Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Φλώρινα

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας το ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή το Νίκο Χριστάνη, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Χριστάνη:

Εδώ και μέρες εχει μονοπώληση σχεδόν η υπόθεση της άτυπης Συνόδου της ΕΕ που έγινε χτες.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που όλοι μαζί οι ηγέτες και ο καθένας ξεχωριστά έλεγαν: Να δούμε και την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά ο προκαταβολικός όρος είναι να τηρήσετε όλες τις δεσμεύσεις.
Τι σημαίνει για τον λαό η έκφραση "τήρηση των δεσμεύσεων";
Περικοπές μισθών και δικαιωμάτων επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων για νέα πεδία κερδοφορίας, νέα πακέτα στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων, προσέξτε με μισθούς ακόμα πιο κάτω.
Τι άλλο δήθεν καινούργιο μας είπανε; Ότι δεν θα έχουμε μόνο λιτότητα άλλα και ανάπτυξη. Είναι αυτό που λέει ο Ομπάμα (ξέρετε είναι αυτός που χαιρετούσαν την εκλογή του εδώ στην Ελλάδα όλοι πλην ΚΚΕ) Ανάπτυξη με λιτότητα το νέο μείγμα. Αυτό το μείγμα λοιπόν είναι φτιαγμένο από παλιά υλικά είναι οι εργασιακές σχέσεις δουλεμπορίου, η αυξημένη ανεργία, οι επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς με ολιγάριθμο εργατικό δυναμικό, είναι μισθοί Βαλκανίων ή και Κίνας και Ινδίας.
Τέρμα λοιπόν τα φούμαρα. Όποιος και βγει κυβέρνηση στις 17 Ιούνη θα εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική. Είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά θα ακολουθήσει τις ίδιες ράγες ίσως με άλλη ταχύτητα και στροφές αλλά στην ίδια κατάληξη, στο ίδιο τέρμα. Η όποια επαναδιαπραγμάτευση θα σημαίνει νέα σφαγή στα λαϊκά δικαιώματα.
Θέτουμε λοιπόν σε όλους του καλοπροαίρετους ανθρώπους ένα ερώτημα; Ποιος θα οργανώσει την πάλη, την αντίσταση αν δεν υπάρχει ένα Δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα; Καλούμε λοιπόν και από αυτό το βήμα στην ενίσχυση και με τη ψήφο στο ΚΚΕ.

Αγαπητοί σ/φοι και φίλοι
Θέλουμε να θέσουμε υπόψη όλων δυο σημαντικές εξελίξεις του επόμενου διαστήματος.
Το ΠΡΩΤΟ: Η κρίση στην Ευρώπη θα γίνει πιο βαθιά. Θα κρατήσει περισσότερο απ' ό,τι προβλέπουν. Επιπλέον, αν αρχίσει μια ανάκαμψη που σε όλη την Ευρώπη θα είναι πάρα πολύ ισχνή - πριν η ανάκαμψη ολοκληρωθεί, το πιο πιθανό είναι να έρθει ένα νέο κύμα κρίσης, το οποίο θα χτυπήσει και τις ισχυρές χώρες. Και θα είναι πιο βαθύ απ' αυτό που γνωρίσαμε στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία. Επομένως, πρέπει να δει κανείς πού πάει η κατάσταση και ο λαός σε ποια ετοιμότητα πρέπει να είναι.
Το ΔΕΥΤΕΡΟ, στην περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα ενός πολέμου, λόγω των ανταγωνισμών με τους αγωγούς πετρελαίου, φυσικού αερίου κ.λπ. Και όταν υπάρχει κρίση, οι ανταγωνισμοί δε διενεργούνται μόνο με πολιτικά και οικονομικά όπλα, αλλά και με στρατιωτικά. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δε θα μείνει έξω από το θέατρο του πολέμου. Επιβεβαίωση αποτέλεσε και η πρόσφατη Σύνοδος του ΝΑΤΟ που ασχολήθηκε με αυτά τα θέματα. Παρένθεση (ακούσατε κανείς να τοποθετήθηκε για αυτή τη Σύνοδο και τια αποφάσεις της; Κανείς πλην ΚΚΕ). Κλείνει η παρένθεση.

