Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του Δημότη» στο δήμο Φλώρινας

Κάτι οι πολλές υποψηφιότητες, κάτι ο ίδιος ο «Καλλικράτης» που ζητά πλειοψηφία των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου, είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκλεγεί τελικά «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» στο δήμο Φλώρινας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.
Στη διαδικασία της ψηφοφορίας μπήκαν τελικά 20 άτομα και χρειάστηκαν δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, χωρίς όμως κανένας να καταφέρει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό «22» και να ανακηρυχτεί «Συμπαραστάτης του Δημότη». Να τονιστεί πάντως πως ο Βασίλης Καραντζίδης (επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας) απείχε των ψηφοφοριών, ενώ οι παρόντες σύμβουλοι ήταν 31 (απουσίαζαν δύο).

Επί συνόλου λοιπόν 30 ψηφισάντων συμβούλων, έλαβαν κατά την πρώτη ψηφοφορία:
1) Γούτης Θεόδωρος, 6 ψήφους
2) Κετσετζή Παρασκευή, 6 ψήφους
3) Περιβολάρης Γεώργιος, 6 ψήφους
4) Ζαϊκη Γεωργία, 2 ψήφους
5) Θεοφανίδης Δημήτριος, 2 ψήφους
6) Κωνσταντινίδης Δημήτριος, 2 ψήφους
7) Πουγαρίδου Αικατερίνη, 2 ψήφους
8) Ηλιάδης Πέτρος, 1 ψήφο
9) Κεσίδης Λάζαρος, 1 ψήφο
10) Μιχαηλίδης Χαράλαμπος, 1 ψήφο
* Χωρίς καμία ψήφο έμειναν οι: Ζιώγα Βικτώρια, Ιωάννου Ανδρέας, Καρόζη Όλγα, Κουτουράτσα Πανδώρα, Μαρκόπουλος Αναστάσιος, Σιάμκουρης Αλέξανδρος, Σολάκης Παντελής, Τσικοτάνης Σταύρος, Τσουκαλά Ελένη, Χατζηπαυλίδου Στυλιανή. Βρέθηκε επίσης ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, έλαβαν:
1) Περιβολάρης Γεώργιος, 7 ψήφους
2) Γούτης Θεόδωρος, 5 ψήφους
3) Κετσετζή Παρασκευή, 4 ψήφους
4) Ζαϊκη Γεωργία, 2 ψήφους
5) Θεοφανίδης Δημήτριος, 2 ψήφους
6) Ιωάννου Ανδρέας, 2 ψήφους
7) Κουτουράτσα Πανδώρα, 2 ψήφους
8) Πουγαρίδου Αικατερίνη, 1 ψήφο
9) Σολάκης Παντελής, 1 ψήφο
10)Τσουκαλά Ελένη, 1 ψήφο
11) Χατζηπαυλίδου Στυλιανή, 1 ψήφο
* Χωρίς καμία ψήφο έμειναν οι: Ζιώγα Βικτώρια, Ηλιάδης Πέτρος, Καρόζη Όλγα, Κεσίδης Λάζαρος, Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Μαρκόπουλος Αναστάσιος, Μιχαηλίδης Χαράλαμπος, Σιάμκουρης Αλέξανδρος, Τσικοτάνης Σταύρος. Βρέθηκαν ακόμα δύο λεύκα ψηφοδέλτια.

Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον ίδιο τον «Καλλικράτη», που δεν προβλέπει τι θα γίνεται στην περίπτωση που δεν μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει τη ψήφο των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα πάντως με το δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο, από τη στιγμή που κανείς δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, τότε ο δήμος Φλώρινας δε θα αποκτήσει «Συμπαραστάτη του Δημότη».

