Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μία ακόμα κοινωνική αδικία σε βάρος άπορων συμπολιτών μας

Ασφαλισμένος με βιβλιάριο πρόνοιας πήγε στο νοσοκομείο Φλώρινας και πήρε τα καρδιολογικά φάρμακα που του έγραψε ο ειδικός καρδιολόγος με την νέα «ηλεκτρονική συνταγή» (σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση 15-1-2015 της προηγούμενης κυβέρνησης).
Στην ηλεκτρονική συνταγή δεν αναγραφόταν πουθενά η εμπορική ονομασία, παρά μονάχα η φαρμακευτική ονομασία του φαρμάκου. Έχω φωτοτυπία της εν λόγω ηλεκτρονικής συνταγής με ημερομηνία 2/2/2015 του ασφαλισμένου με βιβλιάριο Πρόνοιας. Στην ηλεκτρονική συνταγή πουθενά δεν αναγραφόταν η λέξη «Πρόνοια» και μάλιστα σε ένα από τα καρδιολογικά φάρμακα υπήρχε δίπλα η ένδειξη «συμμετοχή 25%»!!!
Στο νοσοκομείο δεν εργάζεται υπεύθυνος φαρμακοποιός. Όσοι συμπολίτες μας έχουν βιβλιάριο πρόνοιας είναι όλοι άποροι – οικονομικά ασθενέστεροι από όλους εμάς - που στερούνται τα στοιχειώδη. Φαντασθείτε και να πληρώνουν 25% συμμετοχή στα φάρμακα που μέχρι προχθές τα λάμβαναν δωρεάν από το φαρμακείο του νοσοκομείου πόσο καταδικασμένοι είναι.
Παρακαλώ οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν άμεσα την κοινωνική αδικία (που έγινε με υπαιτιότητα του προηγούμενου Υπουργού Υγείας και της βιαστικής προχειρότητας της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγής σε ασφαλισμένους της Πρόνοιας) που θα είναι αναγκασμένοι οι συνάνθρωποι μας αυτοί στο άμεσο μέλλον να πληρώνουν ακόμη και για την φαρμακευτική τους περίθαλψη όταν στερούνται τα στοιχειώδη στην ζωή τους.
Να σημειώσω ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με διπλανά νοσοκομεία ακόμη και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το σύστημα ηλεκτρονικής στιγμιογράφησης σε ασφαλισμένους της πρόνοιας μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.