Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Προσέχετε που περπατάτε και που παρκάρετε!

Αυτή την εικόνα αντίκρισε ένα πρωί στο αυτοκίνητό του συμπολίτης μας! Το παρμπρίζ κατεστραμμένο και οι φθορές στο όχημα πολλές.
Το περιστατικό συνέβη στην οδό Σίνη Κοντογούρη, όταν από μπαλκόνι οικοδομής «προσγειώθηκαν» υλικά πάνω στο αυτοκίνητο, προξενώντας σοβαρές ζημιές.
Φανταστείτε όμως τι θα συνέβαινε αν εκείνη την ώρα περνούσε άνθρωπος κάτω από την οικοδομή!
Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει οι αρμόδιοι μηχανισμοί να ελέγξουν τα κτίρια και τις φθορές που έχουν υποστεί από τις καιρικές συνθήκες, τα χρόνια και άλλους παράγοντες, πριν θρηνήσουμε θύματα. Έλεγχο, ασφαλώς, θα πρέπει να κάνουν και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων.


7 σχόλια:

  1. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΙΛΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ? ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΝΝΟΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε των 2:58, όχι ότι ο από πάνω ανώνυμος έχει δίκιο απόλυτο, αλλά και εσύ είσαι λάθος. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται από που έπεσαν τα υλικά οπότε δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τίποτα(βέβαια ούτως ή άλλως δεν μας πέφτει λόγος όμως ορισμένοι θέλετε να έχετε παντού άποψη), αλλά πρέπει να ξέρεις ότι σε κάθε πρόσοψη οικοδομής υπάρχουν μέρη κοινόχρηστα και ιδιωτικά. Επαναλαμβάνω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας δείχνουν οι φωτογραφίες τίποτα, αλλά γενικά μιλώντας, εάν έπεσαν πλακάκια, δηλαδή μέρος του μπαλκονιού των ιδιοκτητών τότε ναι είναι ευθύνη τους. Αν έπεσαν από ''κάτω'' από το μπαλκόνι(στηθαίο) αυτό είναι ευθύνη της οικοδομής ως συνόλου να τα συντηρεί σε κάθε όροφο. Τα εξωτερικά τοιχώματα μιας πολυκατοικίας είναι χώρος κοινόχρηστος.

      Διαγραφή
  3. Ήθελα να ήξερα... η κορδέλα μπήκε πριν ή μετά το συμβάν?
    Γιατί αν είναι από πριν τότε φταίει ο οδηγός που πάρκαρε εκεί! Αν όμως μπήκε μετά τότε όντως πρέπει να διερευνηθεί το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κίνδυνοι κάτω από τα μπαλκόνια είναι πολλοί και διάφοροι. Να δείτε τι θα γίνει τώρα την άνοιξη που τα μπαλκόνια θα γεμίσουν γλάστρες (έχω μετρήσει έως και 40 γλάστρες σε ένα μπαλκόνι) και όλες κρέμονται από την έξω πλευρά και πάνω από τα κεφάλια των περαστικών και σκεφθείτε κάποιος ασυνείδητος να τις ποτίζει εκείνη την στιγμή, ότι....καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε που το αμαξι σου τσαλαπατηθηκε σε νιωθω... Πριν 3 χρονια καπως ετσι κ χειροτερα εγινε κ το δικο μου σαν να το πατησε δεινόσαυρος, φυσικα επεσε παγος μαζι με τσιμεντα απο μια πολυκατοικια... Ακρη δεν εβγαλα ποτε μονο 500 ευρω ζημια την οποια φυσικα την πληρωσα εγω... Μην το ψαχνεις δεν θα βρεις το δικιο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα ευτυχώς μου έπεσε τις προάλλες στο κεφάλι ένα πάπλωμα μαζί με κάτι γυναικεία εσώρουχα που είχε απλώσει στο μπαλκόνι του 4ου ορόφου μια νοικοκυριά . Το πάπλωμα το πήρα στο σπίτι μου και δεν ξέρετε πόσο ζεστό είναι. ¨Οσο για τα εσώρουχα τα έδωσα σε κάτι ζητιάνες στον πεζόδρομο.Την άλλη φορά αν θέλει άς ξαναπλώσει τον ιματισμό και τα εσώρουχα της βεβαίως και θα το ξανακάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.