Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και οι περήφανοι της Χρυσής Αυγής

Άλλη μια ξεφτίλα την ώρα της ορκωμοσίας των μελών της νέας Βουλής κατά τη διάρκεια του «Ορκίζομαι». Ποιος ξεχνάει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2009 κατά τη διάρκεια της Ορκωμοσίας;
Γιατί δεν έκαναν κάτι ανάλογο και σήμερα, αλλά προκαλούν το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, που με το 17% της ψήφου του, επέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι άνω του 25% στη προτίμηση των Ελλήνων;
Να ξεκαθαρίσω ότι στις προηγούμενες εκλογές ΔΕΝ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή, ούτε πρόκειται να την ψηφίσω, αλλά δηλώνω κατηγορηματικά ότι ενοχλούμε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ (που είναι μέσα στις κομματικές μου επιλογές) αφού με φοβίζουν ότι όσα λέει ο Όρκος της Βουλής μάλλον δεν θα εφαρμοστούν τελικά, με τη στάση που κρατούν κατά τη διάρκεια της Ορκωμοσίας.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε πιο κάτω τον Όρκο:
Άρθρο 59 του Συντάγματος:
Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Δεδομένου ότι το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων αυτή την ώρα, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε για κάποια πράγματα ή τελοσπάντων να αλλάξουν οι ίδιοι τη στάση τους, που αν μη τι άλλο κάνει κακό στο προφίλ που θέλουν να δείξουν;
Οι Άθεοι λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν μη συμμετέχοντας στην Ορκωμοσία πως:
– ΔΕΝ θα είναι ΠΙΣΤΟΙ στη πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα. Άρα, μάλλον από άλλους περιμένουμε τραμπουκισμούς και από άλλους θα τους βρούμε.
– ΔΕΝ θα υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους. Προφανώς, θα δούμε να γίνεται η χώρα «γης μαδιάμ» αφού θα υπάρχει πλήρης διάλυση.
– ΔΕΝ θα εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου. Φτάνει πια, αρκετά «έφαγαν» τα λαμόγια των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Θέλουμε ανθρώπους ικανούς, όχι ανθρωποειδή.
Από την άλλη, είδαμε τους «χιλιοχτυπημένους» από τα ΜΜΕ (ακόμα και μέσα από το blog) να σηκώνουν περήφανα και όσο πιο ψηλά μπορούσαν το χέρι τους και να φωνάζουν με δυνατή φωνή τον Όρκο.
Να τονίσω για ακόμα μια φορά, πως δεν είμαι υπέρ της δεξιάς ούτε της Χρυσής Αυγής, αλλά αν θέλετε επειδή είμαι πιο κοντά στις ιδέες της αριστεράς με ενοχλεί ακόμα περισσότερο το ότι μέσα στη βουλή έχουμε Άθεους και μάλιστα από το πρώτο κόμμα στη προτίμηση των Ελλήνων αυτή τη στιγμή.
Αναρωτιέμαι πολλές φορές τελικά, σε τι χώρα ζούμε; Τι πρότυπα πάμε να περάσουμε στα παιδιά μας; Ελλάδα, καλά κρασιά, όπως έλεγε και ο θείος μου (καλή του ώρα) ...

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

13 σχόλια:

  1. Είδαμε και αυτούς που φιλούσαν σταυρούς, που κατάντησαν την πατρίδα μας.
    Καλύτερα "άθεους" που θέλουν να τακτοποιήσουν το μπάχαλο που λέγεται Ελλάδα, παρά γραβατωμένους "πιστούς" που τρώνε το δημόσιο χρήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι θρήσκοι και οι ευσυνείδητοι ξεπούλησαν την Ελλάδα και παρέδωσαν την εθνική κυριότητα στους Γερμαναράδες.Δεν αναφέρεστε στο γεγονός οτι την ώρα της ορκομωσίας των μουσουλμάνων βουλευτών στο κοράνι, οι βουλευτές της χρυσής αυγής δεν σηκώθηκαν απο τα έδρανα τους.....Αυτό είναι σωστό και ηθικό;;;;;;Γιατί τέτοια επίθεση στο Σύριζα;;;; όλα όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα η ΝΔ και τι ΠΑΣΟΚ έχουν την απόλυτη έγκρισή σας ;;;;...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε από εδώ ρε χριστιανέ που δε σε νοιάζει πόσο ικανός είναι κάποιος αλλά πόσο πιστός είναι στο θεό! Ούστ! Δηλαδή νομίζεις ότι τα σωστά πρότυπα για την κοινωνία είναι μόνο οι χριστιανοί!?!? ΚΆΛΙΟ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑΣ ΏΡΑΣ ΑΘΕΐΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΠΑΡΆ 40 ΧΡΌΝΙΑ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΊΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ18 Μαΐου 2012 στις 3:16 μ.μ.

      Ανώνυμε 9.25 όσοι φυλούν σταυρούς δεν είναι απαραίτητα και Χριστιανοί. Πολλοί απ' αυτούς είναι υποκριτές για να συγκινήσουν το λαό και να του αρπάξουν την ψήφο. Η ΠΙΣΤΗ στη θρησκεία και όχι μόνο, αποκαλύπτεται με έργα και στάση ζωής. Ανώνυμε 11.48 οι προσποιούμενοι τους θρήσκους και ευσυνείδητοι (κατά δήλωσή τους μόνο) ξεπούλησαν την Ελλάδα. Ανώνυμε 11.50 η ικανότητα κάποιου δεν έχει καμία σχέση με την όποια θρησκευτική πίστη του. Όπως και η ΑΘΕΪΑ δεν εγγυάται ικανότητα ή προοδευτισμό. Ο σκοταδισμός τρέφεται από τις πολιτικές που ασκούνται από καιροσκόπους πολιτικούς ηγέτες και όχι από τη θρησκεία. Την όποια θρησκεία. Τα σωστά πρότυπα για την κοινωνία μπορούν να προέρχονται από οπουδήποτε. Εσύ πάντως δεν αποτελείς σωστό πρότυπο αν κρίνω από τα επιφωνήματά σου, τα οποία δεν μπορούν να απευθύνονται σε ανθρώπους παρά μόνον στα τετράποδα με τα οποία - προφανώς - σ' αρέσει να συναναστρέφεσαι.

