Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο «Πίνακας του βουλευτή», σε κάθε χωριό, σε κάθε καφενείο

Τρεις μεγάλες φράσεις βγαίνουν από τα καφενεία των χωριών, αυτές τις μέρες.

«Αγανάκτηση για αυτά που ζούμε».
«Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Πού είναι οι βουλευτές; Μόνο πριν τις εκλογές παρουσιάζονται.»

Απαντώ.
Πρώτη μεγάλη φράση: «Αγανάκτηση για αυτά που ζούμε».
Ναι, ο φόβος που σπείρανε πριν 2 χρόνια έχει φυτρώσει. Έγινε αγανάκτηση! Τα χωριά ερήμωσαν. Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος είναι σε απόγνωση, για τους στάβλους, την τιμή του γάλακτος, τις απούλητες πατάτες, τα βοσκοτόπια….

Δεύτερη μεγάλη φράση: «Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ναι, όλοι εκτιμούν ότι ο νέος πρωθυπουργός θα ‘ναι ο Αλέξης Τσίπρας. Μας καλούν να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε ελάχιστα λάθη. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Να μην τους προδώσουμε, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τρίτη μεγάλη φράση: «Πού είναι οι βουλευτές; Μόνο πριν τις εκλογές παρουσιάζονται».
Ναι, ο βουλευτής του Νομού πρέπει να συνεργάζεται με τους πολίτες, στα χωριά, μέσα στην κοινωνία και όχι στο κλειστό γραφείο… για κλειστές συζητήσεις….

Αυτή η ανάγκη, γίνεται για μένα ως υποψήφια βουλευτής, δεσμευτική δράση.
Εάν ο λαός της Φλώρινας, με τιμήσει με την ψήφο του,
σε κάθε χωριό,
σε κάθε καφενείο,
θα μπει στον τοίχο, ο «Πίνακας του Βουλευτή».
Για να γράφουν οι κάτοικοι κάθε χωριού,
τις ημερομηνίες που πέρασα,
το πρόβλημα που συζητήσαμε,
τη λύση που πετύχαμε.

Άννα Σπύρτου
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

18 σχόλια:

  1. Αγαπητή κ. Σπύρτου, ψηλά την χτίζεις την φωλιά, (για άβγαλτο πουλί) πρόσεξε μην πέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Άννα ο κόσμος δεν είναι ηλιθιος. Δεν χρειάζεται να "χτυπάει κάρτα" ο κάθε βουλευτής για να ξέρουμε πότε έρχεται και κυρίως ποιες λύσεις δίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εξαιρέσεις τους κκεδες που κάνουν μια περασιά στα χωριά μια στο τόσο, όλοι εισασταν ΑΦΑΝΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ.
    Ανοιχτά δύο μέρες την εβδομάδα Τετάρτη και Σάββατο 8 με 10.
    Οι μισθοί των υπαλλήλων ίδιοι. Όλοι με τον Αλέξη και ας μη βρέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μας ειπατε τώρα κ Σπύρτου???
    Εικοσι χρόνια στη Φλώρινα και τωρα ανακαλύψατε τι γίνεται στα χωριά μας??? Δεν σε ενημέρωσαν αρκετά μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρωτησε κ.Αννα για τους κουμουνιστες[του ΚΚΕ]που κ α θ ε
    Κυριακη ερχονται στα χωρια μας με εντυπα και με Ριζοσπαστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ Σπύρτου αν πραγματικα ησασταν αυτο που πασάρεται στον κοσμο ,μια γυναικα που έχει ζησει στην Φλωρινα δε θα χρειαζοσασταν πινακα. Θα ζουσατε απο κοντα τις δυσκολιες καθε χωριου θα τις βιωνατε μαζι τους ....ας προσεχουμε τις δηλωσεις μας λοιπον υπαρχει και κοσμος που σκεφτεται και δεν καταπινει καθε προσπαθεια για λαϊκισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 χρόνια ζει εδώ και παλεύει για τα δίκαια αυτού του τόπου.
      Που ήταν όλοι οι άλλοι εκλεγμένοι και μη, όταν κόπηκε το τρένο, όταν θα έκλειναν το πανεπιστήμιο, που θα έκλεινε ουσιαστικά όλη την πόλη;
      Η Σπύρτου πρωτοστάτησε και πάλευε με την κίνηση φίλων τρένου. Και το τρένο ήρθε.
      Η Σπύρτου πρωτοστάτησε και αγωνίστηκε για το πανεπιστήμιο. Έμεινε και έγινε αυτοδύναμο.

      Διαγραφή
    2. Οι εκλεγμένοι δεν ήταν εκεί γιατί είχαν εκλεγεί.Έτσι δυστυχώς γίνεται στην Ελλάδα.Γιαυτό και δεν θα ψηφίσουμε και εσάς μη τυγχόν και εκλεγείτε και σας χάσουμε από τους φίλους του τρένου.
      Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω :Εσείς που είχατε βάλει στόχο να συμμετέχετε στις εκλογές πρωταστατήσατε και θέλετε τώρα να εξαργυρώσετε αυτή τη στάση σας με τη ψήφο μας; Δηλαδή αυτό είχατε στόχο από τότε; Όσον αφορά το πανεπιστήμιο, που ήταν χρέος σας και χρέος όλων ,το ίδιο θα έλεγα. Εν ολίγοις αυτό το:"10 χρόνια ζει και παλεύει για τα δίκαια αυτού του τόπου" πολύ ελληνική ταινία με τον Νίκο Ξανθόπουλο μου θυμίζει, και δεν μου αρέσει καθόλου. Δηλαδή που θα έμενε η κ. Σπίρτου και το παράτησε για να μείνει στην Φλώρινα; Στο Παρίσι;Θυσιάστηκε για την Φλώρινα;
      Αφήστε μας εμάς να κρίνουμε ποια, ποιον και ΓΙΑΤΙ και με ποια κριτήρια θα ψηφίσουμε. Πρόκειται για την δική μας γενέτηρα , για τον δικό μας τόπο καταγωγής που τον ζήσανε και τον ζούμε, αγωνιστήκανε και αγωνιζόμαστε εμείς και οι ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ! Γιαυτό θα ψηφίσουμε Πέτη Πέρκα.
      (Υπερ ΠΠ)

