Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στ. Κωνσταντινίδης: «Όποιος διαφωνεί ας αποχωρήσει από τη Ν.Δ.»

«Όποιος δεν εκφράζεται μέσα από τη Ν.Δ. μπορεί να αποχωρήσει», υπογραμμίζει με συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στάθης Κωνσταντινίδης, με αφορμή το κλίμα εσωστρέφειας που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα του.
O ίδιος βέβαια αφήνει σαφέστατα να εννοηθεί ότι η ανάδειξη των εσωκομματικών ζητημάτων της Ν.Δ. λαμβάνει χαρακτηριστικά «κατασκευής» προβλημάτων, γιατί έτσι εξυπηρετούνται συμφέροντα που θέλουν να ανακόψουν την πορεία του Αντώνη Σαμαρά προς την εξουσία.

-Υπάρχει πόλεμος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στη λαϊκή Δεξιά και τους «μεσοχωρίτες»;
Πιστεύω ότι αυτό τον πόλεμο τον εφευρίσκουν κάποιοι για να δημιουργούν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά. Η Νέα Δημοκρατία πάντα ήταν ένα πολυτασικό κόμμα, όπου συμφωνούσαμε στις βασικές ιδεολογικές αρχές.
Όποιος νομίζει ότι δεν τον εκφράζουν μπορεί να διαλέξει το δρόμο του. Δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να ταυτιζόμαστε απολύτως σε όλα. Αλλά δεν μπορούμε να διαφοροποιούμαστε ούτε από τις γενικές αρχές, ούτε από μια κεντρική απόφαση της ηγεσίας του κόμματος. Στο κάτω - κάτω, για μένα αυτό πρεσβεύουν τα κόμματα. Πρέπει να συνυπάρχουμε κάτω από κάποιες γενικές αρχές. Όποιος διαφωνεί σε βασικά θέματα ας αποχωρήσει.

-Είστε με τον Φαήλο ή με τον Μητσοτάκη;
Εγώ είμαι, ήμουν και θα είμαι Νέα Δημοκρατία. Και όπως σας είπα στην αρχή, όποιος θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία - η παράταξη που αγωνίστηκε πάντα για το καλό αυτού του τόπου, με δείγματα γραφής σε όλη την πορεία της - δεν τον εκφράζει αποφασίζει το τι θέλει να κάνει. Αυτή η παράταξη έχει αποδείξει ότι εκφράζει όλους τους Έλληνες, από τις παρυφές της άκρας Αριστεράς μέχρι τις παρυφές της άκρας Δεξιάς, που πονάνε αυτό τον τόπο.
Και για να προσθέσω και κάτι που πάντα πίστευα: Οι ταμπέλες δεν κάνουν τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κάνουν τις ταμπέλες. Με ταμπέλες δεν μπορεί να πάει μπροστά η πατρίδα. Είναι η ώρα της σύνθεσης και όχι της αποσύνθεσης. Είναι η ώρα του εμείς και όχι και του εγώ.

-Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας;
Όπως απάντησα προηγουμένως, θεωρώ ότι αυτά τα εφευρίσκουν κάποιοι, προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία του Σαμαρά προς την πρωθυπουργία.

-Ποιοι είναι αυτοί;
Ο λαός και κρίση έχει και γνώμη μπορεί να εκφράσει και βλέπει και διαβάζει. Σε κάποιους δεν άρεσε και δεν αρέσει πως ό,τι είπε ο Σαμαράς μέχρι σήμερα επαληθεύτηκε. Και παρόλο που διαφωνούσε και είχε σταθερή άποψη ότι δεν συμφωνεί με τη λάθος τακτική για το καλό της πατρίδας, έκανε ένα βήμα πίσω.
Το ότι δεν κάνει πολλά βήματα πίσω, ώστε να προσαρμοστεί με τη βούληση κάποιων που θέλουν να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτό και τους στεναχωρεί και τους ωθεί να κατασκευάζουν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