32 σχόλια:

  1. Για τα παράπονα στον Δήμαρχο.
    Από εδώ και πέρα ΜΟΝΟ σε αυτόν θα παραπονούμαστε .... σε κανα μήνα βλέπω να ξαναβάζει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού θα βαρεθεί να ακούει.
    Ποιος Δήμαρχος δεν θέλει έναν κυματοθραύστη να δουλεύει υπέρ του και να τα ακούει αυτός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΟΡΗ ΚΟΥΤΟΥΡΑΤΣΑ -ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣκρουά - κρουά "το κράξιμο"28 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:02 μ.μ.

    Επειδή πιστεύω πως ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός οφείλει να δίνει την πραγματική διάσταση των γεγονότων, για το ότι δεν εξελέγη ο Συμπαραστάτης του Δημότη δεν φταίνε οι πολλές υποψηφιότητες. Αντίθετα, οι πολλές υποψηφιότητες δημιουργούσαν πολλές δυνατότητες επιλογής για την βέλτιστη επιλογή προς όφελος του δημότη Φλώρινας.Από ένα δημοτικό συμβούλιο όμως, το οποίο δεν μπαίνει στο κόπο να αναπτύξει κριτήρια αξιολόγησης και ψηφίζει οτιδήποτε παραταξιακά, το αποτέλεσμα είναι πάντα το μηδέν. Και το αποτέλεσμα είναι πάντα ζήτημα διαδικασίας. Η διαδικασία λοιπόν υπονόμευσε τον νέο θεσμό και μας απέδειξε περίτρανα πως όλο το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, επιχειρεί με όρους παρελθόντος να δομήσει τον νέο Καλλικράτη. Δεν φταίει λοιπόν μόνο ο δήμαρχος.Πεπεισμένη για μία ακόμα φορά, σας εκφράζω ευθαρσώς την άποψή μου και ως υποψήφια αλά και με την εκδοτική μου ιδιότητα. Για την συμετοχή μου έχω να πω, πως και μόνο το γεγονός ότι είχα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την λειτουργία της υπηρεσίας του Συμπαραστάτη του δημότη, εκθέτει όποιους την αγνόησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταίει ούτε ο Καλλικράτης ούτε οι πολλές υποχηφιότητες Ποντικέ.

    Η έλλειψη βούλησης να υπάρχει συμπαραστάτης φταίει και μόνο αυτή.

    Γιατί αν υπήρχε βούληση δεν θα έρχονταν στο Δημ. Συμ. καταρχήν το θέμα την τελευταία μέρα της προθεσίας που δίνει ο νόμος.

    Αν ο Δήμαρχος είχε σε εκτίμηση τον νέο θεσμό θα είχε ξεκινήσει διαδικασίες διαβούλευσης με την αντιπολίτευση και με τους υποψήφιους. Θα διοργάνωνε ίσως μια εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για το θεσμό όπου θα μπορούσαν οι υποψήφιοι να εκθέσουν τις θέσεις τους για το θεσμό και το πως θα λειτουργήσουν αν εκλεγούν.

