Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή του ΕΒΕ για το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Χατζηπαντελή

Κύριε Πρόεδρε,
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για το διαχωρισμό του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών που λειτουργεί στην Φλώρινα.
Σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για όλη την χώρα και ακόμα περισσότερο για τις παραμεθόριες περιοχές που αντιμετωπίζουν καθημερινά την απομόνωση και αδιαφορία της Πολιτείας έρχεται ως νέο χτύπημα η κατάργηση και συρρίκνωση των Σχολών που ήδη λειτουργούν στην περιοχή. Οι συνέπειες παρόμοιων αποφάσεων θα είναι καταστροφικές για την τοπική και επιχειρηματική κοινότητα. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας των υφιστάμενων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στη Φλώρινα καθώς και την ενδυνάμωσή του με νέα καινοτόμα Τμήματα.
Κύριε Πρόεδρε
Στο νομό της Φλώρινας χρόνια λειτουργούν τμήματα Πανεπιστημίου και ΤΕΙ με απώτερο στόχο τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στην Φλώρινα η οποία είναι συνυφασμένη με την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριου Φλώρινας ζητά την επανεξέταση της απόφασης διαχωρισμού του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και την παραμονή του στην πόλη μας.
Ευελπιστούμε ότι το δίκαιο αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό σε ένα νομό που πλήττεται από την ανεργία, αεργία και τη γενικότερη οικονομική κρίση.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.