-Η απόφαση για συμμετοχή σας στην κυβέρνηση θα στερήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές;
Νομίζω ότι και στην προηγούμενη απάντησή μου παραθέτω τη σκέψη μου, πως ό,τι έγινε έγινε με μόνο γνώμονα τη σωτηρία της πατρίδος. Γιατί, πέρα από τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα του Γιώργου Παπανδρέου, οι χειρισμοί του οδήγησαν αυτή τη φορά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και έπρεπε να παρθούν γενναίες αποφάσεις για να διασωθεί η χώρα.
Πιστεύω ότι αυτό αναγνωρίζεται από τον ελληνικό λαό. Και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε άποψη για τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ή ότι συμφωνούμε με το λάθος μίγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε. Άλλωστε, και η Ευρώπη ήδη επισημαίνει ότι το νούμερο ένα πρόβλημα για τη χώρα μας είναι η παρατεταμένη ύφεση.
Και δεν θα βρεθεί λύση, αν δεν οδηγηθούμε γρηγορότερα σε ανάκαμψη και σε αναπτυξιακή πορεία... Για αυτό και ο ελληνικός λαός θα δώσει τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά για μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη και στην ανάταση της πατρίδας μας εκεί που της αξίζει.

Πηγή: www.metrogreece.gr

6 σχόλια:

