Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ομάδα ρομποτικής του 2ου δημοτικού σχολείου Αμυνταίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, την ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, που πήραν την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Abu-Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Συγκεκριμένα δέχθηκε τους μαθητές: Ηλιάδη Κωνσταντίνο (10 ετών), Ελευθεριάδη Γιώργο (10 ετών) και Ελευθεριάδη Βαλάντη (10 ετών).
Τους μαθητές συνόδευαν οι προπονητές τους – καθηγητές Τεχνικών Λυκείων Παύλος Ηλιάδης και Κωνσταντίνος Παπαγιάννης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλώς τους. Συγχαρητήρια. Μπράβο σας. Θα με μάθετε και εμένα να φτιάχνω ρομπότ; Πώς ήταν στο Αμπού Ντάμπι;
Κ.ΗΛΙΑΔΗΣ (μαθητής): Ήταν πολύ ωραία εμπειρία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσες ομάδες συμμετείχαν;
Κ.ΗΛΙΑΔΗΣ: Ήταν 65 ομάδες από όλον τον κόσμο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς βγήκατε πρώτοι στην Ελλάδα.
Κ.ΗΛΙΑΔΗΣ: Εμείς βγήκαμε πρώτοι στην Ελλάδα και εικοστοί δεύτεροι στον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπράβο σας. Την άλλη φορά που θα είστε και πολύ καλά προπονημένοι θα πάτε ακόμα παραπάνω. Πώς δουλεύει αυτό το ρομπότ που κατασκευάσατε;
Γ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ (μαθητής): Αυτό το ρομπότ διασχίζει ένα λαβύρινθο και προσπαθεί να μαζέψει μπαλάκια και σκοπός του είναι να καταφέρει να τερματίσει μαζί με τα μπαλάκια.
Π.ΗΛΙΑΔΗΣ (προπονητής): Το ρομπότ κινείται μέσα σε έναν λαβύρινθο μόνο του. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που περνάμε και στη μνήμη του ρομπότ και από εκεί και πέρα το ρομπότ κινείται αυτόνομα. Στη διαδρομή που κάνει μαζεύει 3 μπαλάκια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πώς σας ήρθε η ιδέα να το κατασκευάσετε;
Β.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ (μαθητής): Ξεκινήσαμε συνδέοντας μεταξύ τους τουβλάκια και σιγά σιγά πήρε αυτή τη μορφή του ρομπότ-αυτοκινήτου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και πήγατε από το κρύο του Αμύνταιου στη ζέστη του Αμπού-Ντάμπι… Σας περιμένω πάλι στην επόμενη συμμετοχή σας με καινούργιες επιτυχίες. Μπράβο σας που καταφέρατε να νικήσετε όλους τους άλλους στην Ελλάδα. Και πηγαίνετε σε δημόσιο σχολείο, όχι ιδιωτικό, που είναι πολύ σημαντικό.
Π.ΗΛΙΑΔΗΣ (προπονητής): Και από σχολείο στην παραμεθόριο, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπράβο σας. Κάνετε σπουδαία δουλειά. Και μετά γκρινιάζουμε για την οικονομική κρίση. Όταν έχει τέτοια παιδιά η Ελλάδα πώς να μην διαπρέπει, παρά την όποια οικονομική κρίση.

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ABU-DHABI KAI ΗΡΘΑΝ ΕΙΚΟΣΤΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ.
    ΛΟΥΚΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
    ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.