Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Μετέωρο το ζήτημα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Απάντηση στην κατατεθείσα στις 27-3-2013 ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευάγγελου Διαμαντόπουλου (Καστοριάς), Αθανάσιου Γερμανίδη (Φλώρινας), Ουζουνίδου Ευγενίας (Κοζάνης), Σταμπουλή Αφροδίτης (Σερρών) και Χαραλαμπίδου Δέσποινας (Α' Θεσσαλονίκης) με θέμα "Διακοπή υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' οίκον, για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονία" έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Δείτε εδώ την απάντηση

Η απάντηση του Υ.Π.Ε.Κ.Α αφήνει μετέωρο το ζήτημα της επιβεβλημένης συνέχισης και διεύρυνσης του προγράμματος ''Εξοικονομώ κατ' οίκον'' σε έναν ορίζοντα ''αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιόδου 2014-2020''.
Για τους πολίτες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας το ζήτημα είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας, καθώς συνεχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα ενώ ήδη εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις για υπογραφές δανειακών συμβάσεων στις συνεργαζόμενες τράπεζες.
Σημειωτέον ότι ο Υπουργός δεν εξέφρασε στη απάντηση του την πρόθεση να καταστήσει μη υποχρεωτική την εμπλοκή των τραπεζών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο της ενασχόλησης μας με το ζήτημα και με δεδομένο ότι σύμφωνα με την απάντηση που λάβαμε στην ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή η επίλυση του δεν προχωράει άμεσα, θα επιδιώξουμε προσεχώς κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ευάγγελος Διαμαντόπουλος
Αθανάσιος Γερμανίδης
Ουζουνίδου Ευγενία
Σταμπουλή Αφροδίτη
Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.