Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Επιστολή του Ε.Κ.Φ. προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τη διάνοιξη του ορυχείου Κλειδίου

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια η ανεργία στο νομό Φλώρινας ξεπερνάει το 35%. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας για να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις είναι τεράστια.
Η οικονομική κρίση της χώρας έχει επιβαρύνει πολύ περισσότερο την περιοχή μας και αυτό το βλέπουμε καθημερινά από την κίνηση της τοπικής αγοράς τόσο στη Φλώρινα όσο και στο Αμύνταιο.
Θεωρούμε επιβεβλημένο στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μας δίνονται, να προωθήσουμε αναπτυξιακές πολιτικές και νέες θέσεις απασχόλησης για τον τόπο μας και τους κατοίκους της περιοχής μας.
Η διάνοιξη του ορυχείου Κλειδείου η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική θα βοηθήσει οικονομικά την περιοχή μας αλλά και θα δώσει προοπτική στήριξης με λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης. Συγχρόνως θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 νέες θέσεις απασχόλησης.
Η κατάργηση του τμήματος μήκους 1500 μέτρων της παλαιάς εθνικής οδού Αμυνταίου – Φλώρινας και η παράκαμψη της σιδηροδρομικής γραμμής είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού θα δώσει τη δυνατότητα στο ορυχείο να αναπτυχθεί ομαλά με όλες τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές μελέτες.
Η διαβεβαίωση του ΛΚΔΜ ότι θα υπάρχει περιφερειακή οδός που θα καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και η δημιουργία του κόμβου του Ξινού Νερού της νέας εθνικής οδού από τη ΔΕΗ ΑΕ, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και δίνουν διέξοδο στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου προς τη λεκάνη της Φλώρινας.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, πιστεύουμε να ανταποκριθείτε θετικά γιατί η περεταίρω καθυστέρηση διάνοιξης του ορυχείου επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την τοπική μας οικονομία, ενώ η ενεργοποίηση του θα δώσει τη δυνατότητα να ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κατασκευή και της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης αλλά σύγχρονος θα συμβάλουν και στην παραχώρηση του ορυχείου της Βεύης, δίνοντας μια μεγάλη ώθηση στην οικονομία της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟ
2. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΛΚΔΜ ΚΑ ΟΛΓΑ ΚΟΥΡΙΔΟΥ
3. ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.