Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας για την αυριανή απεργία

Γυναίκα Εργαζόμενη, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της ανασφάλιστης- μαύρης εργασίας, της εργασιακής εφεδρείας- της ανεργίας, του μικρομάγαζου .
Νέα γυναίκα της δια βίου κατάρτισης και της δια βίου μισοανεργίας.
Νέα γυναίκα που δεν τολμάς να γεννήσεις παιδί και συ μικρομάννα που το παιδί σου θα μείνει έξω από τον παιδικό σταθμό.
Γυναίκα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας
θα αφήσουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να εφαρμόσει τα ψηφισμένα και να περάσει και νέα βάρβαρα μέτρα;
Θα τους αφήσουμε να συρρικνώσουν παραπέρα τους μισθούς, τις συντάξεις, να ξεχαρβαλώσουν κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις, να επιβάλλουν νέους φόρους και χαράτσια;
Ως πότε θα ανεχόμαστε ο δικός τους πλούτος να εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια, των οικογενειών μας , των παιδιών μας; Ως πότε οι θυσίες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων;
Γυναίκα του καθημερινού μόχθου στο εργοστάσιο , στο γραφείο, στο χωράφι .
Πάρε θέση στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Στις 1 Δεκέμβρη καμιά γυναίκα στη δουλειά. Η απεργία την 1η του Δεκέμβρη και η συμμετοχή στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι η ταξική απάντηση στα ταξικά μέτρα που εξαθλιώνουν εμάς, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Βάλε το δικό σου μεράδι ώστε να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς και να ακουστεί δυνατά η φωνή μας από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.
- Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. ΌΧΙ στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.
-Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια. Να μην επιτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος σε κανένα λαικό σπίτι.
-Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.
- Δεν χρωστάμε στους δανειστές. Με τον πλούτο που παράγεται με το δικό μας μόχθο να καλύπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις, η προστασία της μητρότητας, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας.
-Κανένας άνεργος, καμιά άνεργη χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει. Απορρίπτουμε τη φιλανθρωπία αυτών που μας στερούν τη ζωή.
- Κανείς και καμία μόνη της στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για ένα αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.
Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Δεκέμβρη στις 11 πμ στην κεντρική Πλατεία της Φλώρινας.

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας
Μέλος ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.