Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς την ταλαιπωρία της προμήθειας του σήματος, αλλά μέσω του Διαδικτύου και τραπεζών, θα πληρώσουν φέτος τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά.
Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISΝΕΤ, είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρουν τον κωδικό πληρωμής.
Στη συνέχεια, θα πηγαίνουν στην τράπεζα της επιλογής τους για να πληρώνουν το τέλος και θα λαμβάνουν την απόδειξη πληρωμής.
Προσοχή, όμως. Η απόδειξη της τράπεζας θα ισχύει σαν αποδεικτικό στοιχείο μόνο αν αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας!
Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναμένεται να έχουν ανέβει στο σύστημα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Όσοι δεν το κάνουν μέχρι τότε -ή μέχρι όποτε δοθεί παράταση-, θα καλούνται στη συνέχεια να πληρώνουν το διπλάσιο ποσό.
Από τη νέα διαδικασία, το Δημόσιο αναμένεται να εξοικονομήσει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ, αφού γλιτώνει κατ΄ αυτό τον τρόπο τα έξοδα εκτύπωσης και αποστολής των σημάτων.
Επιπλέον, στο σχεδιασμό προβλέπεται να συνδεθούν τα περιπολικά της αστυνομίας με το TAXISNET για να ελέγχεται επί τόπου αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει πληρώσει το τέλος.

Πηγή: newsbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. are karagkiozides tha kopsete tin ektuposi na ejikonomisete ta 80 kai meta tha ta dwsete sta sustimata gia ta peripolika 10kaplasia xaibania pou sas psifizei o laos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.