Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στάση εργασίας στον «Μαρινόπουλο» - συνεχίζονται οι απεργίες στα «Κου-Κου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4ωρη στάση εργασίας και η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου στον πεζόδρομο της Φλώρινας μετά από απόφαση του Σωματείου εργαζομένων σε ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ-ΝΤΙΑ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Η εργοδοσία εκβιάζει και απαιτεί την υπογραφή ατομικών συμβάσεων για μείωση των μισθών ενώ παράλληλα αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της.

Η επιτυχία του απεργιακού αυτού αγώνα στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και σε μια μικρή πόλη όπως η Φλώρινα γεμίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση όλους τους εργαζόμενους.

Παράλληλα συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες απεργίες στο κατάστημα παιχνιδιών ¨ΚΟΥΚΟΥ" όπου οι εργαζόμενοι είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εδώ και μήνες!!
Για να έχουν επιτυχία οι αγώνες όμως χρειάζεται η αλληλεγγύη όλων μας. Αύριο θα είναι η σειρά η δική μας, των αδελφών, των γονιών, των παιδιών μας
- Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι. Να μην επιτρέψουμε καμία πράξη αντεκδίκησης από την πλευρά της εργοδοσίας
- Να σταματήσει η απεργοσπασία. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι να σαμποτάρουν τον αγώνα των συναδέλφων τους που δίνεται υπό τόσο αντίξοες συνθήκες και για λογαριασμό τους.
- Να συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ -
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

10 σχόλια:

  1. AX ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ..ΚΟΥΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον Ρόζα και για την απεργία των εργαζομένων πότε θα το γράψετε;; Όταν θα κλείσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά εκεί παρακάνει κούκου, έπιασε.. ρόζους

      Διαγραφή
  3. afti pou doulevoun ston roza den exoun anagi etsi legane meriki ala kitakste min klisi ama klisi 2 ekatomiria evro 8a xa8oun ka8emina apo tin egora tis florina diladi klafta xaralampe nadoume posa magazia 8aparaminoun anixta giafto prepi oli mazi prepi na ksipnisoume kai namin katakrinoume tous agones pou kanoun oli afti pou vgenoun stous dromo kai namin tou katakrinoume prepi na tous stirizoume oli maz moulou 1976

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .
      ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Που ζείτε ρεεεεεεε!!!!!!!!!
      Μάθετε πρώτα να γράφετε Ελληνικά έστω και με λάθη.

      Διαγραφή
  4. το εργατικο κεντρο ηταν εκει? ή μηπως εγραφε επιστολες και στατιστικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στους εργαζόμενους. Είναι μάθημα αξιοπρέπειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 12.07, προκειμένου να βγάζουμε τα μάτια μας για να διαβάσουμε σχόλια που είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, νομίζω ότι είναι προτιμότερο να μη τα διαβάζουμε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι αλλαξε η ημερομηνια απογραφης ξερει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.