Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Καθημερινός και διαρκής ο αγώνας των γυναικών για ίσες ευκαιρίες

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, απαιτεί από όλες και όλους μας να τιμήσουμε τον διαρκή αγώνα των γυναικών για εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα.
Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αποτιμήσουμε τις μάχες που δώσαμε αλλά και να σχεδιάσουμε τις επόμενες δράσεις μας, ώστε οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας να σηματοδοτήσουν την ισότιμη θέση της κάθε γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
Με δεδομένο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος που θα καταπολεμά τις διακρίσεις, θα σέβεται τον πολίτη και ταυτόχρονα θα δίνει τη δυνατότητα της ίσης συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα, κοινή είναι η διαπίστωση, ότι δυστυχώς απέχουμε αρκετά από την ουσιαστική εμπέδωση της ισότητας, όπως αυτή ορίζεται στις θεμελιώδεις αρχές κάθε σύγχρονης κοινωνίας.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, μέσα από την άρση των εμποδίων που αποτρέπουν μέχρι σήμερα το δρόμο του γυναικείου δυναμισμού προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Έχουμε τη γνώση, έχουμε τις ιδέες, έχουμε το όραμα, διεκδικούμε τις ίσες ευκαιρίες, το σεβασμό στα δικαιώματά μας και την αναγνώριση του ρόλου μας, ώστε να συνδιαμορφώσουμε μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, πιο παραγωγική, με φροντίδα και ανθρωπιά για τον κάθε πολίτη.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, χαιρετίζω τον αγώνα που καθημερινά δίνουν οι γυναίκες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας σε όλα τα επίπεδα, για αξιοπρέπεια, σεβασμό και ίσες ευκαιρίες.

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου-Δυτικής  Μακεδονίας

2 σχόλια:

  1. Ποιο δεδομένο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να δημιουργήσει κοινωνικό κράτος; Μήπως αυτό που έλιωσε η κατοχική μπότα του πασοκικού μνημονίου;
    Ποιον αγώνα για αξιοπρέπεια των γυναικών χαιρετίζει η αξιότιμη γενική γραμματέας; Αυτόν που ακυρώνει η κυβέρνηση της με τη μείωση των μισθών, την ανεργία, την ακρίβεια, τις απολύσεις, την περικοπή των συντάξεων και τον στραγγαλισμό των δικαιωμάτων της εργαζόμενης μητέρας;
    Μας δουλεύουν και από πάνω ψιλό γαζί και χωρίς ντροπή. Αφού βρήκαν.................!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΔΕΙΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΣ, ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.