Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η Φλώρινα αγκαλιάζει τους φοιτητές της!

Μια κατεξοχήν περιοχή γεμάτη πολιτισμό, γράμματα και τέχνες, με πλούσια ιστορία πρέπει να στηριχτεί και να αποτελέσει ένα σύγχρονο σταυροδρόμι ανάπτυξης και κουλτούρας. Μια από αυτές τις σύγχρονες αξίες που μπορούν να δώσουν ώθηση και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης αποτελεί και η ενίσχυση της Παιδείας και η επένδυση στον ανθρώπινο πλούτο. Η Φλώρινα ως μία περιοχή με παράδοση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί σήμερα τον κεντρικό άξονα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας παράλληλα και τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι μια ιδιαίτερη φοιτητούπολη που αγκαλιάζει νέες και νέους από όλες τις περιοχές τις Ελλάδας. Οι φοιτητές μας ζουν, δραστηριοποιούνται και χτίζουν τα όνειρα τους, αποτελούν μέρος του κοινωνικού ιστού του τόπου και στηρίζουν πολλαπλά την οικονομία μας.
Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ μας είναι και αποτελούν μία από τις σοβαρότερες πηγές προόδου και ευημερίας για ένα ιδιαίτερα περιθωριοποιημένο τόπο από την πολιτεία, που πλήττεται σκληρά ακόμη περισσότερο τους χειμερινούς μήνες.
Καλωσορίζοντας και αγκαλιάζοντας όλους τους φοιτητές της Φλώρινας καταδεικνύουμε την θέλησή μας να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σήμερα Τρίτη, 23 Οκτωβρίου και ώρα 20.30, στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας συμμετέχουμε όλοι σε μία εκδήλωση καλωσόρισμα με τους φοιτητές. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συμμετοχή των σημαντικότερων και πιο δραστήριων συλλόγων και φορέων της Φλώρινας, των φοιτητικών συλλόγων και του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Το συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.
Η απλόχερη φιλοξενία και τα αισθήματα αγάπης είναι έμφυτες αξίες για κάθε Φλωρινιώτισσα, για κάθε Φλωρινιώτη. Μπορούμε και θέλουμε να στηρίξουμε τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Αξίζει ο τόπος μας την ευκαιρία για ανάπτυξη και πρόοδο.

Κώστας Φιλιππίδης
Πρόεδρος Ομίλου Ενεργών ΝΕων Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.