Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Φυτέψτε και εσείς ένα δέντρο… Μπορείτε!!!

Μάθημα ποιοτικής ζωής, μας έδωσαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Περάσματος την Παρασκευή 26-04-2013.
Παρότι το Πέρασμα είναι «κεντημένο» μέσα σε έναν ολοπράσινο καμβά, εν τούτοις, οι δάσκαλοι και οι μαθητές, αποφάσισαν να στολίσουν την ήδη όμορφη φύση που τους περικλείει, με 150 επιπλέον δέντρα.
Με περίσσιο ενθουσιασμό, οργάνωσαν τη δεντροφύτευση στην περιοχή «Μοναστηράκι», στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό.
Οριοθέτησαν το χώρο, μέτρησαν τις απαιτούμενες αποστάσεις, άνοιξαν λάκκους και πλημμύρισαν την πλαγιά με ψευδοπλάτανους και σφένδαμους!
Ο Διευθυντής του σχολείο κ. Παύλος Ράσκος και οι δάσκαλοι κ.κ. Γιώργος Σελεμίδης, Κοσμάς Χαραλαμπίδης και Γιώργος Αργυρόπουλος, έδωσαν το καλύτερο παράδειγμα και μάθημα στους μαθητές τους: Δημιούργησαν μέσα στη φύση, ένα μικρό εργαστήρι-Φύσης!!!
Με θεωρητικές εισηγήσεις δεν πείθουμε κανέναν και περισσότερο τα παιδιά. Με πράξεις όμως, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να εμφυτεύσουμε στις καρδιές των νέων ανθρώπων την αγάπη για τη φύση, το σεβασμό προς τη ζωή.
Τα παιδιά που κουράστηκαν να φυτέψουν τα δεντρύλια, είναι σίγουρο ότι δεν κάψουν ποτέ δέντρο.
Η γράφουσα, και ο σχολικός σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας κ. Γιάννης Κασκαμανίδης, αδράχτηκαν της ευκαιρίας και φύτεψαν και αυτοί ένα δέντρο με τη βοήθεια των παιδιών (ο Κασκαμανίδης περισσότερα).
Αν αναλογιστούμε πόσες χιλιάδες είναι σήμερα οι μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, και αν ευχηθούμε κάθε χρόνο, κάθε μαθητής να φυτεύει ένα δέντρο, και… αν η ευχή μας γίνει πραγματικότητα… τότε ολόκληρο το φυσικό τοπίο θα αλλάξει, οι συνειδήσεις θα εμβαθύνουν, η στάση των ανθρώπων θα καλυτερέψει, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και ολόκληρη η πολιτική κοινότητα, θα αντιληφθούν τη βαριά ευθύνη που έχουν απέναντι στις νέες γενιές.
Θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε, και ούτε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα από τη μια στιγμή στην άλλη. Μπορούμε όμως να κάνουμε μικρά και απλά πράγματα… όπως να φυτέψουμε ένα δέντρο…
Η εκπαιδευτική δεντροφύτευση υλοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων για το «Όμορφο Πέρασμα».
Ευχαριστούμε τη Δ/νση Δασών Ν. Φλώρινας για την προμήθεια των δεντρυλίων και για την άψογη συνεργασία με την Π.Ε. Φλώρινας.

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.