Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι απανταχού Μακεδόνες συναντιούνται στη Φλώρινα

Περισσότερα από 70 χορευτικά συγκροτήματα από ολόκληρη την Μακεδονία, συναντιούνται και φέτος στην ακριτική Σιταριά της Φλώρινας και στο 2ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα από 13 έως 15 Ιουλίου, σε μια μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς και στηρίζουν ο δήμος Φλώρινας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Μακεδονικούς Συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού και τείνει να εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον μακεδονικό Ελληνισμό.
«Όλοι οι Μακεδόνες πρέπει να είμαστε παρόντες και να ανταμώσουμε για να στηρίξουμε τον πολιτισμό και την παράδοση μας. Όλοι οι σύλλογοι της Μακεδονίας ενωμένοι για να δείξουμε την αγάπη μας για τον τόπο μας» δήλωσε στο protothema,gr ο κ.Ζήσης Στογιάνου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες».
Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος και χορευτικό συγκρότημα της Παμμακεδονικής των ΗΠΑ ενώ θα παραβρεθεί και αντιπροσωπεία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου με επικεφαλής τη συντονίστρια κυρία Νίνα Γκατζούλη, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για το αντάμωμα. «Είναι η καλύτερη απάντηση στους πλαστογράφους της ιστορίας. Σε αυτούς που έχουν το θράσος να αμφισβητούν την ελληνικότητα των Μακεδόνων και επιχειρούν να οικειοποιηθούν την Μακεδονία, την ιστορία και τον πολιτισμό της» επεσήμανε από την πλευρά της.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τεθεί επί τάπητος, το ζήτημα δημιουργίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, ενώ θα υπάρξει και ενημερωτική εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο μακεδονικό ζήτημα.

Δείτε βίντεο από το περυσινό 1ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα εδώ

Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ.
    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.