Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή του ΕΚΦ προς Παπακωνσταντίνου: «Αναλογιστήκατε την κοινωνική αναταραχή που θα προκαλέσετε στη Δ. Μακεδονία;»

Κύριε υπουργέ
Διαβάζουμε ότι έχετε αποφασίσει σε συνεργασία με την ΕΕ και τον αρμόδιο επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια να πωλήσετε λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Φλώρινα, τη Μεγαλόπολη καθώς επίσης και να ανταλλάξετε ενέργεια τα λεγόμενα swaps με άλλες χώρες της ευρωζώνης. Επίσης έχετε αποφασίσει την πώληση των δύο θυγατρικών της ΔΕΗ, της διανομής και της μεταφοράς και συγχρόνως δηλώνετε ότι πρόκειται να πουλήσετε και το υπόλοιπο 17% από το 51% που κατέχει σήμερα το ελληνικό δημόσιο από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Κύριε Υπουργέ
Σύμφωνα με αυτά που αναγγέλλετε, διερωτόμαστε ποιο είναι το ποσοστό της ΔΕΗ τελικά που θα παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο και τι δυνατότητες θα έχει η επιχείρηση αυτή για να σταθεί ανταγωνιστικά;
Τι θα γίνουν οι χιλιάδες των εργαζομένων οι οποίοι έχουν μια σχέση και μια σύμβαση με τη ΔΕΗ ΑΕ;
Αναλογιστήκατε ποτέ την κοινωνική αναταραχή που θα προκαλέσετε στη Δυτική Μακεδονία;
Οι επιπτώσεις από την πώληση των συγκεκριμένων μονάδων θα είναι ολέθριες για την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων αλλά και την προοπτική του νομού μας.
Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η περιουσία αυτή δεν είναι δική σας και δεν μπορείτε να αποφασίζεται εσείς και να ξεπουλάτε την περιουσία των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, όταν στοιχειωδώς δεν έχετε κάνει το χρέος σας να παραχωρήσετε το δημόσιο λιγνιτωρυχείο της Βεύης στους ιδιώτες και κωλυσιεργείτε εσείς και οι προκάτοχοι σας εδώ και 10 χρόνια.
Έχετε αφήσει στο έλεος τη τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη, αναγκάζοντας τη ΔΕΗ ΑΕ να εισάγει από άλλες χώρες, αυτό που θα έπρεπε και ήταν αυτονόητο από την κυβέρνηση, να εξορύξει το λιγνίτη του τόπου μας.
Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά και η ανικανότητα που διακατέχει όλες τις κυβερνήσεις από το 2002 έως και σήμερα οι οποίες άφησαν και αφήνουν ακόμα να καίγεται λιγνίτης από το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, ο οποίος ήταν έτοιμος για καύση στην απόθεση (περίπου 500.000 τόνους αξίας 10.000.000,00€) διοχετεύοντας μεθάνιο στην ατμόσφαιρα, μολύνοντας τους υδάτινους πόρους και τους κατοίκους της περιοχής, γνωρίζοντας όλοι μας τις καταστροφικές ιδιότητες του.
Αυτά είναι σκάνδαλα κύριε Υπουργέ και με αυτά θα έπρεπε να ασχοληθείτε και να δώσετε λύσεις και όχι να εκτελείτε εντεταλμένες υπηρεσίες ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού στους αεριτζήδες επιχειρηματίες της ΕΕ και της χώρας μας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε οποιαδήποτε επιλογή από μέρους σας που θα αφορά την πώληση των μονάδων της Φλώρινας.
Είμαστε σίγουροι ότι σύσσωμοι όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι του νομού θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Σιγά, σιγά Μπίρο και Καρακόλη, μη σκίσετε κανένα καλσόν. Σας φοβήθηκε ο Παπακωνσταντίνου! Ποιος θα σας ακολουθήσει στήν "αντίσταση"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.