Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Φορτηγά παρκάρουν και ξεφορτώνουν όπου και όποτε γουστάρουν στη Φλώρινα

Σύμφωνα με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ στον ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα μεταξύ άλλων αναφέρει...

Άρθρο 11ο - Φόρτωση / εκφόρτωση εμπορευμάτων
Βάσει της Αστυνομικής Διάταξης 3/96 (1023/2/37-ια/08.01.1996, ΦΕΚ 15/96 τεύχος Β') κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύεται η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα που δημιουργούν θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση. Οι ώρες κοινής ησυχίας έχουν ως εξής:
α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 ως 17.30 και από 23.00 έως 07.00.
β. Κατά την χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30.

Ως θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή περίοδος το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαρτίου.

Οι κανονιστικές αποφάσεις, που αφορούν τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, εκδίδονται μετά από προηγούμενη κατάρτιση σχετικών μελετών, οι οποίες έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του οικείου Δήμου ή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Κοινοτήτων των Περιφερειών (αρ. 82, παρ. 1, Ν. 3463/2006 -Δ.Κ.Κ-).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ο συγκεκριμένος οδηγός φορτηγού με τον αλλοδαπό φορτοεκφορτωτή μεταφορικής εταιρίας από την Κοζάνη μόλις εμφανισθεί στην Φλώρινα όχι μόνο δεν τηρεί την οδηγία περί μη εκφόρτωσης της μεσημεριανές ώρες σε καταστήματα ακόμη και σε υπηρεσίες που απαιτείται η Κοινή Ησυχία αλλά έχει προβεί σε σωρεία παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Η φωτογραφία άνω που βλέπετε είναι ενδεικτική της παραβατικής συμπεριφοράς του εν λόγω φορτηγάκια δηλ παρκάρισμα φορτηγού με την ράμπα ανοιχτή επί των πεζοδρομιών στην συμβολή διασταυρώσεων πεζοδρομίων επί των οδών Στεφάνου Δραγούμη με Νικολάου Χάσου στο κέντρο της Φλώρινας ( φανάρια ) που εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση πεζών ή ατόμων με κινητικές αδυναμίες , εισέρχεται όποτε θέλει στο πεζόδρομο της πόλης ( όπως κάνουν πολλοί συντοπίτες του και εγχώριοι), σταθμεύει το φορτηγό του επάνω σε πεζοδρόμια, παρκάρει το φορτηγό του όπου βρει προκαλώντας πρόβλημα στα λοιπά διερχόμενα αυτοκίνητα.

Λοιπόν κύριε φορτηγατζή μέχρι σήμερα σε ανεχόμασταν Από αύριο και όπου σε βρω να επαναλαμβάνεις τις ίδιες παραβάσεις του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ στην ΦΛΩΡΙΝΑ θα φας τουλάχιστον αλύπητο κυνηγητό της ..φωτογραφικής κάμερας μου. Δεν σε απειλώ αλλά θέλω να συμμορφωθείς τόσο εσύ όσο και πολλοί άλλοι οι οποίοι μόλις έρχεστε στην Φλώρινα δεν σέβεστε κανέναν ούτε τις Αρχές μας ούτε την υπομονή μας ούτε την ανοχή μας σε όποιες παραβάσεις βλέπουμε ανεχόμαστε και σε τελική ανάλυση περνάτε στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ...

Ε λοιπόν σας το υπόσχομαι όπου σε βρω μεσημέρι να φορτοεκφορτώνεις να παρκάρεις όπου γουστάρεις τα φορτηγά σου λες και η Φλώρινα είναι ο στάβλος του σπιτιού σου την επόμενη φορά δεν θα κρύψω ούτε την επωνυμία της Κοζανίτικης μεταφορικής εταιρίας ούτε το πρόσωπο σου.
Επιτέλους δεν μπορεί να μπει μια σειρά , μια τάξη , να τηρηθούν κάποιοι κανονισμοί και ώρες κοινής ησυχίας, σε αυτή την χαράδρα;
Σε προειδοποίησα ...Από αύριο Σάββατο και οποιανδήποτε μέρα μεσημέρι μην σε τύχω να παρκάρεις η να ξεφορτώνεις όπου βρεις και να ξεφορτώνεις με το φορτηγό σου όποια ώρα γουστάρεις όπου γουστάρεις. Θα σε πάρω μπάλα και εσένα και την μεταφορική εταιρία σου. και δυστυχώς και πολλούς άλλους φορτηγάκηδες που έχουν γραμμένους τους κανονισμούς εις τα παλαιοτέραν των υποδημάτων τους και έχει καταντήσει η πόλη μας ξέφραγο στις διαθέσεις του καθενός. Και το εννοώ αυτό...
Προσωπικά εάν η μεταφορική εταιρία ήταν δική μου ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΟΥΣΑ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...πέραν από τα πολλά πρόστιμα που είσαι υποχρεωμένος να καταβάλεις στο Ταμείο...