      Διαγραφή
    2. Όχι είναι οι μουσουλμάνοι και οι άθεοι!...τα σωστά πρότυπα
      ρε 11:50!
      ......ά πάγαινε ρε "άθεε" ελέφτερε άντροπε α.νυκτόμυαλε!!
      Πάνε ρε και σπάσε τους τάφους των παππούδων σου εάν είσαι άθεος!
      Και φτύσε το όνομά σου που πήρες με βάφτιση!
      ..κάντο ρε ανοιχτόμυαλη αθεόκοτα!!!!....ξεκίνα την πνευματική εκκαθάριση από το σόι σου!!
      ....μάγκα άθεε....τυφλόμυγα έ τυφλόμυγα!
      Κιούστ ρε!!!

      Διαγραφή
  4. Τις πηγές σου Ανένταχτε... πάλι ξέχασες να τις γράψεις.
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_2518.html

    Αυτούσιο το κείμενο, αλλά χωρίς την υπογράφη του "Ανένταχτου Παραπολιτικού".

    Μάλλον πρέπει να το αλλάξεις το ψευδώνυμο σου, σε "Προπαγανδιστής Λογοκλόπος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι κύριε παπαδημητρίου γιατί αυτό ήταν το πρόβλημά μας εδώ πέρα... ποιά ήταν η πηγή. αν δεν έχεις κάτι να σχολιάσεις σχετικά με το θέμα μην κάνεις ανούσιες αναρτήσεις που δεν ενδιαφέρουν κανένα παρά μόνο εσένα που προφανώς όπως όλοι έχουμε καταλάβει έχεις ανοίξει πόλεμο με το neaflorina.
      η ανεξηθρησκεία είναι γεγονός και ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει και ότι θέλει αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο συριζα προσπαθεί να επιβάλλει και να καταργήσει γενικά την ορκωμοσία. εσένα δηλαδή ρε συριζα τι σε νοιάζει αν ο άλλος θέλει να ορκίζεται?με το στανιό δηλαδή?αιντε ααπό δω....

      Διαγραφή
    2. Από που προκύπτει οτι έχω ανοίξει πόλεμο με το neaflorina? Δεν νομίζω ότι ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ είναι ο Ποντικός..

      Ο Σύριζα έχει 2 μουσουλμάνους βουλευτές οι οποίοι ορκίστηκαν στο κοράνι.. και 5 βουλευτές τους ορκίστηκαν στον θρησκευτικό.
      http://www.youtube.com/watch?v=R3YU0FemuOk

      Η θέση του Σύριζα είναι οτι ο συγκεκριμένος όρκος έρχεται σε αντίθεση με το αρθρο του Συντάγματος περι ανεξιθρησκείας.

      Αντιγράφω από την Αυγή:
      Ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των βουλευτών. Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπενθυμίζει τη θέση του κόμματος για διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους και "την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας. Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκίας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Εμείς, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που δεν είναι θρησκευόμενοι αλλά και πολίτες που δεν επιθυμούν να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις". Με αυτό το σκεπτικό δηλώνουν την πρόθεσή τους να πάρουν τον ακόλουθο όρκο: "Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".

      Δεν είναι μυστικό. Το ίδιο έκαναν και το 2009.
      Αν θεωρείς ότι δεν σε εκφράζει η παραπάνω θέση και το θεωρείς ως ένα από τα σημαντικότερα θέματα για σένα, απλά ΜΗ ψηφίσεις Σύριζα.

      Διαγραφή
  5. ρε αι απο δω ,αν δεν σας αρέσει να πάτε στην Τουρκία και να γίνεται μουσουλμάνοι,που είστε εσείς ικανοί να κρίνεται τους χριστιανούς.Το αν κάποιος είναι λαμόγιο δεν έχει να κάνει με το αν είναι Χριστιανός η οχι,αλλά τόσο μυαλό έχεται και τα συγκρίνεται,μάλλον είστε χειρότεροι και απο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ? Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ. ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 16%.
    Υ.Γ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΙ ΗΤΑΝ? ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ? ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Π@Π@Ρ@@Σ.
    Υ.Γ. 2 ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΚΟΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε είναι χριστιανική η ορκωμοσία; Τον γράφετε το Χριστό στα παλαιά σας υποδήματα; Τι είπε ο Χριστός; "Ου ομώσεις". Δεν ντρέπονται οι κληρικοί που για να δείξουν πως έχουν κι αυτοί εξουσία κάθονται δίπλα στους πολιτικούς και τους βάζουν να κάνουν το αντίθετο από αυτό που λέει ο Χριστός; Ντροπή τους που χαλάνε τη θρησκεία!

      Διαγραφή
  7. ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε μου συμφωνώ..τελικά μετά από πολλές ώρες ψάχνοντας για αυτούς, τις θέσεις τους και τις πράξεις τους όλο και πιο σίγουρος γίνομαι για το τι θα ψηφίσω...

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.