Τι στάση θα κρατήσουν τα κόμματα που σημερα σου ζητούν την ψήφο για να κυβερνήσουν;
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κινδυνολογούν πάνω στην υπαρκτή πιθανότητα για έξοδο από το ευρώ. Προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι δεν μπορούσε να ζήσουμε χωρίς τους δανειστές μας, έξω από την ΕΕ βρίσκεται το χάος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί στον εφησυχασμό ότι δεν μπορούν λέει οι ηγέτες της ΕΕ να μας διώξουν γιατί αυτό τους κοστίζει πολύ, θα γίνει ντόμινο και σε άλλες χώρες.
Και οι δυο, και αυτοί που τρομοκρατούν και αυτοί που εφησυχάζουν είναι το ίδιο επικίνδυνοι.
Σε κάθε περίπτωση εμάς μας ενδιαφέρει το εξής: τι θα κάνει ο λαός. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να ξεσηκωθεί, να δημιουργηθεί ένα μαζικό μαχητικό κίνημα ανατροπής αυτών των σχεδίων που θα περιπλέξουν και τη χώρα και θα βάλουν στη νέα σφαγή λαϊκά δικαιώματα
Ένας ακόμη λόγος που το ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΧΕΙΡΑΓΩΓΗΤΟ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Υπάρχουν εγγυήσεις γι’ αυτό. Ο καθένας μπορεί τώρα να αξιοποιήσει και την προσωπική του πείρα.
Το ΚΚΕ έγκαιρα προέβλεψε και ενημέρωσε το λαό για την καπιταλιστική κρίση, τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης και τις επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα όξυνσης της ταξικής πάλης, της ανασύνταξης και αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος.
Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην οργάνωση και στον προσανατολισμό της πάλης του εργατικού κινήματος, στη γραμμή αντίστασης - ανυπακοής - απειθαρχίας και ανατροπής της πολιτικής της εξουσίας των μονοπωλίων.
Η πολιτική δράση του ΚΚΕ για τα καθημερινά οξυμένα λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, τις δραστικές περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στην Υγεία, στην Πρόνοια, τη φτώχεια, σε αρμονία με τη στρατηγική του, για την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας, Οικονομίας, για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, αποτελεί δύναμη, για το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Αγαπητοί σ/φοι και φίλοι

