Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συνέδριο για το πρόγραμμα LESS WASTE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου για το έργο “LESS WASTE-Joint waste prevention plans and promotion of recycling” που διοργάνωσε η εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Esperos Palace, στην Καστοριά.
Στο συνέδριο μετείχαν οι εταίροι του προγράμματος και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αργυροκάστρου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανταλλάχτηκαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την παρούσα κατάσταση σε θέματα πρόληψης απορριμμάτων και ανακύκλωσης στις δύο χώρες και τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος προκειμένου την επιτυχή ολοκλήρωσή του.
Το πρόγραμμα LESS WASTE αποσκοπεί να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη παραγωγής των απορριμμάτων και στην προώθηση της ανακύκλωσης και οικιακής κομποστοποίησης στους επιλέξιμους δήμους και συγκεκριμένα στους Δήμους Πρεσπών και Νεστορίου καθώς και τους όμορους αυτών. Επίσης μέσω της υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος ξεκινάει ένας σημαντικός κύκλος συνεργασίας με τη γείτονα χώρα προκειμένου την μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.