Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εικόνες του παρελθόντος από το Πισοδέρι

Μέσα από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στην έκθεση ξετυλίγεται η ζωή περασμένων εποχών στο Πισοδέρι σε πολλές και ποικίλες εκφάνσεις της και το Πισοδέρι ξαναζεί μέσα από τις φωτογραφίες των Πισοδεριτών.
Αυτές μιλούν για δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς, παλιές φιλίες, σημαντικά κοινωνικά γεγονότα, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, προσωπικές στιγμές, όμορφα στιγμιότυπα καθημερινής ζωής, ανέμελες στιγμές γλεντιού και χαράς. Ταυτόχρονα, μέσα από τη ζωή και τις δραστηριότητες του μικρόκοσμου ενός χωριού, περνά μπροστά στα μάτια μας μια ολόκληρη εποχή.
Η παρούσα συλλογή προέρχεται από επιλεγμένες φωτογραφίες μιας ευρύτερης συλλογής με φωτογραφίες, που ευγενικά πρόσφεραν Πισοδερίτες από τις οικογενειακές τους συλλογές, και καλύπτει τις εξής θεματικές ενότητες:
Τοπία, Προσωπικότητες, Σχολείο, Στρατιωτική ζωή, Γάμοι, Οικογένειες, Παιδιά, Αγία Τριάδα, Κοινωνική ζωή.
Η έκθεση θα γίνει στο Πισοδέρι και θα διαρκέσει από 8 έως 30 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΙΣΟΔΕΡΙΤΩΝ .
Οι φωτογραφίες, συνοδευόμενες από κείμενα, υπάρχουν και σε αντίστοιχο λεύκωμα που θα υπάρχει στον χώρο της έκθεσης.
Την έκθεση και το λεύκωμα επιμελήθηκαν: Γαρδάνη Αθηνά, Κώστας Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.