Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Θανάτωση ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα στο Αμύνταιο

Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς είναι σε έξαρση το θλιβερό φαινόμενο της θανάτωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες). Μάλιστα, η απάνθρωπη αυτή πρακτική εφαρμόστηκε κοντά σε παιδική χαρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και παιδιά!
Οι απαράδεκτες αυτές μέθοδοι εφαρμόζονται λίγες ημέρες αφότου ο Δήμος Αμυνταίου ανακοίνωσε τον αντιλυσσικό εμβολιασμό και τη σήμανση των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου «Η Αγκαλιά». Μία προσπάθεια που μέσα από τον εθελοντισμό προσπαθεί να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να αναδείξει τις αξίες της κοινωνίας μας.
Επειδή η θανάτωση ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα δημιουργεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και έχουμε οδηγηθεί στο να κινδυνεύουν ακόμη και ζωές παιδιών, ο Δήμος θα βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για την πάταξη του φαινόμενου. Βέβαια, επειδή δεν είναι δυνατό να λυθούν τα προβλήματα με αστυνομικά μέτρα καλούμε τους πολίτες να δείξουν ευαισθησία και να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή πρακτική.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

4 σχόλια:

  1. Μια ευχή για αυτούς που ρίχνουν τις φόλες: Και στα δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποια στιγμή πετύχω οποιονδήποτε να ρίχει φόλα, θα μετανοιώσει τη μέρα που γεννήθηκε. Θα φάει τόσο ξύλο όσο δεν έχει φάει σε όλη του τη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι λάθος! Η βία δεν είναι καλό πράγμα. Και γιατί να φάει ξύλο και όχι την φόλα;

      Διαγραφή
  3. Φίλε μπορεί η βία να είναι λάθος αλλά όταν έχεις να κάνεις με άτομα που δεν καταλαβαίνουν, αυτό πρέπει να γίνει. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.. Κάποιοι το χρειάζονται σαν τελική ευκαιρία να βάλουν μυαλό γιατί από λόγια δεν παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.