Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αλλεπάλληλες, μεγάλων εκτάσεων, κατολισθήσεις στην Αχλάδα

Νέα κατολίσθηση μεγάλης έκτασης αυτή τη φορά, σημειώθηκε στο Νότιο ορυχείο του Τ.Δ. Αχλάδας. Την αίσθηση πως ‘’άνοιξε η γη να τους καταπιεί’’ έδωσε η κατολίσθηση αφού κυριολεκτικά άνοιξε η γη και υποχώρησε το έδαφος σε βάθος πολλών μέτρων, όπου λίγο έλλειψε να καταπλακώσει τον ποταμό που περνά δίπλα από το ορυχείο.
Ενώ όλως παραδόξως το Ξωκλήσι που υπάρχει στην περιοχή το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο δεν επηρεάστηκε καθόλου (προς το παρόν). Έντρομοι λοιπόν οι κάτοικοι συνοδευόμενοι από τον Ιερέα και τον πρόεδρο με το ΔΣ του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σημείο, προβληματισμένοι, με το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους όπου και ήρθαν σ΄ επαφή μ΄ εκπροσώπους των εμπλεκόμενων εταιριών, για να συζητήσουν το νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας του ορυχείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν 11 ημέρες είχε σημειωθεί και άλλη μία μεγάλη κατολίσθηση στο Δυτικό αυτή τη φορά ορυχείο του χωριού, πίσω ακριβώς από τον σπαστήρα που βρίσκεται δίπλα από τον κεντρικό πλέον δρόμο του χωριού. Εκεί είχε υποχωρήσει πολλά μέτρα το έδαφος, παρασέρνοντας όμως και ένα φορτηγό, με αλλοδαπό οδηγό, ο οποίος χαίρει άκρας Υγείας. Ενώ εργαζόμενοι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τράπηκαν σε φυγή μόλις είδαν τα χώματα να κατευθύνονται προς τα πάνω τους .
Από τύχη και στις δύο κατολισθήσεις δεν θρηνήσαμε θύματα ομολογούν κάτοικοι. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως έχει γίνει καθίζηση του εδάφους στον κεντρικό δρόμο και τα σοκάκια του χωριού η οποία ανέρχεται στους 5 πόντους, μετά από μετρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι ίδιοι, καθώς οι αδιαφορία των αρμοδίων είναι μέγιστη ,ενώ το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας

19 σχόλια:

  1. Εχουνε γινει παρα πολλες κατολισθισεις και δοξα τον θεο δεν εχουμε θρηνησει θυματα αλλα τι περιμενετε για να ξυπνησετε δεν μπορω να καταλαβω οι κοινωνια της Φλωρινας εχει κατεβασει τα βρακια της στην εταιρια και η εταιρια κοβει και ραβει εκει χωρις να νοιαζεται ακομα και αν χαθουν ανθρωπινες ζωες απο οτι φαινεται. Θα πρεπε να παρθουν μετρα απο την εταιρια για αυτες της κατολισθισεις αλλα δεν εχει γινει τιποτα.Ο Θεος να μας φυλαει απο τις κατολισθισεις και ας ξυπνησουμε λιγο ναι μεν δουλεια να εχουμε αλλα πανω απολα η ασφαλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To MEGA έκοψε το δεκάλεπτο πολιτικού κόμματος της χώρας γιατί καταγγέλλει Μπόμπολα, Άκτωρα, Λίστα Λαγκάρντ και MEGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ TO ΜΕΓΚΑ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑς ΚΑΙ ...ΣΤΑ @@@δια μας. είδικά το μέγκα τσάνελ το βρώμικο αυτό κανάλι της ΣΥΣΤΗΜΙΚΗς σαπίλας και διαπλοκής ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ κι εάν δεν έδειξε το προεκλογικο σπότ της Χ.Α ευλογία ήταν ...... Η διαφήμιση και προβολή ενός πολιτικου κόμματος από το MEGA chanel ΙΣΟΎΤΕ με διαφήμιση μέσα από την εκπομάτωση κάποιου βόθρου εν προκειμένω το εν λόγω τηλεοπτικό κανάλι....το κανάλι της μεγαλύτερης διαπλοκής που υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα... ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΚΤΩΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ..

      Διαγραφή
  3. “Όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα”

    Διονύσης Σαββόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, γυρίστε την πλάτη στους προδότες και τους προσκυνημένους, φτύστε στα μούτρα τους προβοκάτορες της κινδυνολογίας, περιφρονήστε τους υποκριτές, οι οποίοι για να αντιμετωπίσουν δήθεν την κομμουνιστική απειλή, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, θέλουν να σας σύρουν πίσω από το άρμα της ψευτοδεξιάς της Νέας Δημοκρατίας.

