Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΔΑΚΕ Σπάρτακος: Μεγαλειώδης ο αγώνας των εργαζομένων του Λιγνιτικού Κέντρου

- Η κυβέρνηση της οικονομικής κατοχής τελικά παρέδωσε την χώρα στους ξένους οικονομικούς προστάτες της.
- Οι πολιτικοί του τόπου τραγικά κατώτεροι των περιστάσεων.
- Η νεοφιλελεύθεροι κολαούζοι της Νέας Δημοκρατίας «εφάρμοσαν» τους εργαζόμενους ταυτιζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο ήταν απαράμιλλος, ενωμένοι σαν μια γροθιά συνδικάτα παρατάξεις κι εργαζόμενοι ξεπερνώντας τον εαυτό τους έδωσαν το μήνυμα ότι εδώ δεν είναι Αθήνα, εδώ δεν θα περάσετε καλά.
Οι σύγχρονες Θερμοπύλες της εργατικής τάξης βρίσκονται πλέον στην Πτολεμαίδα.
Οι ελάχιστες περιπτώσεις απεργοσπασίας καταδικάζονται στην συλλογική συνείδηση των εργαζόμενων. Ιδιαίτερα οι έχοντες συνδικαλιστική ιδιότητα πρέπει άμεσα να προβληθούν, να στιγματιστούν και να αποβληθούν από τα συνδικάτα. Κανείς συνειδητός απεργοσπάστης δεν πρέπει να αποτελεί πλέον μέλος των συνδικάτων.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να αντιτείνει στους ξένους τοκογλύφους ένα σύγχρονο "ΟΧΙ". Την άποψη που όλος ο κόσμος παραδέχεται πλέον φωναχτά. Ελάτε να βουλιάξουμε παρέα.
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο όσο κι αν δυστυχήσουν οι Έλληνες.
Η συγκατοίκηση Παπανδρέου – Βενιζέλου βολεύτηκε στην σιγουριά της καρέκλας, της διορισμένης πλέον κυβέρνησης κατοχής. Μετά το παλλαϊκό ξεσήκωμα και τα γεγονότα της πλατείας ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, δεν νομιμοποιείται να παραμένει στην εξουσία, όσους ανασχηματισμούς κι αν κάνει.
Τα μεγάλα ΟΧΙ των πολιτικών του τόπου μας τελικά εξελίχθηκαν με τραγικό τρόπο στα ηχηρότερα ΝΑΙ πανελλαδικά. Άλλος για την ΄΄καρέκλα΄΄, άλλος γιατί δεν άντεξε, άλλος για να στηρίξει την κυβέρνηση, έγιναν οι σύγχρονοι κωλοτούμπες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Τα μεγάλα λόγια εξαντλήθηκαν και πλέον οι δρόμοι τους χωρίζουν απ΄τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Μαζί μ΄αυτούς στην συνείδηση μας κατατάσσουμε και τα νεοφιλελεύθερα πολιτικά "Σαίνια" της Νέας Δημοκρατίας, της ΝΤΟΡΑΣ και του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, οι οποίοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ποιος θα γίνει περισσότερο αρνητικός προπαγανδιστής του αγώνα των εργαζόμενων, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ, για να βολεύονται στην βουλευτική καρέκλα της αντιπολίτευσης.
Δεν πήραν ακόμη το μήνυμα !! Η λογική του ώριμου φρούτου έχει περάσει ανεπιστρεπτή. Οι εργαζόμενοι κι ο Ελληνικός λαός θα κρίνουν πλέον πολιτικές και πρόσωπα. Απόψεις και στάσεις ζωής στις δύσκολες στιγμές για την κοινωνία και την Ελλάδα.
Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνημα καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράζουν θυμωμένα τις απόψεις τους και να υπερασπίζονται σε κάθε κοινωνικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο το δίκιο των εργαζόμενων.
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.

Για την Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνημα
Γραμματέας Συντονιστικού 
ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ 
Αν/Γραμματέας Συντονιστικού
ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.