Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτες καταγγελίες κατά του δημάρχου Φλώρινας

Προχθές, Δευτέρα 28/11 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση με το δήμαρχο Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο. Η συνάντηση αυτή, "μόλις" 3 εβδομάδες μετά το ποδηλατικό μου ταξίδι στο Υπουργείο Παιδείας, έμελλε να είναι επεισοδιακή. Την εβδομάδα που προηγήθηκε, έγινε αυτοψία των προσωρινών χώρων μεταστέγασης, που είχαν προταθεί απο το δήμαρχο. Η αυτοψία έγινε απο τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπ/δευσης, την Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και απο εμένα. Η πτέρυγα που υποτίθεται ήταν κενή, στο κτίριο του ΟΑΕΔ, είναι γεμάτη απο μαθητές. Οι αίθουσες στο κτίριο της ΔΕΗ, γεμίζουν εκ περιτροπής απο μαθητές πέρα απο το γεγονός ότι οι αίθουσες αυτές είναι στο πρώτο όροφο του κτιρίου, με "μόνο" 30 σκαλοπάτια. Ιδανικό για παιδιά με ειδικές ανάγκες.... Και τέλος, το παλιό στρατόπεδο, είναι ένας χώρος εγκαταλελειμένος, με τολ που σαπίζουν.
Την ημέρα που θα γινόταν η αυτοψία, συναντήθηκα τυχαία στο δρόμο με το δήμαρχο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι "...έχω ήδη στείλει τα χαρτιά, πέρνα απο το δημαρχείο να στα δείξω..." Βλέποντας με γεμάτο απορία, μου εξήγησε ότι είχε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα, ζητώντας τους παραπάνω χώρους για προσωρινή στέγη.
Τις μέρες που ακολούθησαν, προσπαθούσα να κλείσω ραντεβού μαζί του, για να κάνουμε όλοι μαζί την συζήτηση για το θέμα, αλλά ήταν αδύνατο. Ανταμοίφτηκα βέβαια απο την συγκομιδή των εν λόγω εγγράφων, που απευθύνονταν στο ΓΕΣ, στον ΟΑΕΔ και στη ΔΕΗ. Χωρίς καμία έκπληξη, διαπίστωσα ότι η ημερομηνία στα έγγραφα ήταν τη μέρα που συναντηθήκαμε. Δεν τα είχε στείλει λοιπόν, το έκανε απλά εκείνη τη μέρα! Ήταν λοιπόν φανερό, ότι ο κ. Βοσκόπουλος απέφευγε όσο μπορούσε εκείνη τη συνάντηση.
Το πρωινό της Δευτέρας λοιπόν, περιμέναμε στο σαλονάκι το δήμαρχο που θα ερχόταν γύρω στις 10. Τελικά, ο δήμαρχος κατέφθασε "μόλις" στις 12, είδε 2 άτομα και έφυγε εκτάκτως.... Ακόμα μια ώρα αναμονής και τελικά επέστρεψε. Ήρθε η σειρά μας και μπήκαμε όλοι μέσα στο γραφείο του.
Από τα πρώτα λεπτά, το ύφος του ήταν επιθετικό αν και εμείς προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε ότι οι 3 προσωρινές λύσεις που είχε προτείνει ήταν ανεδαφικές. Μας διόρθωσε, λέγοντας ότι δεν εννοούσε το παλιό στρατόπεδο, αλλά αυτό που στεγάζει το 504 Τάγμα Πεζικού (ΤΠ)!!! Όταν όλοι κοιταχτήκαμε με απορία, μας αποδοκίμασε λέγοντας ότι "... αυτό είναι φιλέτο, αλλά αν δεν το θέλετε δεν πειράζει!"
Επιμείναμε στη θέση μας, ότι δηλαδή η καλύτερη προσωρινή λύση είναι το σχολείο που αρχικά είχε προταθεί, στο διπλανό οικισμό του Σίμου Ιωαννίδη, αφού πρώτα μετακινήσει τη νομική του υπηρεσία που προσφάτως είχε στείλει εκεί.
Μας έδωσε αόριστες απαντήσεις, χωρίς κάποιο χρονοδιάγραμμα, μιλούσε συνέχεια υποτιμητικά ακόμα και στις γυναίκες που ήταν παρούσες. Το κλίμα ήταν έντονο, απλά και μόνο γιατί αυτός το κλιμάκωνε.
Όταν ήρθε η σειρά μου, του εξήγησα εν συντομία γιατί τα παιδιά πρέπει να πάνε στο παραπάνω σχολείο ΑΜΕΣΑ, και ότι πρέπει παράλληλα να ξεκινήσει τη διαδικασία με το Υπουργείο Παιδείας για την ανέγερση του νέου κτιρίου. Τότε ήρθε η καταπληκτική του ατάκα, ".... τι θα μου κάνουν στο Υπουργείο, θα μου τραβήξουν το αυτί;" Ειλικρινά, μπροστά σε τέτοιο θράσος, τα υπόλοιπα περισσεύουν...
Στη συνέχεια το θράσος του συνεχίστηκε, διώχνοντας μας όλους από το γραφείο του. Ήταν μια σπασμωδική κίνηση, μια και βρέθηκε μπροστά σε ένα κοινό μέτωπο, με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Ήταν κάτι που δεν είχε συνηθίσει να αντιμετωπίζει...
Δυστυχώς το αποτυχημένο πείραμα της κυβέρνησης με τον Καλλικράτη ΙΙ, συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες όχι μόνο στο δήμο, αλλά στο πρόσωπο του εκάστοτε δημάρχου, με αποτέλεσμα να τον καθιστά έναν πραγματικό φεουδάρχη.
Όσο και να παλεύει ο κ. Βοσκόπουλος να εξυπηρετεί μόνο τους υμετέρους και να αγνοεί τα υπόλοιπα προβλήματα των δημοτών του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντίδραση του κόσμου εναντίον του. Θα το καταλάβει εν καιρώ.