    Τίποτα απο αυτά δεν έγινε.
    Τυχαίο? Δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία η αίθουσα συνεδριάσεων του περάσματος, αλλά εμένα μ άρεσε περισσότερο το σχόλιο του κ Ασπρίδη για την υπερύψωση του προεδρείου με την τοποθέτηση σχετικού βάθρου!
    "Εμείς κ. Πρόεδρε λειτουργήσαμε σε αυτόν τον χώρο 12 χρόνια, με τα καθίσματά μας στο ίδιο επίπεδο. Αντίθετα προσπαθήσαμε να σταθούμε όσο ψηλότερα μπορούσαμε, στον τρόπο λειτουργίας μας. Εύχομαι και εσείς με την λειτουργία σας να σταθείτε στο ύψος σας."
    Το πιο ωραίο......η πρόεδρος τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια. Πως λένε "αυτόν τον φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Dimitri και αγαπητή κα Κουτουράτσα, δε διαφωνώ στο ελάχιστο με τις απόψεις σας... Απλά θα μου επιτρέψετε την αναφορά στις πολλές υποψηφιότητες καθώς οι περισσότερες κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή (σύμφωνα με τις πληροφορίες μου και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι), αλλά και στο ότι χρειάζονταν τα 2/3 του σώματος για να εκλεγεί κάποιος (κάτι που δείχνει μεταξύ άλλων πως ο "Καλλικράτης" φτιάχτηκε στο πόδι). Όσο για τις δικές σας απόψεις συμφωνώ και προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη και να είχε κάποιον δικό του να προτείνει και να μπορούσε να τον βγάλει τί να τον κάνει;Να του χώνεται και να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις;Γιατί έστω και για τυπικούς λόγους σε ξέκαθαρα θέματα κακής αντιπετωπίσης του πολίτη ο συμπαραστάτης κάτι πρέπει να πει,κάτι πρέπει να προτείνει και όταν η κακοδιαχείριση είναι σημαία για τον δήμο ο συμπαραστάτης τί απολογισμό θα κάνει;Οπότε άστο.Κάνουμε πως αφήνουμε ελεύθερα τα πρόβατα από το μαντρί χωρίς να δίνουμε γραμμή για κανέναν υποψήφιο(είδατε πως λειτουργεί η δημοκρατία και η ελεύθερη βούληση όταν θέλουμε;) ή καλύτερα...δίνουμε γραμμή ο καθένας να ψηφίσει όποιον του'ρθει στο κεφάλι(γι'αυτό και διαφορετικά τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών) με αποτέλεσμα ποτέ κανείς να μην πάρει τα 2/3 των ψήφων.Οπότε με κροκοδείλια δάκρυα διαπιστώνουμε πως δυστυχώς συμπαραστάτης δεν θα υπάρχει.Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί μετατέθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από 24 σε 28/2,έτσι ώστε οι Δημ.Σύμβουλοι να μην έχουν χρόνο να μελετήσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων αλλά να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων;Όσο για την αντιπολίτευση...καλόν ύπνο...τον ίδιο και με τους Φλωρινιώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Αιμίλιος Ασπρίδης..ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ! Και σήμερα, μας έδειξε το πραγματικό του μέγεθος! Κατά ύψος και κατά πλάτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη του Dimitris, ότι αν ο Δήμαρχος ήθελε τον νέο θεσμό θα είχε λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά.
    Επειδή η εκλογή απαιτούσε αυξημένη πλειοψηφία, κάτι σαν την ανάθεση στον αρχηγό του πλειοψηφούντος κόμματος της εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.
    Ο Δήμαρχος όφειλε να διαβουλευτεί με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων για να καταλήξουν σε πρόσωπο ευρείας αποδοχής.
    Αλλά είπαμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω την αίσθηση ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει στο κεφάλι του συμπαραστάτη και για αυτό κατέληξε η ψηφοφορία σε φιάσκο. Όταν ο νομοθέτης θέτει διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3 των δημοτικών συμβούλων για την εκλογή του συμπαραστάτη, για να επιτευχθεί μια τέτοια πλειοψηφία όφειλε ο Δήμαρχος να έχει έρθει σε διαβούλευση με τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων και να συμφωνήσουν εκ των προτέρων στην διαδικασία και σε κάποιο άτομο κοινής αποδοχής που θα πληρούσε και όλα τα στοιχεία που θέτει ο νομοθέτης (εμπειρία, γνώσεις του αντικειμένου, κύρος κλπ.) Ο νομοθέτης με την καθιέρωση της συγκεκριμένης πλειοψηφίας επιδιώκει την εκλογή κάποιου που θα λειτουργεί ως συμπαραστάτης του δημότη και όχι της δημοτικής αρχής. Και αυτό το άτομο σε καμιά περιπτωση δεν πρέπει να είναι φιλικά προσκείμενο στον δήμαρχο αλλά κάποιος ουδέτερος συμπολίτης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΟΡΗ ΚΟΥΤΟΥΡΑΤΣΑ -ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣκρουά - κρουά "το κράξιμο"28 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:56 μ.μ.

