Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Καταρρέουν τα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία

Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως εξηγεί στη «Μ» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας, οριακά λειτουργεί η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου εργάζονται τρεις γιατροί (μαζί με τον διευθυντή), με αποτέλεσμα το πρόγραμμα των εφημεριών να βγαίνει έως τις 23 Ιουλίου.
«Από κει και πέρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μέχρι τώρα το κενό καλυπτόταν με δανεικούς γιατρούς από άλλα νοσοκομεία, όπως των Γιαννιτσών, της Φλώρινας, της Καστοριάς, των Γρεβενών και της Βέροιας, με στόχο να μην μπει λουκέτο. Ο ίδιος ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ είχε παραδεχτεί ότι για την ασφαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής χρειάζονται έξι γιατροί. Ωστόσο, προσλήψεις δεν έχουν γίνει», λέει ο κ. Κατσίνας.
Παράλληλα, αναφέρει ότι οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Φλώρινας έχουν μόνον από έναν γιατρό η καθεμία, ενώ στις αντίστοιχες μονάδες της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς και των Γρεβενών υπάρχουν από δύο γιατροί.
Προβληματική είναι και η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, όπου υπηρετούν μόλις δύο γιατροί.
Εξάλλου, τρεις παιδίατροι στελεχώνουν την αντίστοιχη κλινική στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ τρεις εργαζόμενους διαθέτει και το μικροβιολογικό τμήμα του ίδιου νοσοκομείου.
«Αυτήν τη στιγμή λειτουργούμε χάρη στην καλή θέληση των γιατρών, οι οποίοι κάνουν επιπλέον εφημερίες και δεν τις πληρώνονται. Έχουμε εξαντληθεί πλέον. Έτσι αποφασίσαμε ότι από τη 1 Αυγούστου και μετά θα κάνουμε μόνο όσες εφημερίες προβλέπει ο νόμος κι όχι επιπλέον. Ας βρει επιτέλους λύση η πολιτεία», επισημαίνει ο κ. Κατσίνας.

Πηγή: Μακεδονία

1 σχόλιο:

  1. πάντως η μοναδα τεχνητου νεφρού ήδη κατάρευσε απο ...μικρόβια. ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.