Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σύσκεψη για τη διέλευση του αγωγού TAP από την Π.Ε. Φλώρινας

Η διέλευση του αγωγού TAP από την Π.Ε. Φλώρινας αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Γέρου, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Ακριτίδης Ευάγγελος, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας Trans Atlantic Pipeline AG και συνεργάτες – μελετητές καθώς και ειδικοί συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι τρόποι αποζημίωσης των γαιών από τις οποίες θα διέλθει ο αγωγός χρησιμοποιώντας τις αξίες αποκατάστασης των γεωτεμαχίων στην Π.Ε. Φλώρινας, δόθηκαν ενδεικτικές τιμές αποζημίωσης καλλιεργειών και αξίας γης, τέθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη διαδικασία εφαρμογής της αποζημίωσης και της τήρησης των λεχθέντων από την πλευρά της εταιρείας ενώ τέλος υπήρξε ενημέρωση για τους εργολάβους της Φλώρινας που θα αναλάβουν την κατασκευή του τμήματος του αγωγού που θα διέρχεται από την περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συζήτησης και μετά το πέρας αυτής δήλωσε αναλυτικά τα εξής: «Πραγματοποιήσαμε στην Π.Ε. Φλώρινας συνάντηση με τους ανάδοχους του αγωγού TAP σχετικά με τη διέλευση του αγωγού από τον Νομό μας. Ενημερωθήκαμε για την αξία της γης και το πως προσδιορίζονται οι αξίες αγοράς των εκτάσεων από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός. Έγινε μια πολύ ουσιαστική ενημέρωση. Η πληροφόρηση που θα παρέχουμε εμείς στους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας και η συνεργασία που θα έχουμε ως προς τη διέλευση του αγωγού από την περιοχή μας διευκολύνει και βοηθάει στην ολοκλήρωση του έργου χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Πιστεύω ότι οι τιμές για την αποζημίωση των αγροκτημάτων που κατατέθηκαν ως πρόταση, και που θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, δίνουν μια προοπτική ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει προσδιοριστεί, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2019. Εμείς ως περιφερειακή ενότητα διεκδικούμε τα ανταποδοτικά οφέλη τα οποία αφορούν στον Νομό μας από την αρμόδια εταιρεία που θα έχει την ευθύνη για τη διέλευση του αγωγού και τα οποία θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία. Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως το να υπάρξει ένας υποσταθμός στην Π.Ε. Φλώρινας ή στην Π.Ε. Κοζάνης. Ως προς αυτό θα γίνει μια συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για να δούμε που θα είναι το ακριβές σημείο ώστε να ικανοποιούνται όλες οι πλευρές. Θα δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται καλύτερα την παροχή αυτή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς όφελος της οικονομίας της περιοχής μας αλλά και της χώρας.».

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ.
    ΑΛΛΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.