Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Οι «φωτιές» των Χριστουγέννων θερμαίνουν τον τουρισμό

Οι φωτιές των Χριστουγέννων στη Φλώρινα αποτελούν περίτρανη απόδειξη για το πώς η διατήρηση ενός παλιού εθίμου... μπορεί να δώσει «φτερά» στον τουρισμό.
Οι φωτιές αυτές, που ανάβουν σε κάθε γωνιά της πόλης τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, συμβολίζοντας εκείνη που ζέστανε τον νεογέννητο Χριστό στη Βηθλεέμ, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες στη Φλώρινα.
Χάρη ακριβώς σε αυτές, «για τα Χριστούγεννα, η πληρότητα των ξενοδοχείων φτάνει το 100%, ενώ αντίθετα για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και η πληρότητα δεν ξεπερνά το 15%» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Φλώρινας Μιχάλης Παρλάνης.
Βέβαια, η κρίση έχει αφήσει και σε αυτή την περίπτωση τα σημάδια της. «Πέρυσι, οι πληρότητες ήταν υψηλές στα ξενοδοχεία της πόλης, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά για όλο το γιορτινό δεκαπενθήμερο. Φέτος, υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για τα Χριστούγεννα, παρότι γίνονται προσφορές με μειώσεις τιμών της τάξης του 30%-40%» προσθέτει.

8 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΥΡΕΥΤΕ .ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ .Η ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που λέτε, ότι το άναμμα των φωτιών γίνεται για να ζεσταθεί ο Χριστός, δεν είναι λογικό. Ο Χριστός θα ζεσταινόταν 1000 φορές περισσότερο εάν τα λεφτά που δίνονται για τις φωτιές πήγαιναν σε οικογένειες που δεν έχουν τα βασικά από τροφή. Επίσης, οι ίδιες οικογένειες, ήδη κρυώνουν και θα συνεχίσουν να κρυώνουν διότι έπεται παγερός χειμώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο ότι έμαθα πολλές φτωχές οικογένειες είναι αλοδαποί που ζούν στην Φλώρινα ενώ οι οι φτωχοί Φλωρινιώτες παντα πεινάνε. Αξίζει ο τουρισμός στην Φλώρινα αλλα τουρισμό αλοδαπών τέτοιου είδους να μας λείπει. Μάλιστα στον έρανο χαρίζω και δωρίζω πολλά είδη πήγαν σε αλοδαπούς δ\"φωτχούς" τουρίστες...Για τον εγχώριο τουρισμό οι κρατήσεις μόλις που κοντεύουν τις δύο ημέρες στις φωτιές. Οι περισσότεροι έρχοντε και φεύγουν αυθημερόν. Ανησυχία στον κλάδο έχει προκαλέσει το κλείσιμο των ξενοδοχείων Αντιγόνη και κινγκ αλεξάντερ ...δέν ξέρω πόσο έχουν ανησυχήσει οι λοιποί ξενοδόχοι και ειδικά ο νύν δήμαρχος τέως νομάρχης και ένας αντινομάρχης που κάναν πολυδάπανα ταξίδια προβολής ( τους ) στην Κίνα στην Ρωσία στην μελβούρνη και στον Καναδά κατα το παρελθόν. Ούτε οι ομογενείς έρχοντε πλέον ...κι αυτό έχει πικρό τίμημα στην τοπική όικονομία. Ο ΕΒΕ ανησυχεί άραγε ο εμπορικός σύλλογος ..ανησυχουν ή τρώνε κουραμπιέδες όλοι μαζί...Ο μόνος τουρισμός που παρουσιάζει αύξηση είναι όλα αυτά τα ψόνια που ψωνίζουν στα σκόπια....τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΡΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ? ΤΕΝΕΚΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΠΟΥ ΡΕ ....ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ....ΤΕΝΕΚΕ!

      Διαγραφή
    2. σάν καλός ΤΕΝΕΚΕΣ που είσαι ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΕ κι όπως προηγούμενε οι τενεκέδες κάνουν θόρυβο πολύ έτσι κι εσύ ταίσατε πολλούς φτωχούς αλοδαπούς στην φλώρινα που βγάζουν στο εξωτερικό ότι κονομάμε στην Φλώρινα...να σε καμαρώνουν οι αλοδαποί σου...τενεκέ ξεγάνωτε 3.16

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή αμάν !! ακόμη και εδώ θα βρείτε να πείτε την κακία σας !!! οι Φωτιές είναι το σήμα κατατεθέν της Φλώρινας !!! Η πόλη γεμίζει κόσμο - τα ξενοδοχεία γεμίζουν τα μαγαζιά επίσης. Χορός ,γλέντι...μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό κλίμα ,έστω και για λίγες μέρες ..χωριάτες θα είστε μια ζωή και μίζεροι άνθρωποι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ....ΔΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΙ ΤΙ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....ΚΑΝΤΑΕ ΚΑΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ Κ@Λ@@ ΑΝΤΕ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Πολυπλατανο ειναι 10μετρα








    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.