Στις εκλογές τις 6ης Μάη έγινε ένα βήμα. Είχαμε την μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ταυτόχρονα η ψήφος σκορπίστηκε σε άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Είναι εμφανές από πριν κα πολύ περισσότερο από την επομένη των εκλογών ότι η πλουτοκρατία εχει κάνει την επιλογή της: να εγκλωβίσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια στο νέο δίπολο. Στην θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ-ΝΑ έχουμε το δήθεν νέο κεντροδεξιά-κεντροαριστερά. Σε αυτή την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού χρησιμοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, με πιο άμεση εμπλοκή στο επίπεδο της αστικής διακυβέρνησης της χώρας.
Ξεκαθαρίζουμε ένας είναι ο στόχος τους: η αναστύλωση της «κεντροαριστεράς» και «κεντροδεξιάς», με στόχο τον αφοπλισμό, τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος και την απρόσκοπτη συνέχιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε βάρος του λαού.
Τη ΝΔ την ξέρουμε κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί με τα δήθεν συνθήματα του αλλού μείγματος πολίτης. Επιλέγει ως τακτική να παρουσιάζει το ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν εναντιωμένο στην ΕΕ, ενώ στην ουσία ετοιμάζει το έδαφος να κυβερνήσει να τσακίσει τις όποιες αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον τον νέο πυρήνα ανασύνθεσης της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.
Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να μην παρασυρθεί να μην δείξει εμπιστοσύνη στον αφερέγγυο ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμαστε και στους παλιούς και τους νεότερους αγωνιστές που αισθάνονταν και είναι αριστεροί. Η αριστερά διαχρονικά ακόμη και την εποχή της ΕΔΑ είχε βασικά ζητήματα ξεκαθαρισμένα όπως τη στάση απέναντι στην ΕΕ. Τότε μιλούσαν για λάκκο των λεόντων, σήμερα εμείς λέμε η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους όρκους πιστής ότι δεν θα βγάλουν της Ελλάδα έξω από το ευρώ;
Υπάρχει και η πλούσια πρόσφατη πείρα, των προηγούμενων χρονών: Το κόμμα αυτό συνεργάστηκε στην τοπική διοίκηση με το ΠΑΣΟΚ, εφάρμοσε εκεί που ήταν διοίκησης την μερική απασχόληση, ψήφισε βασικές Συνθήκες όπως αύτη του Μάαστριχτ, συμμετείχε σε κοινωνικού διαλόγους με την ΓΣΕΕ για τον σφαγιασμό του ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πρόσφατο παράδειγμα η στάση του προχθές στον συνδικάτο των τεχνικών της ΔΕΗ. Καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για ανάπτυξης αγώνων για ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών και καμία απόλυση και κόντρα στην πρότασης της διοίκησης για μείωση 35% των μισθών.
Μήπως όμως τα πράγματα τώρα άλλαξαν μήπως επίσης πήραν μεγάλα ποσοστά αλλάζουν τακτική και θέσεις. Ισα-ισα χειρότεροι γίνονται και πιο επικίνδυνοι για το λαϊκό κίνημα. Δέστε ποσά λουλούδια δηλώσεις έχουν κάνει τα στελέχη τους τις τελευταίες ημέρες : από το είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας μέχρι ότι η υπόθεση της κρίσης αφορά τη Ευρώπη άρα στο ψυγείο η πάλη εντός της χώρας. Από την επαναδιαπραγμάτευση τοθ μνημονίου μέχρι την επανεξέταση της στρατηγικής και τον κίνδυνος της κοινωνικής συνοχής που περιέχει η επιστολή τους προς της ηγεσία της ΕΕ.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακόψει την άνοδο της κεντροδεξιάς, ούτε μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο. Αντίβαρο αποτελεί το ισχυρό ταξικό κίνημα με το Δυνατό ΚΚΕ.
Αγαπητοι φίλοι
Το τελευταίο διάστημα παίχτηκε ένα βρώμικο παιχνίδι εναντίον του Κόμματος μας. Έντονα, συστηματικά προβλήθηκε η υπόθεση της συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση, αριστερή η όπως αλλιώς την βαφτίζουν.
Τι θα σήμαινε η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση, όπως αυτή που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα έχανε τον πιο συνεπή και μαχητικό του σύμμαχο στους καθημερινούς αγώνες για βελτίωση των όρων δουλειάς και διαβίωσης. Το ΚΚΕ θα απεμπολούσε τη γραμμή σύγκρουσης και ρήξης. Θα ήταν υποχρεωμένο να συνδιαλέγεται με τους μεγαλοεπιχειρηματίες σε βάρος των εργατών. Θα έπρεπε να υπερασπιστεί αντιλαϊκά μέτρα σαν κυβερνητικός εταίρος.
Ούτε θα μπορούσε να διοργανώνει κινητοποιήσεις, γιατί είναι αντιφατικό στη Βουλή να ασκείς διακυβέρνηση και στο δρόμο αντιπολίτευση. Μια τέτοια απαράδεκτη επιλογή, θα αφόπλιζε το κίνημα, όπως επιδιώκουν οι αστοί και τα κόμματά τους. Η επόμενη μέρα, θα ήταν κυριολεκτικά εφιάλτης για τα λαϊκά στρώματα.
Το σημαντικότερο όμως για το λαό είναι ότι θα έχανε από το πλευρό του το μόνο κόμμα που με τη στρατηγική του ανοίγει δρόμους στο κίνημα για την οριστική απαλλαγή των εκμεταλλευομένων από τους εκμεταλλευτές τους. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση της αριστεράς, όταν το λαϊκό κίνημα αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αγανακτισμένο και απογοητευμένο απέναντί της, θα το υποχρέωνε είτε να τη ρίξει, είτε να αναλάβει μερίδιο στο τσάκισμα του λαού. Αυτό όμως ισοδυναμεί με ανοιχτή προδοσία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που θα είχαν κάθε δικαίωμα να μη συγχωρήσουν ποτέ το Κόμμα.
Σ/φισες και σ/φοι
Η αντί-ΚΚΕ επιχείρηση την οποία ζούμε πιο έντονα σήμερα για την αποδυνάμωση του Κόμματος, δεν είναι βεβαίως καινούργια ούτε θα είναι η τελευταία. Στόχος είναι τελικά να απαλλαγούν με κάθε τρόπο από το Κόμμα και την δράση του, είτε κοινοβουλευτικά είτε και με το μαστίγιο.
Η επιχείρηση στην προεκλογική φάση, δεν γίνεται με τον γνωστό αντικομμουνισμό, παρότι και αυτός υπάρχει, αλλά κυρίως με την επίθεση που δέχεται το Κόμμα ότι δεν βάζει νερό στο κρασί του για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που μπορεί κάτι καλύτερο να κάνει.
Να γιατί οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποτιμήσουν την πολυμέτωπη επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ σε μια περίοδο που η κρίση θα γίνει χειρότερη στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα, θα συναφθούν νέα Μνημόνια διαρκείας που θα τα βαφτίζουν τροποποιημένα.
Κανένας τίμιος, έμπειρος αγωνιστής δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει η στρατηγική αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, δηλαδή να περάσει η τιμωρία τους και οι απειλές του συστήματος σε βάρος του Κόμματος, γιατί δε θέλει να παγιδεύσει και να αυτοπαγιδευθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης σε βάρος του λαού.
Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις. Ο δρόμος της σύγκρουσης, της λαϊκής αντεπίθεσης και ανατροπής απαιτεί θυσίες, αυτές όμως οδηγούν στη λαϊκή ευημερία. Ο δρόμος του συμβιβασμού, της υποταγής απαιτεί θυσίες δίχως τέλος, χωρίς θετική προοπτική για το λαό.
ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΡΙΖΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό έλεγχο.
Αυτός ο δρόμος θα απογειώσει τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, που είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές, ορυκτό πλούτο. Θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους, στη κατάργηση των δαπανών για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, θα απαλλάξει την χώρα από την συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από τις στρατιωτικές βάσεις και προγεφυρώματα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Στο πραγματικό πολιτικό ερώτημα «με τα μονοπώλια ή με το λαό», «με το κεφάλαιο ή την εργασία», το ΚΚΕ δεν πατάει σε δύο βάρκες. Είναι το μόνο κόμμα που με σταθερότητα και συνέπεια έχει αποδείξει για πάνω από εννιά δεκαετίες ότι είναι με το λαό και δεν θα τον προδώσει.
Το ΚΚΕ θέτει ακόμα πιο επιτακτικά την πιεστική αναγκαιότητα να πάρουν ενεργό ρόλο όλοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία, στους κλάδους, να αλλάξουν τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων στα όργανα του εργατικού κινήματος, του κινήματος των αυτοαπασχολουμένων, της αγροτιάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ. Η εργατική συνέλευση στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο. Δίπλα σ’ αυτό το βασικό μέτωπο πάλης μπορεί να συμβάλει η οργανωμένη δράση στην λαϊκή γειτονιά, η μαθητική, σπουδαστική και φοιτητική συνέλευση, κάθε μορφής διαδικασία που υψώνει την λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία, που προσελκύει, οργανώνει και κινητοποιεί είναι ζήτημα πρώτης γραμμής.
Αυτές είναι οι πραγματικές «πλατείες» που έχουν στόχο τον ταξικό αντίπαλο και κατά συνέπεια καθορίζουν και τον πολιτικό αντίπαλο.
Μόνο όταν οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεσή τους στα δικά τους χέρια, συμμετέχουν στις αποφάσεις, ελέγχουν τις αποφάσεις, μόνο τότε θα ανακαλύψουν την βαθύτερη αιτία των προβλημάτων τους, θα αποκτήσουν πολιτική πείρα, ταξική συνείδηση. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουν την ισχυρή κοινωνική συμμαχία της ανατροπής. Θα αποκτήσουν πείρα και εμπειρία των δυνατοτήτων ανάπτυξης της χώρας, της δυνατότητας να κατακτήσουν τη κοινωνική λαϊκή ευημερίας, μακριά από τις δεσμεύσεις της ΕΕ.
ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Σ’ αυτό το δρόμο πάλης θα αποσπώνται και κάποιες παραχωρήσεις, θα δυσκολεύονται τα χειρότερα, ενδεχομένως και κάποια να αποτραπούν, βαδίζοντας συνεχώς μπροστά στον ελπιδοφόρο δρόμο της λαϊκής διακυβέρνησης και εξουσίας. Η αποδέσμευση από την ΕΕ σε συνδυασμό με την μονομερή διαγραφή του χρέους και με τον πλούτο στα χέρια του λαού αποτελεί την αισιόδοξη προοπτική του λαού. Ο λαός θα γίνει κυρίαρχος, ανεξάρτητος και πατριώτης – διεθνιστής μόνο όταν διαφεντεύει τον πλούτο της χώρας, αποφασίζει τι θα παράγει, καθορίζει ότι σκοπός της παραγωγής είναι η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.
Καμιά «επαναδιαπραγμάτευση» δεν μπορεί να μεταμορφώσει την ΕΕ από φύλακα της εξουσίας και των κερδών των μονοπωλίων σε Ευρώπη των λαών.
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώθηκαν, πρέπει να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο, δεν αξίζουν την ψήφο των εργατών, των υπαλλήλων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Οι νέοι και οι νέες και γενικότερα οι εργαζόμενοι που υποφέρουν πρέπει να διορθώσουν την ψήφο τους που την έδωσαν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενώ σίγουρα δεν συμφωνούν με τις ναζιστικές απόψεις τους.