Σπύρος Καρατζούλης
karatzoulis.blogspot.com

20 σχόλια:

  1. βρε κύριε Καρατζούλη εδώ ο άνθρωπος ερωτόμενος σε πρωινή εκπομπή του alter για το αν αληθεύουν τα φαγοπότια τα οποία έκανε και τα χρέωνε στη Νομαρχία δήλωσε πως εδώ άλλοι φάγανε εκατομύρια και εσείς ασχολείστε για ένα τραπέζι, και μετά εσύ ψάχνεις να βρεις άκρη μαζί του....φιλικά εδω ταιριάζει η παροιμία εδώ γ...νε αρσενικούς και εσύ γυρεύεις νύφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχομαι οσοι τον ψηφισαν να ντρεπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν πειράζει με την βοήθεια των δικων του ανθρώπων παλι Δήμαρχος θα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να είναι κάποιος κοινωνικά ευαίσθητος πρέπει
    να διακατέχεται από ανάλλογη παιδεία!Ας πάψουν
    επιτέλους οι δημοτικοί άρχοντες να προσκυνούν κάθε τόσο μόνο τους "Νεοφώτιστους" και ας αναλλογιστούν τις ιερές ευθύνες τους απέναντι
    σε αυτές τις ΨΥΧΕΣ!!Ο Δήμαρχος και οι έταιροι
    βολεμένοι αντιδήμαρχοι θα έρθει η ώρα και η στιγμή που θα λογοδοτήσουν σε αυτούς που τους ανέδειξαν!Η ιστορία κύριε Βοσκόπουλε θα σε μνημονεύει για τέτοιου είδους "έργα" και όχι για διάσπαρτα "κιόσκια"!!Υ.Γ.Κάποιος που ήδη νιώθει ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΓΝΗ??ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΔΙΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΑΜΕΑ Ο ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗΣ... ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τραγικό να κάνει ενας άνθρωπος προσφορά ψυχής, να ταξιδεύει 500 χλμ με το ποδηλατο να παει στην Αθηνα να διεκδικήσει κατι για αυτο τον τόπο και γυρνώντας να έχει τετοια αντιμετώπιση απο την Δημοτική Αρχή.

    Ειναι ντροπή αυτα που συμβαίνουν. Εξηγουν όμως πολύ καλά πως φτασαμε εδω με ΤΕΙ, με το Τρένο και με όλα τα καλά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Φλώρινα.