    Ο Συμπαραστάτης του δημότη ενδιαφέρει πρωτίστως τον δημότη. Ακόμα και σήμερα, θα μπορούσαν προς όφελος του δημότη να τηρήσουν μία διαδικασία ανοικτή με τους υποψηφίους, να αναγνωστούν οι δηλώσεις και τα βιογραφικά των απόντων, να δοθεί ο λόγος σε υποψηφίους που ήθελαν να αυτοπαρουσιαστούν και στη συνέχεια να ψήφιζαν οι σύμβουλοι, αφού βεβαίως είχαν διαμορφώσει στοιχειώδη άποψη. Η όλη διαδικασία θα καταγράφονταν στα πρακτικά, και θα ήταν διαθέσιμη στους δημότες. Οι υποψήφιοι είχαν και χρόνο και δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ακόμα και μέσα από αυτές τις διαδικασίες αν δεν εξελέγετο ο Συμπαραστάτης, η αξιολόγηση από μέρους των συμβούλων θα ήταν ουσιαστική. Η σημερινή τυπική αξιολόγηση, βεβαιώνει μέσα από μία κοινή συμπεριφορά την ύπαρξη 3 ομάδων απολύτως εξομοιωμένων μεταξύ τους οι οποίες για να μην μπερδεύονται μεταξύ τους, μάθανε την λέξη "παραταξιακά". Η όλη διαδικασία εκφράζει το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου και την προπτική του νέου δήμου. Επί τη ευκαιρία, με επιστολή μου, εδώ και 10 μέρες είχα ζητήσει από τον δήμαρχο να τηρηθεί μία τέτοια διαδικασία σαν αυτή που περιγράφω και είχα ενημερώσει για το περιεχόμενο της επιστολής και τον κ. Ασπρίδη και την κ. Μούσιου και τον κ. Καραντζίδη. Οπότε η ευθύνη είναι επιμερισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρθρο 77 Ν 3852/10

    Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης

    1. Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ι-στοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του παρόντος. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

    2.Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

    3.Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.

    4.Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.

    5.Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον δήμαρχο και κοινοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα του δήμου. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.

    6.Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια/ες θα είναι οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάση του Δημότη?με απλά λόγια για να το καταλάβουμε.Εμείς οι πολίτες θα παιξουμε κάποιο ρόλο,άσχετα που δεν γνωρίζαμε οτι θα γίνει η εκλογή τέτοιου ατόμου μέσα στην στελέχωση του Δημαρχείου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βουνίσιος Ακτιβιστής28 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:51 μ.μ.