Πηγή: Βουνίσιος Ακτιβιστής

10 σχόλια:

  1. ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ. ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ,ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΛΕΝΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ 50 Η 60 ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό και αυτό με τον Σουρδοδηγο αλλά δεν σας πειράζει που η βενζίνη απο τα ντόπια καρτέλ πήρε πάνω 4 λεπτά ενω σε όλη την Ελλάδα πέφτει και είναι κάτω απο 1,58\ λίτρο?
    Το πετρ έλαιο πόσο θα το πληρωσουμε?

    Δεν σε πειράζει πού ακόμη να λειτουργήσει το κολυμβητήριο?
    Για πιά ποιοτητα ζωής μιλάμε όταν δεν υπάρχει ενα πάρκο περιποιημένο μια σωστή παιδικη χαρά?

    Κρίση έχουμε .... αλλά για λόγια και μανιτάρια ..

    Ο Κοζανίτη ς με τα εργοστάσια του την τηλεθέρμανση τους δρόμους του τα γήπεδα και τα κολυμβητήρια του μας φταίει και όχι η μιζέρια και η μούχλα μας που θα μας πνίξει σε λίγο καιρό

    Κατά τα άλλ α η όμορφη Φλώρινα που μετά της 18 00 το απόγευμα σου προσφέρει δωρεάν μπάφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι να τα διάβασε και ο Σιπκας που είναι πρόεδρος της επιτροπής και να κάνει σωστά την δουλεία του για όλα τα φορτηγά κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσενα σε ενοχλουν τα φορτηγα...παρε μια φορα την καμερα σου και ακολουθα κανα ζευγαρι με καροτσι με μικρο παιδι να κανουν βολτα προς το ποταμι απο την γεφυρα των σχολειων και πανω...πρεπει να κατεβουν απο το πεζοδρομιο πανω απο 4 φορες με τα μονιμα παρκαρισμενα αυτοκινητα πανω στα πεζοδρομια...το ιδιο και απο το στενο απο τον σιαπαζο και προς τα κατω...εισαι πεζοδρομιο κατεβα με το καροτσι ανεβα παλι ...ξανακατεβα εχει αυτοκινητο ....αυτοι τουλαχιστον ειναι φλωρινιωτες...βγαλε λοιπον και αυτους φωτογραφιες με τις πινακιδες τους μπας και φιλοτοιμηθει κανενας και τους πει τιποτε...!!!!!! και οχι μονο σε αυτα τα μερη να μην πω και αλλα τοσα πεζοδρομια και οδους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι στο ρατσισμό πεζών και αυτοκινήτων. Όλοι είμαστε ελληνικά προιόντα και στο ίδιο περιβάλλον πρέπει με αρμονία να συνυπάρξουμε. Η κοινωνικοποίηση που μου προσφέρει η επικοινωνία, η συνεννόηση και οι βωμολοχίες με οδηγούς και πεζούς καθημερινά δίνει ένα ιδιαίτερο νόημα στην βόλτα μου. Να 'χουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά -προπαντώς η καρδιά, ναι η καρδιά- κι ας μη βάζουμε γουώκμαν και τα άλλα συναφή. Ναι στην κοινωνικοποίηση και στην συνεννόηση. Όχι στην ψυχρή λογική των ανθρώπων - μηχανήματα που χωρίς προβλήματα θα περπατάνε σαν ζόμπι στους δρόμους.

    Ομέν τωρ τσι Μέντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεσα στον πεζόδρομο ολοι οι ιδιοκτητες καφετεριων και αλλοι γνωστοι περνανε οτι ωρα να ειναι. Στη λεσχη αξιωματικων παρκαρουν πανω στην πλατεια . Στον μικρο πεζοδρομο στην Τυρνοβου τα ιδια με τις ταβερνες. Το καλοκαιρι παρκαρουν και μεσα στο νεο παρκο 2-3 συγκεκριμενα αυτοκινητα. Λαθος του οδηγου που παρκαρει εκει αλλα μηπως φταιει και ο επιχειρηματιας που παραλαμβανει και του λεει να παρκαρει εκει για να τον βολευει η παραδοση εμπορευματων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ..........ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΜΠΑΡΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητε φίλε -η είσαι σίγουρος-η ότι είναι πεζόδρομος και όχι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων όπως στο ποτάμι ; Για ψάξτο καλά και το ξανασυζητάμε.

      Διαγραφή
  8. Το δημοτικο παρκινγκ που δικαιουται η πολη μας -οπως τοσες αλλες πολεις εχουν- που βρισκεται; η ΘΑ το φτιαξει καποια στιγμη ο δημαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ + ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΕΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.