Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ενημερωτική καμπάνια από την Πυροσβεστική για να αποφευχθούν οι πυρκαγιές

Στοχεύοντας στην πρόληψη και στην ενημέρωση των πολιτών, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας μοίρασε χθες ενημερωτικό υλικό, στο οποίο περιέχονται οδηγίες για τι πρέπει να αποφεύγουν οι πολίτες, αλλά και για το πώς πρέπει να αντιδρούν μπροστά στον κίνδυνο μιας πυρκαγιάς.
Βασικότερες αιτίες για την εκδήλωση της πυρκαγιάς αποτελούν τα σκουπίδια, η αμέλεια, το πέταμα ενός αναμμένου τσιγάρου. Στη Φλώρινα όμως απειλή αποτελούν και οι εισαγόμενες πυρκαγιές, κυρίως από την Αλβανία, που απασχολούν κάθε καλοκαίρι τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και απειλούν τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών.
Ο νομός Φλώρινας μάλιστα, καθώς είναι περιτριγυρισμένος από βουνά και γεμάτος δάση, κατέχει υψηλό δείκτη επικινδυνότητας ως προς το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα πως μόνο κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 10 μικρές και μεγάλες πυρκαγιές.


1 σχόλιο:

  1. Μόνο θετικά σχόλια σε αυτή την κίνηση των πυροσβεστών να μας υπενθυμίσουν την αναγκη προστασίας των δασών μας. Ας μην ξεχνάμε την μεγάλη φωτιά στο 1033 που μας άφησε ένα φαλακρό βουνό.

    Χ.Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.