Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα στην αυριανή απεργία και από τους δασκάλους

Μας λένε, ότι θα μας σώσουν, ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Το σίγουρο είναι ότι μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Είναι ψέμα πως τα προωθούμενα μέτρα έχουν στόχο την “σπατάλη” στο δημόσιο. Είναι ψέμα πως η συμπίεση μισθών και συντάξεων θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, η οποία παρά τα βάρβα-ρα μέτρα των τελευταίων χρόνων επιδεινώθηκε. Το δείχνει με απίστευτη ωμότητα η, παρά τα μέτρα, συνεχής αύξηση του χρέους και το γεγονός ότι ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και χιλιάδες να ξε-νιτεύονται για να βρουν δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας μετατρέπεται βίαια σε χώρα χαμηλού εργατικού κόστους με μισθούς Βουλγαρίας ή Κίνας στα πλαίσια των επιδιώξεων και των σχεδιασμών των διεθνών οικονομικών οίκων.
Ακόμη και αν κάποια στιγμή, μετά την ολοκλήρωση (άραγε πότε;) των εργασιακών ανατροπών, η οικονομική κατάσταση της χώρας βελτιωθεί, θα είναι χωρίς κανένα αντίκρισμα για όλους τους εργα-ζόμενους, αφού οι συνθήκες ζωής και εργασίας τους θα έχουν δραματικά υποβαθμιστεί.
Γι` αυτό ήλθε η ώρα να απαλλαγούμε από τα εκβιαστικά διλλήματα και τις αυταπάτες. Να συ-νειδητοποιήσουμε ότι αν οι κυβερνώντες και η τρόικα χρησιμοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό για να ελέγξει τις αντιδράσεις μας, λίγο πριν από το τελευταίο μετέωρο βήμα όλων των εργαζόμενων στον γκρεμό, η κοινωνική-εργατική ομοψυχία είναι η ανεμόσκαλα-σωτηρία που θα αποτελέσει τη μοναδική απάντηση για την αποφυγή της ολοκληρωτικής καταστροφής των κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμά-των και, σε τελική ανάλυση, της ανθρώπινης υπόστασης κυρίως ως πνευματικής.
Τα νέα μέτρα δε θα είναι και τα τελευταία, όπως μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Είναι βέβαιο ότι ακολουθούν και άλλα. Μας κοροϊδεύουν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας, όταν μας λένε πως τα μέτρα θα μας σώσουν από την καταστροφή τη στιγμή που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι χωρίς γιατρούς και χωρίς φάρμακα και όταν η δημόσια παιδεία βουλιάζει σε επικίνδυνες και άγνωστες θά-λασσες με οικονομίστικους τυφώνες να παρασέρνουν και να συνθλίβουν τα πάντα.

Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαιη ανατροπή στη ζωή των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται στη χρεοκοπία.

Δεν πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00π.μ.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

1 σχόλιο:

  1. Παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς και το σάπιο πολιτικό - κομματικό σύστημα είναι αδελφά μορφώματα, οι συνδικαλιστές μας καμώνονται τους αγωνιστές και τους επαναστάτες και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς και αυτά που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
    Αν και τα τελευταία χρόνια – ειδικά από το 2010 και εντεύθεν – έχουν αποστασιοποιηθεί από τις κομματικές πρακτικές και λογικές και ασκούν και (δήθεν) κριτική στα κόμματα τα οποία πιστά υπηρέτησαν, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών αδυνατούν να ξεφύγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό, αφού αυτός κομίζει προσωπικά οφέλη.
    Εκτιμώ ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από αυτές τις νερόβραστες απεργίες, ένας από τους σκοπούς των οποίων είναι η απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητας και των σκοπιμοτήτων των διοργανωτών τους (όχι ότι πρόκειται για τίποτε σπουδαίο, αλλά λέμε τώρα), αν και πρέπει να πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, δεν κερδίζουν δηλαδή τόσα πολλά όσο πριν από μερικά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.