Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Διεθνές Τακτικό Λιβαδοπονικό Συνέδριο στην Πρέσπα

Στις 19-23 Μαΐου 2012 θα διεξαχθεί στο Θεματικό Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών το διεθνές επιστημονικό συνέδριο “9th EDGG Meeting”, που συνδιοργανώνει η Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία (ΕΛΕ, www.elet.gr) με το European Dry Grassland Group (EDGG, www.edgg.org) στην Πρέσπα (Ν. Φλώρινας). Το θέμα του συνεδρίου είναι
European Dry Grasslands: Grazing and Ecosystem Services –
Ευρωπαϊκά Ξηρά Λιβάδια: Βόσκηση και Οικοσυστεμικές Υπηρεσίες


Στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 150 επιστήμονες από 25 χώρες. Θα κατατεθεί η Ευρωπαϊκή αλλά και διεθνής εμπειρία σχετικά με το ρόλο και τις επιπτώσεις της βόσκησης στα λιβαδικά οικοσυστήματα και τη συμβολή της στις υπηρεσίες που παρέχουν τα λιβαδικά οικοσυστήματα στον άνθρωπο. Έμφαση θα δοθεί (α) στις καλές διεθνείς πρακτικές σχετικά με την περιβαλλοντικά ορθή και αειφορική διαχείριση της βόσκησης, (β) στη δυνητική συμβολή των λιβαδοπονικών πόρων στην ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών, και (γ) στις νέες δυνατότητες ανάπτυξης των Ευρωπαϊκών λιβαδιών.

Στα πλαίσια του συνεδρίου η ΕΛΕ θα τιμήσει το διεθνούς φήμης, φιλέλληνα, Σουηδό επιστήμονα, ομότιμο καθηγητή κ. Arne Strid για την προσφορά του στην ανάδειξη και διεθνή αναγνώριση της σημαντικότητας της χλωρίδας της χώρας μας και ιδιαίτερα των λιβαδιών της.

Επίσης, η ΕΛΕ σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών θα οργανώσει την Κυριακή 20 Μαΐου συνάντηση επιστημόνων λιβαδοπόνων με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Λεπτομέρειες σχετικά με το συνέδριο παρέχονται στην ιστοσελίδα του EDGG
http://www.edgg.org/edgg_meeting_2012.html.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε: Σοφία Ζουζέλη: 6944 288092 & 6975 885594

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.