Απευθυνόμαστε στους εργάτες και τις εργάτριες, στους άνεργους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, στις νέες και τους νέους, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλους αυτούς που παράγουν τον πλούτο στην κοινωνία και καταδικάζονται να ζουν στη φτώχεια. Τους καλούμε, αξιοποιώντας την ίδια τους την πείρα, να σκεφθούν σοβαρά και ψύχραιμα, κρίνοντας τι τους είπε και τι έκανε το ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια και τι τα άλλα κόμματα.
ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ που έχει απόλυτη ανάγκη ο λαός για να μη μένει στην άγνοια.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όλους αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Που είναι έτοιμο για αγώνες με θυσίες που να φτάνουν ως την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους λέμε: Μην έχετε αμφιβολία. Αν νικήσει η ΝΔ ή αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δίνεται ανάσα στην αστική τάξη της χώρας και στην ΕΕ, να κατασκευάσει ένα νέο δίπολο με νέα κόμματα: Ένα συντηρητικό με κορμό την ΝΔ και ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ, ένα σοσιαλδημοκρατικό με ένα άλλο μέρος του ΠΑΣΟΚ και με σημαντικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με νέα πρόσωπα άφθαρτα ή λιγότερο φθαρμένα
Στην κάλπη ένα όπλο έχετε το ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟ ΚΚΕ.
Ταυτόχρονα καλούμε τον λαό, τη νεολαία να συμβάλλουν από τα κάτω μέσα στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωρία, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, πανεπιστήμια τα ΤΕΙ, να πάρουν μαζικό χαρακτήρα οι συνελεύσεις των εργαζομένων με μαζικές διαδικασίες και αγωνιστικές αποφάσεις. Παραμερίστε στους εργατοπατέρες, τους βολεμένους στα ΔΣ, πάρτε τη τύχη την δική σας και των παιδιών σας στα χέρια σας. Μην περιμένετε άλλους Μεσσίες να σας λύσουν τα προβλήματα.
Δώστε δύναμη στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, συνεργαστεί με τους τίμιους απλούς ανθρώπους που υποτάσσουν το εγώ τους στην συλλογική πάλη.

