Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας

Για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθορίζονται από την Π.Ε. Φλώρινας οι παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012
• ώρα 5:30 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στην διάρκεια του έπους του ΄40, στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην ομώνυμη πλατεία.
• ώρα 7:00 μ.μ.: Εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
1. Ομιλία από τον κ. Ρίζο Δημήτριο, Διδάκτωρ Θεολογίας - Φιλόλογο
2. Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχει η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»
Διεύθυνση χορωδίας: Σοφία Μούλη
Διδασκαλία χορωδίας: Αλεξάνδρα Παππά – Χαρίκλεια Κατσιλάκη
Συνοδεία στο πιάνο: Χαρίκλεια Κατσιλάκη
3. Βράβευση των Εθελοντριών Αδελφών Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού: Φανής Σαπουντζή, Αντιγόνης Τσάμη, Αλεξάνδρας Χρυσοχοΐδου, Μαρίας Σιδηροπούλου και της διδάσκουσας του Ερυθρού Σταυρού Φρόσως Κατσιούλη - Παπαϊωάννου
• Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012
• ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών .
• ώρα 08:00 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας εμβατήρια.
• ώρα 08:15 π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας σε αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από έναν αξιωματικό του Στρατού, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν απόστρατο αξιωματικό και έναν έφεδρο αξιωματικό με τη συμμετοχή της Μουσικής του Δήμου.
• ώρα 08:30 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη.
• ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.
• ώρα 11:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους. Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων Φλωρινιωτών κατά τον πόλεμο του 1940 – 41 από Αξιωματικό της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Κατάθεση στεφάνων
Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την Πατρίδα .
Εθνικός Ύμνος
Τέλος Τελετής
• ώρα 12:00 μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το λαό της Πόλεως στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων, των Αναπήρων, των εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. Φλώρινας, της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, των Μακεδονομάχων, των Σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Ε. Ο.Α.Ε.Δ., των Προσκόπων, των Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
• ώρα 5:30 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας (Πλ. Γ. Μόδη) από Τμήμα Στρατού η οποία και θα παραδοθεί σε υπαλλήλους του Δήμου στο χώρο της υποστολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.