Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Μπλόκο» στα κολωνάκια υπό την απειλή αυτοφώρου

Έμποροι της Φλώρινας απέτρεψαν σήμερα την τοποθέτηση κολωνακίων στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου (όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου).
Και ενώ οι υπάλληλοι είχαν ξεκινήσει να τοποθετούν τους κώνους, οι έμποροι τους απομάκρυναν από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας. Τελικά, μετά από δύο περίπου ώρες το συνεργείο του δήμου αποχώρησε, θα επιστρέψει όμως αύριο το πρωί για να ξεκινήσει την τοποθέτηση.
Οι έμποροι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο και σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.



27 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ, μην προσπαθήσεις να περάσεις από το δρόμο που τον κάναν τα παιδιά χώρο για skateborating ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ .... εκανες αλάνα τον κεντρικό της πόλης σου

    Χ.Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οινογνωστη και καλοφαγα Δήμαρχε μην τρως προλογο(φαε μονο rib eye) και προχωρα την τοποθετηση των κόνων....ισως θα ειναι το μονο σωστο για το οποιο θα σε θυμομαστε.....

    ο ευγενης της 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΕΛΤΣΟΣ!!! ΜΠΕΛΤΣΟΣ!!! ΜΠΕΛΤΣΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να καταλάβω, οι Φλωρινιώτες θέλουν ή δεν θέλουν τα κολωνάκια;

    Ή εμποδίζουν τους πολίτες στην διέλευση (επειδή οι δρόμοι είναι μεγάλοι σαν το Lord και μας "παίρνει για τέτοιες επεμβάσεις" στους δρόμους) ή δεν εμποδίζουν κανέναν και απλά γίνεται ότι γίνεται για το κέφι μερικών.

    (Βοσκόπουλος..., ένα έργο πάει να κάνει κ' αυτό για φασαρίες πάλι...)

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεζοδρόμηση τώρα όλων των δρόμων γύρω από το κέντρο. ΑΛΛΑ: να προηγηθεί εξασφάλιση δωρεάν χώρων στάθμευσης για όσους κατοίκους δεν θα μπορούν πλέον να σταθμεύουν έξω από τα σπίτια τους, με έργα που θα κάνει ο Δήμος.

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά εμπορική κίνηση μπορεί να είναι αυτή που συμβαίνει την ώρα που εκατοντάδες αυτοκίνητα ουρλιάζουν μπροστά από τα εμπορικά μαγαζιά, εκατοντάδες κόσμου μπαινοβγαίνουν βιαστικά από τα αυτοκίνητα στα μαγαζιά και αντίστροφα.

    Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και όχι μιξοειδείς προτάσεις κολλημένες σε ανεπάρκειες του παρόντος.

    ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχω καταλάβει γιατί αυτός που θέλει να ψωνίσει πρέπει να παρκάρει ακριβώς έξω απο το κατάστημα;;;Είναι πια τόσο μεγάλες οι αποστάσεις που διανύουμε στην Φλώρινα;;;Μην τρελαθούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΣΑ ΦΤΕΞΑΝΕ ΑΒ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΣΑΣ!
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φλωρινιώτες, αδίκως φωνάζετε και διαμαρτύρεστε. Τα "κολωνάκια" είναι απαραίτητα στο κεντρικό -και όχι μόνο- δρόμο της Φλώρινας εξαιτίας της αλητείας πολλών ΙΧηδων και της αδιαφορίας των περισσοτέρων πολιτών της.
    Το κακό με τα αυτοκίνητα είχε παραγίνει στο "κεντρικό" και σ' αυτό έχουν ευθύνη και οι "κεντρικοί" καταστηματάρχες.
    -"Έλα μωρέ, άστο, ποιος θα σε γράψει; Εγώ είμαι εδώ!!!", μας λέγανε!!!
    Και αγοράζαμε από ασπιρίνες και σερβίτσια έως ηλιακούς θερμοσίφωνες και καλοριφέρ, με τα αλάρμ αναμένα!!!
    Είναι το καλύτερο μέτρο που έχει παρθεί από τον Δήμο Φλώρινας τα τελευταία 30 χρόνια.
    Επειδή δεν έχουμε δρόμους, καταπατούσαμε τον έναν και καλό.
    Έως πότε;
    Η μόνη μου ένσταση βρίσκεται στη μη εξεύρεση και στη μη κατασκευή χώρων παρκαρίσματος (με εσοχές) σε επιλεγμένα σημεία με περιορισμένο χρόνο (πχ. τράπεζα Εθνική και Ελλάδος, Οπτικά Σακαλής, πίτσα Αφροδίτη, κλπ), ώστε να εξυπηρετούνται οι έχοντες ανάγκη για λίγα λεπτά (1-3 με αυτόματο ηλεκτρονικό μάτι και συναγερμό, ώστε να φαινονται οι ηλίθιοι!!! που θα συνεχίζουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους).
    Οι έμποροι θα πρέπει να δείξουν την οικολογική τους πλευρά στους συμπολίτες τους και όχι μόνο την οικονομική τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να αφαιρούνται οι πινακίδες στα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στον δρόμο και να τηρηθεί αυστηρά το ωράριο φορτοεκφόρτωσης ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ.