    επίτιμη κυριά Ντόρις μήν χαλιέσαιΠερισσότερα μπορείς να προσφέρεις με την εφημερίδα σου , παρα ανάμεσα σε καλογυαλισμένες ..γλάστρες! ¨Ακου τι σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για την εκλογή του Συμπαραστάτη, απαιτούνται τουλάχιστον 22 από τους 33 ψήφους του Δ.Σ.
    Όλη η αντιπολίτευση αν συσπειρωθεί συγκεντρώνει 13 ψήφους που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αρκετοί. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, προκειμένου να έχουμε εκλογή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή της παράταξης του Δημάρχου. Αυτός είναι και ο λόγος που και στο θέμα αυτό, η πρωτοβουλία των κινήσεων, ανήκει στον Δήμαρχο και μόνο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 11.Ο2
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΩ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ! ΕΚΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απάντηση στον 10.13
    Φίλε, αυτό που κάνει η κρουά - κρουά αυτό θα έκανε και ο Συμπαραστάτης του Δημότη αλλά θεσμοθετημένα .Δηλαδή, θα επεξεργάζονταν και θα προωθούσε τις καταγελίες των πολιτών για κακοδιαχείριση των δημοσίων υπηρεσιών, μέχρι και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Θα επενέβαινε και αυτεπάγγελτα. Γι αυτό δεν σκάω και πολύ που δεν βγήκε ο Συμπαραστάτης. Και σιγά να μην έβγαινε. Ποιός θα τολμούσε να έχει ακόμα μία κρουά- κρουά΄στο κεφάλι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Moυ κάνει πάντως εντύπωση, πως η κ. Κουτουράτσα πήρε και 2 ψήφους, χωρίς "παραταξιακή στήριξη" και χωρίς "κομματικούς φίλους". Και απ ότι φαίνεται μάλλον Βοσκοπουλικοί την ψήφισαν. Αυτό είναι αξιοσημείωτο και παρήγορο, διότι από τους 31 ευτυχώς 2 έκαναν την διαφορά! Και η καλή μας καρα κράξα, απέδειξε πως δεν χάνεται με τίποτα και πάντα θα ξεχωρίζει! Αν το καλοσκεφτείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 9.29. Πολύ μου άρεσε "ώστε οι Δημ.Σύμβουλοι να μην έχουν χρόνο να μελετήσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων αλλά να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων"; Δηλαδή, υπάρχει κανένας από εσάς που πιστεύει πως οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να μελετήσουν; Και δεν εννοώ να έχουν χρόνο. Και προ τετελεσμένου δεν βρίσκονται ποτέ αφού όλα είναι προμελετημένα. Αναμένω εναγωνίως να δω τη συνεργασία Ασπρίδη - Βοσκόπουλου που δεν θα αργήσει. Νομίζω πως φτάνει η στιγμή "κολυμπώντας".. Η Ολγίτσα κλασικά "πότε Βούδας πότε Κούδας" και ο Καραντζίδης πολύ λαικά, πάντα μεν, ΔΕΝ , αλλά,άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε, ντεμέκ ιδιολογία΄. Τι να την κάνουν την μελέτη και τι να τους αιφνιδιάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΩΣΤΟΣ Ο Κ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ!!!ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΥ.... ΚΑΘΗΚΟΝ.ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ.ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΦΥΜΩΣΗΣ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ!!! ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗΣ?ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΕΙ!!!
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ....ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞ ΟΨΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ? ΕΛΕΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΥΙΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, ΟΜΩΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Η ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΑΛΛΟΘΘΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΔΙΝΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κυρία Κουτουράτσα, μήπως ξεχάσατε να υπογράψετε σε μερικά από τα παραπάνω σχόλια;
    (όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή λέτε ότι εσείς κάνετε μόνο επώνυμα τα όποια σχόλιά σας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απάντηση στον 9:39
    Με το να απαξιώνεις είκοσι συμπολίτες μας (ότι γνώμη κι αν έχεις γι’ αυτούς) κάνεις αυτό ακριβώς το οποίο ισχυρίζεσαι πως δεν κάνεις. Δίνεις ένα κάποιο άλλοθι στη δημοτική αρχή. Δηλαδή, κατά την άποψη σου, ποιοι θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι; Στο κάτω κάτω, αν η δημοτική αρχή δεν ικανοποιούνταν από κανέναν από αυτούς τους υποψηφίους, τότε γιατί δεν πρότεινε κάποιον δικό της; Ασε που ο θεσμός αυτός θα πρέπει να ελέγχει τη δημοτική αρχή οπότε ποιος δήμαρχος θα ήθελε κάποιον να μπλέκεται στα πόδια του. Αυτό το τελευταίο είναι η ουσία του γιατί δεν εξελέγη κανείς όχι μόνο στη Φλώρινα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ο Συμπαραστάτης είναι καλώς ή κακώς ένας θεσμός που θα πρέπει να λειτουργήσει, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμπαραστάτης του Δημότη

    Σημαίνει συνεργάζομαι και βρίσκω λύση υπέρ του δημότη!!

