Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Απέχουν αύριο οι δικηγόροι της Φλώρινας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας σε σημερινή συνεδρίασή του, έχοντας υπόψη και την χθεσινοβραδινή σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την κήρυξη αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 25-10-2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με:
1) Την εσπευσμένη ασφαλιστική ένταξη των Δικηγόρων στον ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με την κατάργηση του νομοθετικά κατοχυρωμένου δικαιώματος μετατροπής των βιώσιμων Ταμείων Υγείας του ΕΤΑΑ σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικού χαρακτήρα, έως 31-12-2012, προκειμένου ν' αποφύγουν την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.
2) Το δεύτερο στάδιο της φερόμενης «απελευθέρωσης» του Δικηγορικού λειτουργήματος, με την ταυτόχρονη επιδίωξη της διάλυσης των Δικηγορικών Συλλόγων.
3) Φορολογικές ρυθμίσεις εντελώς άδικες, οι οποίες κατατείνουν στην πλήρη εξουθένωση των φορολογουμένων.
4) Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
5) Την ουσιαστική κατάργηση της ασφαλιστικής κάλυψης του Επικουρικού Ταμείου για αυτοκινητικά ατυχήματα.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η ψήφιση των ανωτέρω νομοθετικών ρυθμίσεων θα σημάνει την οριστική βίαιη έξοδο από το δικηγορικό λειτούργημα μεγάλης μερίδας συναδέλφων και το «πνίξιμο» της «ενοχλητικής» φωνής του δικηγορικού σώματος και αυτά δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Π. Στεφανίδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.