    Με λύπη και θυμό για την Δημοτική Αρχή που θα καπελώνει την Φλώρινα για αλλα τρια χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. re paidia kala na pathoume.....!! imaste aksioi tis moiras mas!!!!! kai kala meriki apo mas ton katalavame kai ton kserame ti einai kai den ton psifisame, autoi pou ton psifisan (kai trelathikan na xorevoun apo xara sto pezodromo tis florinas me ntaoulia k zournades k vouleftes k proedrous kai kai kai......)kai mas ton fortosan gia 4 xronia pos prepi na esthanonte giati an den to esthanonte....????
    Y.G
    i parapano erotisi einai ritoriki, apla den thelo na thikso ta megalosoma ergatika tetrapoda, sigkrinontas ta me tetoiou "idous" anthropous...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο δήμαρχος Φλώρινας δεν έχει σταματήσει.Μοιράζει λεφτά στους δημοτικούς συμβούλους και τους στέλνει για ταξιδάκια αναψυχής στη Θεσσαλονίκη,σε ακριβά ξενοδοχεία!Καιρός να αποκαλυφθούν όλα αυτά.Ανέλαβε δήμο εύρωστο και θα τον τινάξει στον αέρα.Ελπίζω να είναι λίγες οι μέρες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανώνυμε των 5,42 ενέργειες για προσωπική προβολή είναι πάντα καταδικασμένες.Και δεν υπερασπίζομε κανέναν άλλο εκτος τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν το χώρο. Μόνο οι αρμόδιοι φορείς που επί χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή και έχουν καταφερει παρα πολλά χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, χωρίς να διεκδικούν τη δημοσιότητα, αθόρυβα και ακούραστα, είναι αυτοί που επίσημα μπορούν να συνομιλούν και να διεκδικούν βρίσκοντας ανταπόκριση και πάντα σε συννενόηση με την ΕΣΑμεΑ και τον Πρόεδρό της.
    ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσεις κυριε Αντωνιαδη αν καταλαβα καλα που ειστε μελος αρμοδιου φορεα οπως αναφερετε δεν αυτοπροβαλεστε δηλωνοντας τα παραπανω?
    Συγχαρητηρια λοιπον σε εασς και το συλλογο σας που καταφερατε χωρις φανφαρες και τυμπανοκρουσιες να βρειτε τον καταλληλο χωρο για τα 33 παιδια...
    αξιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αίσχος! Τέτοιο θράσος δηλαδή ολόκληρος Δήμαρχος... Αίσχος! Ιδίως σε τέτοια παιδεία με ειδικές αναγκές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ήταν κάτι που δεν είχε συνηθίσει να αντιμετωπίζει..."

    Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα της περιοχής Άνθρωποι που δε διεκδικούν από φόβο μη χάσουν την εύνοια της εξουσίας, το χτύπημα στην πλάτη, τη χειραψία και την ουδέποτε εκπληρωθείσα ρουσφετολογική υπόσχεση.

    Διαδρομιστές και προθαλαμιστές πολιτικών γραφείων και γραφείων εξουσίας νιώθουν ευτυχισμένοι αν ο εκάστοτε άρχων τους δεχθεί στο γραφείο τους γνωρίζοντας ενδόμυχα ότι μόνο υποσχέσεις θα λάβουν εξερχόμενοι από το γραφείο.

    Συγχαρητήρια κύριε Καρατζούλη και ελπίζω ότι η αγωνιστική σας διάθεση και η τεκμηριωμένη σας διεκδίκηση να οδηγήσει στην καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος για το οποίο αγωνίζεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ1 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:22 μ.μ.

    Εάν δεν υπήρχε η λέξη τυχοδιωκτισμός στο λεξικό δεν θα αναγκαζόμουν να απαντήσω σε ανώνυμους.Οσο για το τι καταφέραμε ή τι ενέργειες κάνουμε για θέματα που απασχολούν το χώρο εσείς δεν τα γνωρίζετε και γι' αυτό δεν είσαστε ικανή - ικανός να κρίνετε.- τελεία και παύλα. Καιρός να επικρατήσει η λογική και όχι ο παρορμητισμός.
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ1 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:32 μ.μ.

