Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το Μanagement στην δημιουργία εργασιακών ομάδων

Της Δόμνας Γκίνη, Project Manager

Ένα απο τα πιό δυνατά και λειτουργικά "όπλα" του μάνατζμεντ, θεωρείται η δημιουργία ομάδων εργασίας σε μια επιχείρηση. Γιατί, πιστεύουν πως ο συνδυασμός των γνώσεων και των ικανοτήτων των μελών της, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην επιχείρηση και θα οδηγήσει στην εκπλήρωση του οράματος της.
Όλοι γνωρίζουμε πως οι εργασιακές ομάδες σε πολλές επιχειρήσεις αποτέλεσαν την βάση για την επιβίωση τους, επιτυγχάνοντας τους στόχων τους. Επομένως, η επιχείρηση μπορούμε να πούμε πως είναι μια μεγάλη εργασιακή ομάδα που χωρίζεται σε μικρότερες και η καθεμία αναλαμβάνει την υλοποίηση των συμφερόντων της.
Οι ομάδες αυτές συγκροτούνται συνήθως για να διορθώσουν τις αδυναμίες και τα διαχειριστικά λάθη των επιχειρήσεων, αλλα και να δώσουν "πνοή" για νέες ιδέες που θα κατευθύνουν την ανάπτυξη τους και την βιωσιμότητα τους.
Η δημιουργία των ομάδων είναι μια δυναμική και σημαντική διαδικασία, οπότε για να δημιουργηθεί μια ομάδα θα πρέπει να περάσει τα εξής στάδια:
1) Της γνωριμίας. Στο οποίο δοκιμάζουν την συμπεριφορά των μελών της ομάδας.
2) Της διερεύνησης και αντιπαράθεσης. Όπου διερευνούν και αντιπαραθέτουν τις απόψεις τους.
3) Της αποδοχής. Όπου γίνεται η αποδοχή και η αναγνώριση του αρχηγού της ομάδας.
4) Της λειτουργίας. Στην οποία συνεργάζονται και παράγουν έργο.
5) Και τέλος, της ολοκλήρωσης. Όπου ολοκληρώνουν το στόχο τους και μεταπηδούν σε άλλη ομάδα.
Εδώ, η λαϊκη ρήση "δύο μυαλά καλύτερα απο ένα" στις επιχειρήσεις αποτελεί βάση ερευνών, βασικό κανόνα και κίνητρο για την δημιουργία των εργασιακών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.