Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Οφειλόμενη απάντηση στο Δ.Σ. του Ιππικού Συλλόγου Φλώρινας

Σε απίστευτο ολίσθημα, κοινώς «πατάτα», υπέπεσε το Δ.Σ. του Ιππικού Αθλητικού Συλλόγου Φλώρινας «Άγιος Γεώργιος», παρακινούμενο από άγνωστα – ή μάλλον γνωστά και ίσως πολιτικά αλλά και προσωπικά – συμφέροντα, εκδίδοντας δελτίο τύπου και κάνοντας επίθεση στο blog μας.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο blog μας δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Ζωολογικός Κήπος της Φλώρινας, το άλλοτε καμάρι της πόλης, θέλοντας να δείξουμε τις διαχρονικές ευθύνες των ιθυνόντων που επέτρεψαν το κλείσιμο και την εγκατάλειψη του χώρου εδώ και πολλά χρόνια.
Την ίδια ημέρα, υπήρχε και ανάρτηση με την παρουσίαση της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ελεύθερης Ιππασίας. Ήμασταν μάλιστα το μοναδικό blog που προέβαλλε σε τέτοιο βαθμό την εκδήλωση, δείχνοντας φανερά την υποστήριξη μας στο όλο εγχείρημα.
Οι κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου προφανώς δεν ήξεραν τι διάβαζαν και τι έβλεπαν, ειδάλλως δε θα προχωρούσαν σε μια τέτοια κατάπτυστη ανακοίνωση. Γιατί άλλο το θέμα της εκδήλωσης τους (ακόμα κι αν γίνεται στο χώρο του Ζωολογικού Κήπου), και άλλο το γενικό ζήτημα εγκατάλειψης του Ζωολογικού Κήπου. Η σύνδεση που επιχειρούν να κάνουν ανάμεσα στις δύο αυτές αναρτήσεις μας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιους ακόμα και ύποπτη.
Τα περί «δήθεν υποστηρικτών» της προσπάθειας τους, όπως αναφέρουν, μόνο γέλιο προκαλούν και αυτό γιατί η προσπάθειά τους υποστηρίζεται από μας και μάλιστα το αποδείξαμε.
Ψευδή ωστόσο είναι η αναφορά τους ότι τα ΜΜΕ της Φλώρινας ζήτησαν από τους διοργανωτές – μέλη του Συλλόγου να παραχωρήσουν συνέντευξη για την εκδήλωση. Έγινε ακριβώς το αντίθετο και δεν καταλαβαίνουμε που αποσκοπεί αυτό το ψεύδος.
Όπως ψευδές είναι και το ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τι υπονοούν δηλαδή; Ότι έγινε μοντάζ; Ας είμαστε, επιτέλους, λιγάκι σοβαροί.
Παράλληλα όμως δεν καταλαβαίνουμε γιατί επιχειρείται αυτού του είδους η λογοκρισία από πλευράς του Συλλόγου, αλλά κυρίως η απειλητική διάθεσή τους με εκφράσεις του στυλ «είναι ανεπιθύμητοι στην εκδήλωσή μας».
Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς τα μέλη ενός δραστήριου συλλόγου να αντιδρούν με αυτόν τον απεχθή τρόπο για μια ανάρτηση του blog μας, η οποία στο κάτω κάτω δεν τους αφορά ούτε στο ελάχιστο. Εκτός, κι αν ο Ζωολογικός Κήπος ανήκει στο Σύλλογο. Εκτός κι αν αναγνωρίζουν στο πρόσωπό τους ευθύνες για την εγκατάλειψη του. Αν δε συμβαίνει τίποτα από τα δύο, τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Κύριοι του Δ.Σ.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι και στον καθαρισμό του χώρου προχωρήσατε και ότι προσπαθείτε να διοργανώσετε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο στην πόλη μας. Και γι’ αυτό άλλωστε προβάλλαμε την προσπάθειά σας με κολακευτικά λόγια.
Το αν δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε το πόσο διαφορετικές είναι οι δύο συγκεκριμένες αναρτήσεις δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Οι αναγνώστες μας όμως ξέρουν να διαβάζουν και ξέρουν να διακρίνουν. Αυτό που ίσως όλοι οι υπόλοιποι, πλην υμών, δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί αυτή η ανακοίνωση; Τι προσπαθείτε να πετύχετε, τι προσπαθείτε να κερδίσετε; Γιατί δημιουργείτε τεχνηέντως κόντρες και έριδες στην κοινωνία; Ποιες πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετείτε;
Υ.Γ.1: Το ότι μας θεωρείτε ανεπιθύμητους στην εκδήλωση είναι δείγμα του πως αντιλαμβάνεστε την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία. Και αυτό είναι το πιο λυπηρό και ανησυχητικό απ’ όλα.
Υ.Γ.2: Το σχετικό δελτίο τύπου του Συλλόγου μπορείτε να το δείτε εδώ.

6 σχόλια:

  1. ME TON NIKOLA POU YGITE E SIGOURA EINAI OTI NANE KAI ALLA NTALA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λεει: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    άσε ρε Νικο και είσαι γνωστός είσαι και σε ξέρουμε
    ANONYMOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΙΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ....ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτό νομίζεις αγαπητέ αναγνώστη, τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος. Θα μας εξηγήσεις που ακριβώς "χτυπάμε" τον Ιππικό Όμιλο; Ή μόνο λόγια και θεωρίες;

      Διαγραφή
    2. 12 Ιουλίου 2012 7:49 μ.μ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΒΑΖΕΙΣ? ΚΟΜΠΛΕΞ Η ΕΝΟΧΗ?

      Διαγραφή
  4. Ρε λες να τα έσπασαν οι του ομίλου και για αυτό τους πείραξε?
    Για δες που από το πουθενά βγαίνουν λαβράκια… αλλιώς γιατί να τα πήραν αφού κάνεις δεν τους κατηγορεί για τίποτα? Αλλά από μονοί νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν. Ε?

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.