    να διεκδικούμε αλλά χωρίς να βάζουμε μπροστά άλλους και ειδικά τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.Κλείστε επιτέλους αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και άκρως προσβλητικού περειεχομένου σκηνικό. Κανένας Χ,Ψ όσα χιλιόμετρα κι άν κάνει δεν μπορεί να σηκώσει το γολγοθά των γονιών. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Ο Αντωνιάδης ξέρει τι λέει. Η αληθινή προσφορά ψυχής δεν θέλει ούτε προβολή, ούτε χιλιόμετρα.Ο σεβασμος ο δικός σου είναι η χαρά που σκεπάζει τον ΠΟΝΟ τον δικό μου.Κι όποιος δεν μπορεί να καταλάβει ας δοκιμάσει......ΣΕΒΑΣΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ.

    ΓΟΝΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κατι τετοιες αποψεις σαν του κ.Αντωνιαδη εχουν φτασει τη Φλωρινα εδω που βρισκεται..δηλαδη στο τιποτα..θα σας ταιριαζε μια θεση εξουσιας για να βαλετε κι εσεις το λιθαρακι σας ωστε να βουλιαξει κι αλλο αυτος ο τοπος.
    Η μιζερια ειναι επισης μια λεξη που υπαρχει στο λεξικο κ.Βασιλη Αντωνιαδη με ονοματεπωνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κύριε ανώνυμε της 5/12/2011, 12:14μμ μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις μπερδέψει τους Αντωνιάδηδες μιλώντας για θέσεις εξουσίας. Αν πάλι κάνω λαθος θα πρέπει να μάθεις ότι η πολιτική εξουσία υπάρχει στο προσκήνιο στο μεγαλείο της, στο θεσμικό χώρο της ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ όμως είναι άγνωστη. Κι αν πάλι δεν κατάλαβες όταν μας πλησιάσεις και γίνεις αδελφάκιμας (γιατί κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με το θεό για πλήρη υγεία και ευαιξία) τότε όλοι μας θα σε ψηφίσουμε και από την θέση εξουσίας που θα κατέχεις να βάλεις κι εσύ το λιθαράκι σου ώστε να βουλιάξεις κι άλλο κι εσύ μαζίμε τον τόπο σου ενώ θα παλέυεις σαν ΑμεΑ για τα κεκτημένα δικαιώματά σου και την ίδια στιγμή η πολιτική εξουσία θε σε έχει.....Τότε σίγουρα δεν θα είχες το αυτό θράσος να προσβάλλεις κανέναν Αντωνιάδη αλλά ούτε και τον εαυτό σου που όλο και θα βουλιάζει.
    Γονέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. milas gia paidia mono poy h enoia ths lejhs fainetai na soy einai agnisth afoy apajioneis goneis kai syllogoys jexnonta oti eisai emesa kai malista proedros poy eisoyn ola ta prohgoymena xronia giati den prosfato to problhma poy uysiases xrono kai kopo gia ayto apokalontas goneis anuropakia kai malista goneis poy dinoyn ton agona trianta xronia mporei kai perissotero exeis anarothuei sta alhueia giati esena apo oti fainetai to mono soy problhma einai to sxoleio to meta to peras ton eji eton poy einai h foithsh kai to paidi soy den ua exei poy na paei den se endiferei kan oyte ti ua ginei otan ua mas proskalesei o agios petros konta toy kala ua kaneis na eisai pio prosektikos kai eidika apenanti se pragmatikoys goneis gine prota o idios goneas kai meta na askeis kritikh apenanti toys mhn prospaueis na mas piseis oti ayto poy ekannes to ekanes apo eyaisuhsia kai oxi gia na problhueis giati grammata polla mporei na mhn jero alla anuropoi me to diko soy styl den mporei na ypotimoyn thn nohmosynh moy soy episymano oti jero epakribos ti shmainei paideia alla se anuropoys sa esena ua prepei na thn agnoo ua ta poy syntoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. sthn anarthsh soy stis 30 noe 2011 enoxlhuhkes gia thn ypotimhtikh symperiforapros tis gynaikes poy htan peroyses jexnontas pos merikes meres pio prin esy hsoyn poly xeiroteros apenantinsenkapoies mhteres kai malista se dhmosio xoro me to magazi gemmato tora giati soy kakofanhke soy xreiazetai ligh aytokrikh kai aytosyggratish apo uamona toy magazioy poy epine to poto toy na se kala dhloneis oti exeis kai paidia ayto poy ego eida kai akoysa legete trampoykismos kai prosbolh apenanti sto gyhekeio fyllo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.