      Διαγραφή
  8. κ. Σπύρτου σταματήστε να προσπαθείτε να πάρετε πολιτικό ανάστημα ρίχνοντας μπηχτές σε άλλους, δείχνετε ένδεια και γύμνια λόγου και παρουσίας. Για καλό σας το λέω, αν και ήδη έχετε δώσει το πολιτικό σας στίγμα και ήθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άννα θα σε ψηφήσουμε γιατί σε χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο κ. Σπύρτου. Ας σταματήσουν πλέον τα κούφια λόγια! Αφού αρχίσατε την περιοδεία σας και επισκεφτήκατε τα χωριά, με τα λόγια των απλών ανθρώπων ξεκινάτε τον τίμιο και δυναμικό αγώνα σας. Όλοι ξέρουμε ότι δεν έχετε κανένα προσωπικό συμφέρον κι ότι δείχνετε πραγματικό ενδιαφέρον γι' αυτόν τον άμοιρο τόπο που τον έχουν προδώσει όλοι οι ντόπιοι πολιτικοί. Σαν γνήσια επιστήμονας εκφράζετε αυτά που προκύπτουν από τα δεδομένα της προεκλογικής σας εκστρατείας θέτοντας έτσι τα θεμέλια της δράσης σας. Οι υπόλοιποι τι κάνουν στα καφενεία των χωριών; Εμφανίζονται ή κρύβονται και τάζουν από πίσω ό,τι προλάβουν για να σώσουν την χαμένη τους υπόληψη; Ας το σκεφτούμε λοιπόν πολύ καλά εμείς οι Φλωρινιώτες (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου). Μήπως αξίζει τον κόπο να εμπιστευτούμε γνήσιους ανθρώπους; να δώσουμε την ευκαιρία σε επιστήμονες και πολιτικά άφθαρτους να πάρουν τα ηνία του τόπου μας; Αν κάποιοι ντόπιοι φοβούνται, δεν είναι γιατί θεωρούν την κ. Σπύρτου άβγαλτη αλλά γιατί οι ίδιοι θα "χάσουν" τα προνόμια ως ευνοούμενοι των "βγαλμένων". Ο Φλωρινιώτης - όπως κάθε Έλληνας - έχει συνηθίσει να ενοχλεί τους δικούς του τοπικούς άρχοντες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του. Από αυτή την άποψη τι να την κάνουν την κ. Σπύρτου (και κάθε κ. Σπύρτου); Θα έχει αυτή άραγε πρόσβαση στο τάδε ή δείνα υπουργείο για να εξυπηρετηθώ εγώ, το παιδί μου, η οικογένεια μου; Θα μπορεί να μου κάνει το ρουσφέτι που θέλω; Ντροπή όμως, γιατί αν για άλλη μια φορά βάλουμε το προσωπικό μας συμφέρον υπεράνω του τόπου μας τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και να μη κλαιγόμαστε! Έτσι κι αλλιώς το σκηνικό δείχνει να αλλάζει (συ)ριζικά! Άντε να δούμε τι θα μπορέσουν να κάνουν τα ίδια πρόσωπα με τα νέα δεδομένα!
    Καλή επιτυχία από καρδιάς κ. Σπύρτου.
    Σπάνια συναντάει κανείς τέτοιες υποψηφιότητες.
    Καλό αγώνα.
    Α.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απ' ότι διαπιστώνω ο "κώδικας δεοντολογίας" του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πάει περίπατο. Και αυτό από τα πλέον "κομματικά" στελέχη του. Κρίμα! Έχει και ο χώρος τους Μαυρογιαλούρους του τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ, να αναφέρετε ρητά για ποιο σημείο του κώδικα αναφέρεστε?

      Διαγραφή
    2. Αναφέρομαι στο πρώτο, κιόλας, άρθρο του που λέει." Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογική και καθορίζεται από τα κεντρικά όργανα του κόμματος. Κανείς και καμία υποψήφιος/α δεν μπορεί να ακολουθεί τακτικές που έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις αποφάσεις ή να έχει συμπεριφορές που τον φέρνουν σε αντίθεση με άλλους/ες υποψήφιους/ες του ΣΥΡΙΖΑ".
      Είναι προφανές ότι "ο πίνακας του βουλευτή" είναι δική σας λαϊκιστική πρωτοτυπία, η οποία δεν εντάσσεται σε κανένα προεκλογικό προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήνει μαλιστα να εννοηθεί ότι ακόμη και μεταξύ των συνυποψηφίων σας, εσείς θα είστε η συνεπέστερη και πιο ειλικρινής. Είναι αρκετά αυτά;

      Διαγραφή
  12. "Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος είναι σε απόγνωση, για τους στάβλους, την τιμή του γάλακτος, τις απούλητες πατάτες, τα βοσκοτόπια…" Μήπως για όλα αυτά φταίνε τα μονοπώλια που καθορίζουν τις τιμές, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την απελευθέρωση των εισαγωγών, τις ποσοστώσεις και την Κοινή Αγροτική Πολιτική; Και ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά; Μαντέψτε... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.