Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απαντήσεις στα Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

του Παντελή Μιντεκίδη

Από χρόνια αναρτώ στο διαδίκτυο τις απαντήσεις στα θέματα μαθηματικών των πανελληνίων εξετάσεων. Από φέτος αποφάσισα να τα αναρτώ μόνον σε μπλογκ της Φλώρινας. Τα μαθηματικά κείμενα για να γραφούν σε επεξεργαστή απαιτούν πολύ χρόνο, γι' αυτό τα αναρτώ χειρόγραφα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και αν θέλουν να τα τυπώσουν. Για ευκολία του αναγνώστη έχω αναρτήσει στην αρχή τις εκφωνήσεις των θεμάτων όπως δόθηκαν από το υπουργείο παιδείας. Προσοχή! Υπάρχουν και άλλοι τρόποι λύσεως. Αν δεν ακολουθήσατε την δική μου πορεία δεν σημαίνει ότι κάνατε λάθος. Οι λύσεις που δίνω βασίζονται στο σχολικό βιβλίο αλλά και στις σημειώσεις που κρατούσαν οι μαθητές μου κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2011-2012 στο τμήμα Γ2 του Πρώτου Λυκείου Φλώρινας.
Τους εύχομαι ψυχραιμία και καλά αποτελέσματα.

Για τις απαντήσεις ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. Poli kales lyseis kai sxolia, apo pragmatika eidikous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, κ. ΜΙΝΤΕΚΙΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/ή,

      Όχι, τα παιδιά αυτά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, αν και τα ΕΠΑΛ θεωρούνται από την πολιτεία ως σχολεία ενός κατώτερου λαού. Το σύντομο αλλά μεστό σχόλιό σας εκθέτει ένα κολοσσιαίο ζήτημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος το οποίο καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με την προσήκουσα σοβαρότητα.
      Όσον αφορά το πρώτο μέρος του σχόλιού σας, αποδέχομαι πλήρως την κριτική σας και ζητώ συγνώμη. Θα έπρεπε να το είχα πράξει. Γι’ αυτό σπεύδω αμέσως στο γραφείο μου για να γράψω τις απαντήσεις και για τα θέματα μαθηματικών των ΕΠΑΛ τις οποίες θα αποστείλω προς ανάρτηση στο ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ.

      Παντελής Μιντεκίδης

      Διαγραφή
  4. Στα 12 χρόνια που χρησιμοποιείται αυτό το βιβλίο ,συνεχίζεται η πρακτική στις πανελλήνιες να μπαίνουν ασκήσεις που δεν υπάρχουν μέσα σε αυτό ,συνεπώς να μην έχει διδαχθεί η λύση τους στο σχολείο και να είναι αναγκαία η προσφυγή σε φροντιστήριο ή σε εξωσχολικά βιβλία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μονο το τηλεφωνο σου δεν μας γραφεις, για να ξερουμε που μπορουμε να σε βρουμε για "ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ" των παιδιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.