Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Το ΕΒΕ Φλώρινας καλεί τα μέλη του για συμμετοχή σε έκθεση στο Λονδίνο

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ανακοινώνει στα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετέχει στην Έκθεση "Τaste of Greece comes to London'’ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2012, ένα μεγάλο φεστιβάλ προβολής και προώθησης της Ελλάδας και των Ελληνικών προϊόντων.
Την πρωτοβουλία αυτή έχει αναλάβει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), η Sopexa, της MediaCo FSS του Λονδίνου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός ‘’Δρόμοι της Ελιάς’’, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη των φορέων ΠΑΣΕΓΕΣ και ΣΕΒΙΤΕΛ και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.
Η Περιφέρεια συμμετέχει στην έκθεση προβάλλοντας τα τοπικά τρόφιμα και ποτά και τις επιχειρήσεις που τα παράγουν ή τα μεταποιούν.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους με έντυπο προωθητικό υλικό (φυλλάδια, κάρτες κτλ) και προϊόντα προς πώληση ή δείγματα να δηλώσουν συμμετοχή και να συγκεντρώσουν το απαραίτητο υλικό στις αποθήκες τους μέχρι τις 31/5/2012, ώστε να αποσταλεί στον ΟΠΕ από 1/6/2012 έως 5/6/2012.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι:
• Τα προϊόντα πρέπει να είναι συσκευασμένα, πιστοποιημένα, με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης, με ετικέτες και brand name στα αγγλικά.
• Επίσης το έντυπο προωθητικό υλικό (φυλλάδια, κάρτες κτλ) πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα.
• Για την εξαγωγή των προϊόντων προς πώληση χρειάζεται μόνο ένα δελτίο αποστολής τα στοιχεία του οποίου θα γίνουν γνωστά πριν τις 30/5/2012 .
• Για το κρασί και αλκοολούχα ποτά πρέπει να έχει πρώτα πληρωθεί ο φόρος εξαγωγής (ανάλογα με τη δασμολογική κλάση – τελωνειακός αριθμός), στην Ελλάδα προς τον συνεργάτη του ΟΠΕ στο Λονδίνο, εταιρία που θα αναλάβει όλα τα διαδικαστικά της εισαγωγής στην Αγγλία.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, κ. Βάντα Βασιλική, τηλ 2461052628, 2467350346
Βαλκανικό Επιχειρηματικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ρισμάνης Δημήτρης, τηλ 2461045358

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.