Η κυβέρνηση τού «κάτσε και περίμενε να αλλάξει στρατηγική η ΕΕ», «να μας σώσει η υγιής επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα», θα αποβεί τραγωδία για το λαό. Το ΚΚΕ δεν παλεύει για «καρέκλες». Έτσι θα το ήθελαν οι αντίπαλοι, το μεγάλο κεφάλαιο, ακόμα και η ΕΕ. Δε θα τους κάνει τη χάρη. Το ΚΚΕ δε θα το βάλουν στο τσεπάκι τους, δε θα καταφέρουν να βάλουν στο χέρι το κίνημα και το λαό.
Καλούμε τους φίλους τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ πάντα σε όλες τις μπόρες και τι δυσκολίες στηριζόταν στους φίλους τους λαϊκούς ανθρώπους που το πονάνε. Βάλτε όλη πλάτη να φτάσει παντού το μήνυμα του Κόμματος, το φυλλάδιο μας, πολύ περισσότερο το ψηφοδέλτιο. Έχουμε δυνατότητες κι εδώ στη Φλώρινα που μετά από πολλά χρόνια ανεβήκαμε σημαντικά και σε ψήφους και ποσοστό.

2 σχόλια:

  1. μπλα, μπλα, μπλα,
    στηρίζουμε το σύστημα,
    Επαναστατικά...
    αντε καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=FhcRGgZvFaw&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.