Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τώρα ξέρεις!...

Η προχτεσινή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στους χρήστες του twitter πρόσθεσε νέα επεισόδια στο ξεμασκάρεμα του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι το κυβερνητικό του πρόγραμμα γέρνει μονόπαντα προς τη μεριά του κεφαλαίου.
Αντίστροφα, έχουν εξαφανιστεί εντελώς τα δημαγωγικά συνθήματα, μαζί και οι ελάχιστες εξαγγελίες που μοίραζε στους εργαζόμενους και το λαό πριν από τις εκλογές του 2012.Ακόμα και στο κομβικό ζήτημα της φορολόγησης του κεφαλαίου, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της προπαγάνδας του, για το πού θα βρει τα λεφτά για να χρηματοδοτήσει το «κοινωνικό» του πρόγραμμα, ο Αλ. Τσίπρας ήταν σαφής: Διαβεβαίωσε τις επιχειρήσεις ότι «δε θα αυξήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές» και υποσχέθηκε στους επενδυτές «σταθερό φορολογικό σύστημα».
Ο λαός, βέβαια, θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τον ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και όλους τους άλλους φόρους, έστω κι αν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σερβιριστούν με άλλο όνομα. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή...
Από τις άλλες απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη, αξίζει να προσεχθούν αυτές που αφορούν τη σχέση της Ελλάδας με τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ. Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ορθά - κοφτά: «Η χώρα δεσμεύεται από συμφωνίες και θεσμικό πλαίσιο που, αν δεν το τηρήσουμε, θα δημιουργηθεί θέμα συνέχειας της παρουσίας μας (...) Θα ήταν όμως άστοχο από πλευράς μας να βάζαμε, και δεν είναι στην πρόθεσή μας, να ανοίξουμε ένα θέμα που θα μας οδηγήσει σε ρήξη χωρίς κέρδος».
Όσο για τις ελάχιστες παροχές που υπόσχεται στο λαό, ακόμα και αυτές είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το χρέος. Όπως είπε, «μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως ανεργία, Υγεία, Παιδεία, που έχουν και δημοσιονομικό κόστος, θα εξαρτηθούν κι απ' την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης (για το χρέος)».
Θυμίζουμε εδώ ότι και πριν τις εκλογές του 2009, οι παροχές που έταζε το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ, δεν απείχαν πολύ από τις σημερινές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε προεκλογικά για «αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό»(της τάξης δηλαδή των 0,19 ευρώ τη μέρα)! Έταζε επίσης «Έκτακτο Επίδομα Αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», που ήταν ίσο με 0,68 ευρώ τη μέρα για τετραμελή οικογένεια, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.500 ευρώ!! Ορισμένες μάλιστα παροχές ήταν πιο προωθημένες από τις σημερινές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «προσαρμογή του επιδόματος ανεργίας, σταδιακά, στο 70% του βασικού μισθού» και διαβεβαίωνε: «Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και από την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία».
Το τι ακολούθησε είναι γνωστό. Γι' αυτό κανείς δεν μπορεί σήμερα να λέει «δεν ήξερα». Ιδιαίτερα άνθρωποι που αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες, που είναι αγανακτισμένοι για τα δεινά που φόρτωσε στο λαό η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και πρέπει να σταθμίσουν καλά τα πράγματα. Μόνο με το λαό πρωταγωνιστή και ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει ελπίδα την επομένη των εκλογών.

Τ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.