Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Οι μαθησιακές δυσκολίες και η αντιμετώπισή τους»

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Γεώργιος Μάντσος, και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου, στο πλαίσιο της Επιμόρφωσης των Γονέων για θέματα που απασχολούν τα παιδιά τους, οργάνωσαν την Πέμπτη, 13-12-2012, και ώρα 17.30 ως 21.00 μμ., Ενημερωτική Ημερίδα με εισηγήτρια την Λογοθεραπεύτρια, κ. Ιωάννα Γιαννουτάκη, η οποία ασχολήθηκε με το ενδιαφέρον θέμα: «Οι Μαθησιακές Δυσκολίες και η Αντιμετώπισή τους».
Προηγήθηκε ο χαιρετισμός από τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, που παρακολούθησε την εκδήλωση, και υπογραμμίστηκε η σημασία και η σκοπιμότητα επιμορφωτικών δράσεων με τους γονείς, αλλά και η πλούσια δραστηριότητα που επιδεικνύει το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Μάντσος, παρουσίασε την εισηγήτρια στο ακροατήριο εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των γονέων στις δραστηριότητες του Σχολείου και στη Σχολή Γονέων που λειτουργεί από τη φετινή σχολική χρονιά με πολυάριθμη συμμετοχή γονεών.
Στη συνέχεια, η κ. Γιαννουτάκη με την πολύ παραστατική εισήγησή της απαρίθμησε στους γονείς τις δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ένα παιδί, ώστε να διαθέτει επαρκή μαθησιακή σχολική ετοιμότητα για να φοιτήσει στο Δημοτικό Σχολείο. Επίσης, ανέφερε τους γνωστικούς τομείς στους οποίους συνήθως παρουσιάζουν οι μαθητές μαθησιακές δυσκολίες και, αφού τόνισε την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρώιμης παρέμβασης, παρουσίασε πολλές τεχνικές και στρατηγικές για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων από τους γονείς και για τη διευκόλυνση της μελέτης των μαθητών στο σπίτι.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος γονέων, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίοι υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις στην κ. Γιαννουτάκη σχετικά με θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τα παιδιά τους και αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.
Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με την πραγματοποίηση παρόμοιων ημερίδων με σημαντικούς εισηγητές και με στόχο τη διαρκή βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης και αγωγής στους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.