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ "ΣΛΑΛΟΜ".


    ΣΕΜΕΡΤΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ...ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ??? ΔΙΑΚΟΠΕΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια απορία!!!!!!!!!!!Η δημοτική αστυνομία σε τι ακριβώς χρησιμεύει.;;;;;Γιατί τους πληρώνουμε;;; Εναν δρόμο είχαν να ελέξουν και σε αυτόν ο δήμος βάζει κωλωνάκια;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλουνται οι......κυριος Αριστειδης ως προεδρος του ΕΒΕ, ο κυριος Σαπαλιδης ως ομοσπονδιακος, ο κυριος Ταλιδης ως προεδρος των εμπορων,καθως επισης και οι καταστηματαρχες της Μ.Αλεξανδρου, να προτεινουν λυση στο συγκεκριμενο θεμα. Αν επιθυμουν επαναφορα στην προτερη κατασταση και αυτο να μας το πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Proxora Dimarxara!!!!!!!!!!!!
    Ola ta panigiria 1 bdomada kratan....pezodormos olo to kentro! Na kaoun t' autokinita (etsi ki allios leuta gia benzin NEMA!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτοι που θελουν τα κολωνακια ας μας πουνε τι θα γινει στο πρωτο χιονι η ας μας πουνε πως θα βαζει ολη η μεγ. αλεξανδρου πετρελαιο, θα ειναι οι πρωτοι παλι που θα γκρινιαζουν. στο τελος θα βαλουν και διοδια στο ονομα της ευταξιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά κάνουν και μπαίνουν τα κολονάκια !! Φτάνει ο καθένας με τα αλάρμ του να προκαλεί μποτιλιάρισμα! Αφού τα περισσότερα σχόλια γενικά πάνω στα κολονάκια (και γενικά με όσους έχω συζητήσει)είναι θετικά στο να τοποθετηθούν! Η πολυψήφια μετράει στο σύνολο! Υπέρ στα κολονάκια, υπέρ να μπούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αντί να χαιρόμαστε που δέν υπάρχει πουθενά χρονχρέωση για τα μονίμως παρκαρισμένα ( βλ Νικολάου Χάσου Καλλέργη και σε όλους τους κεντρικους δρόμους) τα κολονάκια μας μάραναν..αντι οι Φλωρινιώτες έμποροι να ασχολούνται με το γεγονός που όλοι αγοράζουν απο το Μοναστήρι και η τοπική αγορά μαραζώνει αποπροσανατολίζονται και αποπροσανατολίζουν με κολονάκια ....αυτό θέλλουν άλλωστε..να ασχολούμαστε με τριτεύοντα και να μας διαφέυγει ο ελέφας....όλοι σας έχετε πέσει στην λούμπα και με συγχωρείτε κοιμάστε με τα κολονάκια σας αγγαλιά..η φλώρινα είναι άξια της μοιρας και των ανθρώπων ...κοινώς φασαρία για το τίποτα ....για κολονάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δήμαρχε προχώρα και μην τους ακούς. Αναμένουμε τα υπόλοιπα ώστε να καθαρίσει από τα αυτοκίνητα και τα καραγκιοζηλίκια η πόλη: Ποδηλατόδρομος από το ΔΑΚ μέχρι το ΤΕΙ, παρκόμετρα σε όλο το κέντρο (πρόβλεψη δωρεάν στάθμευσης μόνο για κατοίκους - όχι του επιχειρηματίες, για αυτούς χαμηλό αντίτιμο), πεζοδρόμιση όλων των στενών οδών, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων παντού με ανάλογες δενδροφυτεύσεις, κεντρικές φυτεμένες νησίδες στις οδούς και όχι άλλα κολονάκια, όλα τα εναέρια δίκτυα να γίνουν υπόγεια, ανάρτηση των φωτιστικών στα κτήρια (όχι άλλοι στήλοι φωτισμού στα στενά μας πεζοδρόμια). Να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι παράνομες πινακίδες από τα κτήρια - να εξωραϊστεί η πόλη. Όχι άλλες εξαόροφες οικοδομές -ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ -ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ -ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ!!!
    Αλλού, σε "χωριά" των 15.000 κατοίκων σαν το δικό μας δεν κυκλοφορεί ούτε ένα αυτοκίνητο. Επιτέλους ας γίνει και το δικό μας "χωριό" ανθρώπινο.