    Είναι αυτονόητο επίσης ότι η πλειοψηφία έχει τον πρώτο λόγο,όπως έχει ξαναγραφτεί σ αυτό το blog η θέση είναι πολιτική με την ευρεία έννοια του όρου και η κρίση για τον Συμπαραστάτη περνά μέσα από το φίλτρο που έχουν όλοι οι αιρετοί,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,προσεγγίσιμος από όλους σαν άνθρωπος της διπλανής πόρτας,χωρίς υστερόβουλες σκέψεις προσωπικής προβολής.Ειναι επίσης λογικό να έχει ασχοληθεί με τα δημοτικά και τα τοπικά προβλήματα,ο ίδιος ο νόμος επιβάλει να έχει εμπειρία!!

    Προσωπικά μου είναι αδιάφορο από που θα προέρχεται,αρκεί να λύνει τα προβλήματα του δημότη,να διαπραγματεύεται αντ αυτού και όχι να υπηρετεί κομματικούς ή παραταξιακούς καημούς !

    Όπως έλεγε και ο Μάο : άσπρη γάτα μαύρη γάτα,ποντίκια πιάνει ?.

    Παππούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΤΟΡΗ ΚΟΥΤΟΥΡΑΤΣΑ1 Μαρτίου 2011 στις 11:11 π.μ.

    Απάντηση στον 10.03, Αγαπητέ ανώνυμε, αν θέλεις μπορείς να μου παρέχεις γραμματιακή υποστήριξη. Εγώ ξέρω που βάζω την υπογραφή μου, ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απάντηση στον 10:12
    Εχεις δικιο οπως το θέτεις το ζήτημα.
    Δεν ηθελα να απαξιώσω κανέναν από τους συμπολίτες μας (άλλωστε ποιος ειμαι εγώ), αλλα χαριν συντομίας και κόστους του χωροχρόνου αφήνονται λάθος εντυπώσεις.
    Αυτό που ήθελα να φανεί είναι οτι ενα αντικείμενο σαν το θιγόμενο, απαιτεί, εκτός από γνώσεις και αναγνωρισιμότητα, χρόνο, πολύ χρόνο. Με δεδομένο οτι όλοι μας κινούμαστε πέραν του καθημερινού μας προγράμματος το πολύ τέσσερις (4) ώρες, ποιός από τους πολυάσχολους φίλους μπορεί να κάνει την υπέρβαση; Μετά το μαγαζί, μετά το γραφείο και το δικαστήριο, μετά την δουλειά και τα συνδικαλιστικά καθήκοντα, μετά την εφημερίδα, μετά το σχολείο, μετά την οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών;
    Ποιός από όλους αυτούς θα θέσει ως προτεραιότητα την ενδεχόμενη σε βάρος μου ταλαιπωρία;
    Ποιός θα θυσιάσει τις απορρέουσες από την θέση αυτή ματαιόδοξες βλέψεις του;
    Δεν ήθελα φίλε μου να μηδενίσω κανενός την αξία,
    απλά σκέψεις κάνω.
    Υπογράφω ως ανώνυμος γιατί δεν ξέρω αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συνέχεια απο την 6:21 μ.μ.
    Δεν σας το ειπα;
    Που να προλάβει ο υποψήφιος ολες τις δουλειές του; Παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου γιατί λέει οτι δεν του ταιριάζει ο διακοσμητικός ρόλος. Δικαιολογήθηκε οτι το έκανε για προσωπικούς λόγους τους οποίους όσοι τον γνωρίζον θα καταλάβουν. Οι υπόλοιποι θα μασήσουμε φύλλα ευκάλυπτου για να μάθουμε.
    Σκεφτείτε λοιπόν αν για προσωπικούς λόγους κάποτε θα παρατήσει στην τύχη μου εμένα ή εσένα...
    Οι θεοί να βάλουν το χέρι τους...
    Υπογράφω ως ανώνυμος γιατί δεν ξέρω αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δημοσιογράφος-Βιβλιοπώλης3 Μαρτίου 2011 στις 12:13 π.μ.

