σου και πες το αυτό.

    Κι όταν μιλάς, να μιλάς με συγκεκριμένα στοιχεία, κι όχι κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία ενός μπλοκ.

    Αν και δεν έχω καμία υποχρέωση να απολογούμαι σε κανένα παπαγαλάκι, και γω κι ο άντρας μου είμασταν από τους πρώτους σε μόρια στην κοινωφελή εργασία -δηλαδή μακροχρόνια άνεργοι σε απόγνωση.

    Επειδή λοιπόν πρωτοστάτησα χθες στις κινητοποιήσεις και επειδή φαίνομαι στην φωτογραφία παραπάνω, σε πληροφορώ ότι δεν είμαι ούτε βύσμα, ούτε γλύφτρα κανενός.

    Το αντίθετο μάλιστα.Πάντα στη ζωή μου αγωνίζομαι για έναν ισότιμο και δίκαιο κόσμο. Λίγος σεβασμός σε ανθρώπους που είναι απλήρωτοι 3 μήνες και έχουν φτάσει σε απόγνωση δεν θα έβλαπτε.

    Μάθε απλά ότι οι εξαιρέσεις δεν κάνουν τον κανόνα. Οι βολεμένοι κι οι βυσματούχοι κι οι γλύφτες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, οσο κάθεσαι στον καναπέ σου και μιλάς ανώνυμα, και δεν παίρνεις σε τίποτα θέση με πράξεις.

    ΓΙΩΤΑ ΚΟΤΣΑΥΤΗ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαμαρτηρηθηκαν μονο τα συνεργεια που δουλευουν εξω .οι βολεμενοι στα σχολεια και γραφεια εκαναν τις ΠΑΠΙΕΣ αφησαν αλλους να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείς και να έχεις δίκιο, αν όμως έχεις.... θα ήθελα πολύ να μας ονοματίσεις ποιοι είναι σε υπηρεσίες και περιοχές που δεν έπρεπε να είναι, ποιοι πηγαίνουν κανονικά, μα κυρίως ποιοι κοινώς βολεύτηκαν από γνωστό σε γνωστό και από εργάτες σε γραφεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στα παιδιά που μπήκαν μπροστά και σε όλους όσους είχαν τα κότσια να συμμετέχουν στην κινητοποίηση χωρίς να φοβούνται κανέναν.

    Τώρα, όσο για τους "δικαστές", καλό θα ήταν αν θέλουν να στρέψουν κάπου την οργή τους (και το αίσθημα δικαίου τους), ας την στρέψουν σε όσους προσλήφθηκαν για το Αμύνταιο και τις Πρέσπες και κατά έναν περίεργο τρόπο βρέθηκαν στην Φλώρινα, σε όσους προσλήφθηκαν για άλλες θέσεις και βρέθηκαν τελικά σε ευνοικότερες, σε όσους δεν έχουν πατήσει καν το πόδι τους και απλά υπογράφουν (κάτι περιβαλλοντολόγοι θαρρώ είναι) και -φυσικά- στο Εργατικό Κέντρο και τους συνδικαλιστές και υπαλληλίσκους (υπαλληλίσκες) της δεκάρας που ήταν υπεύθυνοι για όλο αυτό.

    Ε όχι, να τα ακούσουν και τα παιδιά που βρέθηκαν χθες εκεί... Ξυπνήστε Φλωρινιώτες και μην το παίζετε έξυπνοι μόνο στα μπλοκς... Ακόμα κι αυτή η κινητοποίηση από το Αμύνταιο ξεκίνησε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιας και το ανοίξαμε πάλι το θεματάκι για τα βύσματα και τους γλείφτες, ας δούμε αναλυτικά το θέμα αρχικά με τις περιοχές, ποιοι ήταν για Φλώρινα, ποιοι για Πρέσπες, ποιοι για Αμύνταιο.... Και επειδή σε βλέπω πολύ αγχωμένο... περίμενε λίστα με τους προσληφθέντες, τους κωδικούς, το πόσοι έπρεπε να είναι σε κάθε υπηρεσία κτλ. κτλ. κτλ. Πόσοι τελικά είναι και που τους ξέβγαλε το μέσο... Έτσι για να μην μου συγχύζεσαι και για να ξέρουμε ποιοι έφαγαν την Εγώπολη... όταν τους βλέπουμε έξω να παρασιτούν... (αν και πολλοί ούτε για κηφήνες δεν είναι άξιοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. epeidh tygxanei na mhn eimai visma k na eimai kai se grafeio alla kai egw aplhrvtos, tha ithela apla na aneferw pws an mas enhmervne kaneis oti tha ginei diamarturia kai den to kratagan krufo se eisagvgika...dil ginonatn pio organomeno tha vgainame kai emeis ston dromo. einai adiko na ginetai autos o diaxorismos anamesa mas, den mporei na eimaste guro sta 45o atoma sto programa kai mazeutikan 50...60...70...xvris na eidopoihthoume oloi kai na mas thn lene kai apo panv....kai aplhrwtos kai voleumenos....kai keratas kai gdarmenos. toulaxiston ligi allulegkyh metaksi mas den vlaptei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει τι απεγιναν αυτοι που φαγανε ενσταση και πεταχτηκαν εκτος πινακων; Οι πληροφοριες μου λένε ότι δεν εφυγε κανεις τους και εχουν βρει θαλπωρη στην Περιφέρεια; Εχει να μας πει κατι ο Ηλιάδης η ο Μπίρος για αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.