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΠΕΖΟΣ - ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΙΣΘΗΤΚΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οχι στα αντιαισθητικα κολωνακια! οι δημοσιοι υπαλληλοι που τα θελουν δεν εχουν καθολου αισθητικη! να τους κοπουν οι μισθοι ετσι κι αλλιως στα μπιτολα πανε ολοι για ψωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ κύριε ανώνυμε ( 6:28 ) το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε. Καλό θα ήταν πριν εκθέσετε τις ασυναρτησίες σας να έχετε μια πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων. Θα σας ζητούσα να δώσετε μια απάντηση σχετικά με το πως ακριβώς θα γίνεται η προμήθεια των καταστημάτων από την στιγμή που δεν θα υπάρχει ο παραμικρός χώρος στάθμευσης και δεν έχει γίνει καμία ερευνά σχετικά με αυτό…. Φυσικά και καταλαβαίνω την αγανάκτηση σας σχετικά με κάποιους ασυνείδητους συμπολίτες μας οι οποίοι προκείμενου μέχρι και για να πιούν τον καφέ τους σταματάνε με αλάρμ πάνω στο κεντρικό και νομίζω πως αν όχι όλοι, οι πλειοψηφία των καταστηματαρχών δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο. Και εδώ διερωτώμαι ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας ή της τροχαίας ποιός ακριβώς είναι?????? (Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν νομίζω πως η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, μας επιτρέπει να πληρώνουμε άτομα τα όποια δεν είναι ικανά να διατελέσουν το καθήκον τους ή μήπως πιστεύεται πως και πάλι το πρόβλημα θα παρέμενε το ίδιο- Δεν το νομίζω και σας παρακαλώ αν μπορείτε διαψεύστε με). Σε μεμονωμένες περιπτώσεις βέβαια όπως το παράδειγμα μεταφορικής εταιρίας, η οποία ξεφόρτωνε 1 τόνο εμπόρευμα σε κατάστημα της οδού Μ. Αλέξανδρου οι αστυνομικοί θυμήθηκαν πως πρέπει να κάνουν την δουλειά τους και να γράψουν το όχημα με υψηλό πρόστιμο. Και κάτι τελευταίο, θα συμφωνούσα με τον δήμαρχο μας να μπουν τα κολωνάκια κατά μήκος της οδού αφού πρώτα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης, έστω μόνο για αυτούς που κάνουν την δουλεία τους. Άλλα για μια ακόμα μια φορά ο ‘τέλειος’ δήμαρχος μας, μας απέδειξε πως δεν είναι ικανός να κάνει ένα ολοκληρωμένο έργο.

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπέρα,
    εγώ προτείνω στους καταστηματαρχες να μπλοκάρουν τη Μ.Αλεξάνδρου με συγχρονισμένη φορτοεκφόρτωση προιόντων...κάθε 2 μαγαζιά να συνενοηθούν να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν για 1 ώρα κάθε 2 ώρες για 3 μέρες..
    γιατί το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι ότι παρκάρουν οι πελάτες ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
    αυτα
    με εκτίμηση
    ένας απλός πολίτης κια όχι καταστηματάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. oli ston agona ekso ta kolonakia... kai pou eisai dimarxe... ela ksana gia psifo!!!! ;-) mono na foras panoplia aytiti fora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μια χαρά ειναι τα κολωνάκια... και για να έχουν δουλειά τα μαγαζιά ας κάνουν τιμές... είχε παραγίνει στο κεντρικό... 10 λεπτα για να διασχεισεις 700 μέτρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kai tora pos tha paizoume kana grigoro kino?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΜΕΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Η ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 2 Αυγούστου 1:43 π.μ. είσαι τραγικός όπως το ίδιο και οι άνθρωποι με τις ίδιες απόψεις διάβασε τι έγραψε ο 11:26 και αναρωτήσου αν είσαι εντος θέματος… Γιατί το κύριος πρόβλημα είναι άλλο αλλά μάλλον φαίνετε ότι προτιμάτε να οδηγείτε ποιο γρήγορα από το να κάνουν κάποιοι συνάνθρωποι σας την δουλεία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 2 Αυγούστου 2011 2:30 μ.μ....

    τα καταστήματα της πόλης μας από το κεφάλι τους τραβλανε... εδώ δεν μπορούν να συνενοηθούνε για τα πιο απλά θέματα... θα κάνουν τις βλακέιες που γράφει ο 1 Αυγούστου 2011 11:26 μ.μ.... που ήταν οι τόσοι καταστηματαρχες σήμερα το πρωί;;

    μια χαρά σας τα λέει 2 Αυγούστου 2011 1:42 μ.μ.

    δηλαδή να υποφέρει ολόκληρη πόλη για πόσα καταστήματα... για μέτρα τα σε παρακαλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.