Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τα μέλη του παραρτήματος ΛΕΦΕΔ Φλώρινας στον Όλυμπο

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων βρέθηκαν τα τελευταία 24ωρα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, από διάφορες περιοχές της χώρας!
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική άσκηση το τριήμερο 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2015 της ΛΕΦΕΔ μαζί με παραρτήματα από περιοχές όπως της Φλώρινας, Ημαθίας, Μαγνησίας, Πέλλης και πολλών άλλων παραρτημάτων.
Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ υπήρξε θερμή υποδοχή φιλοξενία από τον διοικητή και το προσωπικό του Κέντρου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των μελών της ΛΕΦΕΔ στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ το πρόγραμμα περιελάμβανε νυχτερινή πορεία, περίπολα αναγνωρίσεως, καταστολή εχθρικού τμήματος κ.α.
Το ΚΕΟΑΧ βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ. Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ, συνολικής εκτάσεως 100 στρεμμάτων ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Η έκταση αγοράσθηκε από το Ταμείο το 1973 από τον Οργανισμό Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας (ΟΔΔΕΠ). Η όλη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός.
Το ΚΕΟΑΧ λειτουργούσε από το χειμώνα του 1950 - 1951 στο Σέλι του Βερμίου μέχρι και το 1960 με τον τίτλο Κέντρο Εκπαίδευσης Χιονοδρόμων (ΚΕΧ). Το 1960 εγκαταστάθηκε στο σημερινό στρατόπεδο το οποίο ονομάστηκε Στρδο «Τχη(ΠΒ) Παπαρόδου Ιωάννη». Η ονομασία αυτή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη τιμής προς τον ανδρείο ιδρυτή του 1ου Τάγματος Χιονοδρόμων, ο οποίος κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του (1940 - 1941), έπεσε ηρωικά μαχόμενος την 15 Απριλίου 1941, ως Δκτης Μοίρας Πυροβολικού στα υψώματα Δισπηλιού, νότια της λίμνης Καστοριάς, κατά τον επιβραδυντικό αγώνα στη Γερμανική προέλαση και χωρίς να υποχωρήσει παρά τη σχετική διαταγή.

Εκπαίδευση
Στο ΚΕΟΑΧ γίνεται η εκπαίδευση στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και των λοιπών Όπλων του Στρατού Ξηράς και των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Διεξάγονται επίσης συνεκπαιδεύσεις με στελέχη ξένων κρατών.

Τα σχολεία τα οποία διεξάγονται στο ΚΕΟΑΧ είναι:

(1) Σχολείο Επιβιώσεως σε Ορεινές – Χιονοσκεπείς Περιοχές(ΣΕΟΧΠ).

(2) Εκπαίδευση Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ –ΣΜΥ).

(3) Εκπαίδευση Μονάδων.

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ, ΑΚΟΥΜΑ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.