  1. Νέα Δημοκρατία είναι ο αρχηγός ή το καταστατικό του; Όποιος δημοκρατικά εκφράζεται μέσα στα πλαίσια του καταστατικού και των προγραμμάτων του κόμματος και για το συμφέρον του πολίτη είναι αντάρτης; Και όταν ο αρχηγός κάνει κωλοτούμπες, πρέπει κι όλοι οι άλλοι να τον ακολουθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ 1
    Για να μη χανόμαστε σε κουραστικές θεωρητικές τοποθετήσεις και σε κενά περιεχομένου λόγια. Εγώ ο απλός Έλληνας πολίτης και κάτοικος της ακριτικής και μονίμως περιθωριοποιημένης Φλώρινας,
    ΘΕΛΩ για τη χώρα μου
    Ο κάθε Έλληνας πολίτης: α) Να έχει εργασία από τα έσοδα της οποίας θα μπορεί να καλύψει ΑΝΕΤΑ και αξιοπρεπώς τις οικογενειακές του ανάγκες, β) Να έχει και να μπορεί να συντηρεί ΑΝΕΤΑ και αξιοπρεπώς ένα σύγχρονο σπίτι, με όλους τους απαιτούμενους χώρους, άρτια επιπλωμένο και εξοπλισμένο, γ) Να παρέχεται στα παιδιά του σύγχρονη παιδεία, η οποία θα καλύπτει όλα τα επίπεδα παρεχόμενης γνώσης, χωρίς να εξουθενώνεται οικονομικά με εξωσχολικά φροντιστήρια, δ) Να έχει την οικονομική δυνατότητα να απολαύσει αυτός και όλα τα μέλη της οικογενείας του, αξιοπρεπείς διακοπές, ε) Να του εξασφαλιστεί πλήρης και αξιοπρεπής ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στ) Να τύχει πλήρους και αξιοπρεπούς εξασφάλισης σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς για τα «γεράματα», ζ) Να πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν όπως ΟΛΟΙ, χωρίς να αισθάνεται κορόϊδο και να απολαμβάνει την ασφάλεια που οφείλει να παρέχει το κράτος σε κάθε πολίτη και η) Να μπορεί να απολαμβάνει κάθε τι που σε μια σύγχρονη χώρα θεωρείται ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, το οποίο δε θα του το στερεί η μίζερη χώρα του με τις συμπλεγματικές πολιτικές ηγεσίες, θεωρώντας αυτό το αυτονόητο ως «είδος πολυτελείας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΩ 2
    ΘΕΛΩ για την πόλη μου
    1) Να παραμείνουν όλα τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. και να προστεθεί το τμήμα λογιστών που υπήρχε παλαιότερα, 2) Να παραμείνει το Παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου, 3) Να αναβαθμιστεί η περιοχή του ΦΥΤΩΡΙΟΥ σε ένα απέραντο, σύγχρονο αναψυκτήριο, 4) Η Τράπεζα της Ελλάδος να ξαναγίνει κανονικό κατάστημα, όπως ήταν πριν από λίγο καιρό, 5) Να παραμείνει το τμήμα Βαλκανικών σπουδών του Πανεπιστημίου, 6) Να παραμείνει το τμήμα Καλών τεχνών του πανεπιστημίου και να στεγαστεί όπως του αξίζει, 7) Να επαναλειτουργήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο Φλώρινα – Θεσσαλονίκη, με πέντε (5) δρομολόγια την ημέρα και ταυτόχρονα – με μέριμνα του Ο.Σ.Ε., να ιδρυθεί παράρτημα της εταιρείας «Τρενοσκί», για τη μεταφορά των οργανωμένων χιονοδρόμων εκδρομέων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας. 8) Να ανακατασκευασθεί, να επεκταθεί και να επαναλειτουργήσει ο ζωολογικός κήπος, 9) Να επαναλειτουργήσει ο τοπικός, κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός, 10) Να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο «ΤΑΓΑΡΗ», με την επαναφορά της μονάδος Πυροβολικού που φιλοξενούνταν στο χώρο εκείνο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά αυτή τη φορά η μονάδα να είναι πλήρως επανδρωμένη και όχι κατά το 1/4 (25%), καθώς και να φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο άλλη μια μονάδα όπως παλαιότερα υπήρχε μονάδα Σ.Ε.Μ. 11) Να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο «ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» στα παλιά του πρότυπα, με τη διατήρηση της έδρας της ΙΧ Ταξιαρχίας Πεζικού, την επαναφορά του 1ου Συντάγματος μονάδος Πεζικού που φιλοξενούνταν στο χώρο εκείνο μέχρι πριν από αρκετά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά η μονάδα να είναι πλήρως επανδρωμένη και όχι κατά το 1/10 (10%), καθώς και να φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο άλλη μια μονάδα όπως παλαιότερα υπήρχε μονάδα Διαβιβάσεων, 12) Να επανεξοπλισθούν και να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονη βάση τα Τ.Ε. 13) Να επαναλειτουργήσει το στρατολογικό γραφείο, 14) Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», να αναβαθμιστεί στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, με την ίδρυση και πλήρη στελέχωση όσο είναι δυνατόν περισσοτέρων κλινικών (συμπεριλαμβανομένων και των υφισταμένων), ώστε να ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ τις ανάγκες ολόκληρης της περιοχής, 15) Οι λεγόμενοι άξονες της Εγνατίας οδού, να καταστούν τμήμα αυτής, μέχρι τα ελληνοσκοπιανά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 16) Να ενημερωθούν και να ενθαρρυνθούν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής, για τη δημιουργία υποδομής και την ανάπτυξη αγροτοτουρισμού.
    ΟΛΑ αυτά τα ΘΕΛΩ και τα ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ως πολίτης αυτής της χώρας και αυτής της πόλης. Μπορεί κάποιος αιρετός άρχοντας τοπικής ή πανελλήνιας εμβέλειας να μου τα εγγυηθεί; Μπορεί κάποιος μεγαλόσχημος αιρετός – έστω – να υποσχεθεί ότι θα αγωνιστεί για ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Αν δεν μπορεί ας καθίσει στο σπίτι του. Οι εκπρόσωποι τους οποίους επιλέγω, απαιτώ να αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για ΑΥΤΑ που ΘΕΛΩ εγώ ο ειρωνικά αποκαλούμενος «κυρίαρχος λαός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Σταθη εσυ μιλας να αποχωρησουν οταν εισαι ο πρωτος διδαξας; αληθεια ποιος απαντά στις ερωτήσεις; ασε δε το γρινιαρη που ειναι γνωστο μαξιλαρακι σου και μαλιστα ευτραφη και βολεμενο απο 1990-1993. Με αυτα και με αυτα καταντησατε τη Ν.Δ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΑΝ. Αληθεια αν κατεβει ο Βοσδου τη θα κανει ο γκρινιαρης και συν αυτό; Αυτά για αρχή για να μην νομιζουν οτι τρωμε κουτοχοχορτο η γνωστη παρεα και συν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ανώνυμε 6.44 αν όποιος εργάζεται θεωρείται βολεμένος, δέχομαι με χαρά το χαρακτηρισμό. Μαξιλαράκι δε θα μπορούσα να είμαι για κανέναν ακόμη και αν το ήθελα, γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι κάποιος έχει ανάγκη να ακουμπήσει πάνω μου. Όσο για το αν κατέβει ο Βόσδου ή οποιοσδήποτε άλλος τι σημασία έχει; Δεν κατάλαβα το ερώτημά σου. Όποιος νέος υποψήφιος και αν προστεθεί σε κάποιο ψηφοδέλτιο, σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα σε κάποιον βαθμό. Δε θεωρώ σοβαρή μια συζήτηση καθαρά υποθετική, γιατί δεν οδηγεί πουθενά. Κάτι τελευταίο: Από πότε ο Γκρινιάρης, ο ανώνυμος και ο κάθε ένας υποχρεούται να δηλώσει εκ των προτέρων τι θα κάνει σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο κάθε φούφωτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.