Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

30η Πανελλήνια Συνάντηση του Τμήματος Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 30η Πανελλήνια Συνάντηση του Τμήματος Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 ως 30 Μαΐου 2011 στην Βραυρώνα Αττικής και είχε θερμή συμμετοχή πολυάριθμων κυριών από όλη την Ελλάδα. Η Ομάδα Συνεργασίας του Τοπικού Τμήματος Οδηγισμού Φλώρινας συμμετείχε για άλλη μια χρονιά με 5μελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τις κυρίες, Ζαχαρούλα Χάσου-Σταματίου, Πρόεδρο, Δέσποινα Νωίδου-Μαρκοπούλου, Γραμματέα, Τζένη Καλογήρου, Καίτη Πηλείδου και Βούλα Πατσούρη, μέλη.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε πλούσιες εκδηλώσεις, με σημαντικές εισηγήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, χορευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, βραβεύσεις και ομαδικές εργασίες, οι οποίες κινήθηκαν γύρω από το κεντρικό θέμα της Συνάντησης, που για τη φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένο στο παρελθόν και το μέλλον του Οδηγισμού. Ήταν ένας απολογισμός για τα πεπραγμένα και τις δράσεις των προηγούμενων ετών με στόχο την νέα πορεία του Οδηγισμού, που με αλτρουισμό και πνεύμα εθελοντικής προσφοράς μέσα σε δύσκολους καιρούς στηρίζει τον συνάνθρωπο, τις διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού και το μέλλον της νέας γενιάς.
Με έμβλημα «Τιμάμε το παρελθόν …. Στηρίζουμε και δουλεύουμε για το μέλλον» η 30η Πανελλήνια Συνάντηση του Τμήματος Συνεργασίας του ΣΕΟ ήταν μια πραγματική αναβάπτιση στα νάματα του αρχαίου πολιτισμού μας, εφόσον οι ονομασίες των ομάδων και οι θεματικές ήταν εμπνευσμένες από τις ονομασίες των αρχαίων Δήμων της Αττικής (Αθήναι, Άθμονον, Αυξωνή, Αναργυρούς, Βραυρών, Ελευσίς, Ερχιά, Θορικός, Θρία, Κηφισία, Κρωπία, Μαραθών, Παιανία, Πειραιεύς, Φλύα) και η έμφαση δόθηκε στην αρχαία ιστορία της περιοχής. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε ιστορικούς χώρους της Βραυρώνας και στο αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας και της Ακρόπολης.
Η Συνάντηση έκλεισε πανηγυρικά με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μέσα σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας, που είναι το ισχυρότερο όπλο για να ξεπεράσουμε την κρίση της εποχής, ενώ για άλλη μια φορά οι κυρίες του Οδηγισμού δεσμευτήκαμε για την προώθηση της διεθνούς φιλίας και αλληλεγγύης που είναι η πεμπτουσία των εθελοντικών δράσεων του Οδηγισμού. Με «καινούρια φτερά» είμαστε έτοιμες για μια νέα δημιουργική και αποδοτική οδηγική χρονιά, για προσφορά αγάπης και πνευματικές δραστηριότητες μετά από το «διάλειμμα» του καλοκαιριού.
Ευχαριστούμε θερμά τις πολλές και αγαπητές φίλες της Ομάδας Συνεργασίας του ΣΕΟ Φλώρινα που τιμούν τις εκδηλώσεις μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας (έντυπα, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά) για την ανιδιοτελή προβολή και στήριξη των δράσεών μας.
Να έχετε όλοι ένα ευχάριστο και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Συνεργασίας του Σ.Ε.Ο. Φλώρινας

Η Πρόεδρος της Ομάδας
Ζαχαρούλα Χάσου - Σταματίου
Η Γραμματέας
Δέσποινα Νωίδου - Μαρκοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.