    Πράγματι ο Βοσκόπουλος πονηρά σκεπτόμενος δεν θα είχε λόγο να εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη. Όμως αναδείχτηκε και η γύμνια Ασπρίδη-Μούσιου, που λειτούργησαν "παραταξιακά" (βλ. Περιβολάρης - Γούτης). Φρέσκες ιδέες... και πάνω απ' όλα αξιοκρατία (όπου "άξιοι"... οι του ημετέρου συνδυασμού μετέχοντες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για τον Δημοσιογράφο - Βιβλιοπώλη
    Το ζήτημα ποιο είναι: η «γύμνια»της μειοψηφίας ή η «πονηρή σκέψη» του δημάρχου;
    Και ποια γύμνια όμως, όταν το παιχνίδι της εκλογής συμπαραστάτη ήταν στα χέρια της πλειοψηφίας, που είχε 20 ψήφους, αλλά τις σκόρπισε εδώ και εκεί, μόνο και μόνο για να γελοιοποιήσει το θεσμό, αλλά και για να μην έχει ένα «βαρίδιο» στις πράξεις και στις αποφάσεις της; Τι θα μπορούσε να κάνει η μειοψηφία; Να εκλέξει πάντως όχι, καθώς και ενωμένη να πήγαινε πάλι τα κουκιά δεν έβγαιναν. Τώρα, αν εννοείς «γύμνια» το ότι ψήφισαν «παραταξιακά», είναι κάτι που έγινε σε όλη την Ελλάδα. Τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη σου να κάνουν; Και από πότε κάποιος δεν «κρίνεται» άξιος επειδή μόνο και μόνο συμμετείχε στις εκλογές με έναν συνδυασμό; Αυτό είναι το κριτήριο; Η ουσία πάντως είναι αλλού: ποιον ακριβώς ρόλο θα είχε ο συμπαραστάτης και γιατί ο δήμαρχος δεν τον ήθελε. Γιατί αν τον ήθελε, εύκολα θα μπορούσε να τον εκλέξει και με τις ψήφους της μειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για τον 12:13 π.μ.
    Μάλλον χάνεις την ουσία πιστεύοντας ότι θα ήταν πιο σωστή μια "αξιοκρατική" πρόταση, όπως για παράδειγμα.......Κουτουράτσα Ντόρη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δημοσιογράφος-Βιβλιοπώλης4 Μαρτίου 2011 στις 11:19 π.μ.

    Για τον ανώνυμο 12:36 πμ, που έγραψε:
    "Τώρα, αν εννοείς «γύμνια» το ότι ψήφισαν «παραταξιακά», είναι κάτι που έγινε σε όλη την Ελλάδα. Τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη σου να κάνουν; Και από πότε κάποιος δεν «κρίνεται» άξιος επειδή μόνο και μόνο συμμετείχε στις εκλογές με έναν συνδυασμό;"

    Το ότι σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν παραταξιακά δεν λέει τίποτα. Είναι επιχείρημα το "έτσι κάνουν κι οι άλλοι";

    Το ότι συμμετέχει κάποιος σε ένα συνδυασμό δεν τον καθιστά αυτομάτως άξιο, ούτε βέβαια ανάξιο, τουλάχιστον στα μάτια του απλού πολίτη. Προφανώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους επικεφαλής των συνδυασμών, όπου επικρατεί η λογική "δικός μας υποψήφιος σύμβουλος = πιο άξιος από τους άλλους = τον ψηφίζουμε". Η αντιπαροχή ζει και βασιλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για τον ΔΗμοσιογράφο Βιβλιοπώλη
    Ετσι όπως το θέτεις γενικά έχεις ένα δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Βέβαια, περίπτωση από περίπτωση διαφέρει. Από την άλλη όμως, στέκεσαι στο τι έκανε η μειοψηφία, ενώ η ουσία κατά τη γνώμη μου είναι το τι δεν έκανε η πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο συνήγορος του Δημότη μας μάρανε.. τι ξευτέλίζεστε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.