    Αχλαδιώτες ψηφίστε Χρυσή Αυγή για να μη προδοθείτε και πάλι από τους ψεύτες και τους επαγγελματίες απατεώνες της πολιτικής.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μονο ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΩΜΑ ψηφίζουμε στην Μελίτη και Αχλάδα...Οι ατσαλάκωτοι γραβατωμένοι στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ να πάτε να γλύφετε τον Μπόμπολα που θα εξαφανίσει τα χωριά μας....Τα ψέματα τελειώσαν ...ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΩΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΣΟΒΑΡΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΌ ΑΓΏΝΑ ΜΈΣΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΆΤΩΝ ΤΟΥ Σ. ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ !!!ΣΕ ΛΊΓΟ ΧΩΡΙΌ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΣΚΟΡΠΊΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΆΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΊΑ ΠΟΥ Θ΄ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΟΛΌΚΛΗΡΟ . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα έρθουμε στα πράγμα λαμόγια σαν τον Μπόμπολα πρώτο θα τον βάλουμε να ΣΑΠΙΣΕΙ στις φυλακές. Μέχρι τότε ιθαγενείς της Φλώρινας προσκυνήστε τον μετά θα έρθει η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ...τώρα είναι πολύ νωρίς ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η Α Ρ Χ Η ....

      Διαγραφή
    2. είναι δυνατό να υπάρχουν ακόμη "παράγοντες" στην Φλώρινα και να κάνουν τα στραβά μάτια στις αυθαιρεσίες των ορυχείων Μπόμπολα στην Αχλάδα ; κι όμως υπάρχουν..ψάξτε τους στα "αυτοδιοικητικά γραφεία" και στα γραφεία των ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΤΕΩΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ υποτακτικών πολιτικών ανδρείκελων στην Φλώρινα...ένας εξ αυτών είσαι κι εσύ 858 που γράφεις παντού με κεφαλαία....ουστ ρε ανδρείκελο ...

      Διαγραφή
  7. να λες ψηφιζω βα@@λη ρ@@α οχι ψηφιζουμε γκεγκε φασιστα.και τον μπομπολα κ ολους τους εργολαβους παρεπιπτοντως τους γλυφουν οι χρυσαυγιτες στη βουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ 1132 το χωριό σου θα εξαφανιστεί από το χάρτη και ακόμη μέσα στην τύφλα σου βλέπεις φασίστες και διάφορα. Πάνε παιδάκι μου να πιείς κανέα ΟΥΙσκι στο μπάρ σου και άσε τους εξυπνακισμούς. Όταν θα εξαφανιστεί το χωριό σου, όταν πάθεις ΚΑΡΚΙΝΟ όταν εξαγοράσει και τα εσώρουχα σου το αρχιλαμόγιο ο Μπόμπολας όταν ξεσουρώσεις ξαναέλα ΄με διαύγεια να τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε απόλαυσε την καταστροφή που επιβάλει ο Μπόμπολας με τις συμμορίες και τις παράγκες του στην Φλώρινα.

      Διαγραφή
  8. Πολύ πατριωτισμός ρε παιδί μου από αχλάδα και μελίτη και στήριξη σε αυτόν με τα βουλγάρικα προϊόντα και πινακίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H BOYΛΓΑΡΙΑ "ΑΓΑΠΗΤΕ" 127 ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΑΛΛΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ.....ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΡΟ ΤΙ ΤΟ Ρ Α Τ Σ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ .

      Διαγραφή
    2. προς 1:27 όλα αυτά που ψωνίζεις βουλγαρικά ειναι ,να μην νομίζεις ότι ειναι απο άλλου ,Απο ΑΧΛΑΔΑ

      Διαγραφή
  9. εχετε ξεφυγει ολοι σας και δεν ξερετε τι γραφετε., εμεις εχουμε σοβαρο προβλημα στο χωριο και εσεις καθεστε και φλυαρειτε δεν βοηθατε ομως ετσι την κατασταση μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΕΜΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΧΑΒΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΙΟΙ. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο 127 είναι κανένα εγχώριο λαμόγιο του Σαμαρά και του λοιπού αντεθνικού τόξου που γλύφει τον Μπόμπολα για να φάει κανένα ψιχουλο από τα ορυχεία της σκανδαλώδους απευθείας αναθέσεως του λιγνιτικου πλούτου στην Φλώρινα στον ΑΚΤΩΡ.Ο τυπάκιας 127 δεν αξίζει ούτε το σάλιο μας. ¨Οσο και να χτυπάνε τον κάθε Ρώμα ..αέρα στα πανιά μας...άκου εκεί που μιλάει ο ζήτουλας 127 για πατριωτισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όλοι χρυσή αυγή στην αχλάδα πρέπει να ψηφίσουν .απο αχλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.